اسلاید شوپایتخت فرهنگ اسلامی

نوسانات ارزی مهمترین عامل ناپایداری قیمت نهایی سفرهای زیارتی است

کد خبر : 63312

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی گفت: قیمت نهایی سفر برای زائران عتبات عالیات ناپایدار است و دفاتر نمی‌توانند تضمین کنند که قیمت قرارداد تا زمان اعزام زائر ثابت بماند.

به گزارش صبح مشهد، فرهاد دوایی در خصوص چالش‌های دفاتر خدمات مسافرتی در شرایط پساجنگ اظهار کرد: در حال حاضر دفاتر خدمات مسافرتی فعال در حوزه اعزام زائران عتبات عالیات با چند چالش کلیدی مواجه هستند که یکی از مهم‌ترین این چالش‌ها، نوسانات نرخ ارز است، چرا که بخش عمده‌ای از هزینه‌های سفر به صورت ارزی در کشور عراق پرداخت می‌شود و نوسانات شدید نرخ ارز مانند افزایش ناگهانی ۱۰ تا ۱۲ هزار تومانی دلار، برنامه‌ریزی مالی دفاتر را با مشکل جدی مواجه کرده است.

وی اضافه کرد: این موضوع باعث می‌شود دفاتر در دادن تعهد به زائران و ارائه قیمت‌های پایدار برای بسته‌های زیارتی با دشواری‌های زیادی روبرو شوند. به عبارت دیگر قیمت نهایی سفر برای زائران ناپایدار است و دفاتر نمی‌توانند تضمین کنند که قیمت قرارداد تا زمان اعزام زائر ثابت بماند.

دوایی ادامه داد: چالش دیگر هزینه‌های حمل و نقل است؛ به دلیل کنسلی پروازها، هزینه‌های حمل و نقل هوایی به شدت افزایش یافته است و با راه‌اندازی مجدد پروازها شاهد افزایش قیمت بلیت هواپیما در مسیر عتبات هستیم.

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی خاطرنشان کرد: با توجه به شرایط کشور در چند هفته گذشته و مشخص نبودن وضعیت پروازها می‌توان گفت که محدودیت در پروازها باعث افزایش قیمت بلیت‌ها شده است و به این دلیل است که زیرساخت‌های حمل‌ونقل هوایی در ایران با کمبود مواجه است و در حال حاضر پروازها باید مدیریت شوند؛ در نهایت برای مدیریت بهتر سفرهای زیارتی پیش‌رو باید تعداد هواپیماها افزایش و زیرساخت‌های ضروری بهبود پیدا کند.

کوتاه کردن مدت سفر و کاهش هزینه‌ها

دوایی با اشاره به اینکه برخی از دفاتر خدمات مسافرتی برای کاهش هزینه‌ها مدت زمان سفر را کوتاه‌تر کرده‌اند، اظهار کرد: این اقدام برای حفظ کیفیت خدمات انجام شده تا دفاتر نیز بتوانند نرخ مناسبی به زائران ارائه دهند؛ با این حال این موضوع همچنان در دست بررسی است.

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی ادامه داد: از سوی دیگر امکانات اقامتی و حمل‌ونقل داخل عراق نیز با مشکلاتی مواجه است؛ افزایش نرخ ارز باعث شده قیمت‌ها در عراق به صورت روزانه تغییر کند، که این موضوع خارج از کنترل دفاتر ایرانی است و مدیریت آن دشواری‌های زیادی دارد.

وی افزود: علاوه بر این اطمینان از استطاعت جسمی زائران نیز چالش دیگری است. به دلیل مشکلات سفر زمینی، دفاتر موظف هستند پیش از ثبت‌نام، وضعیت جسمی زائران را بررسی کنند تا از بروز مشکلات در طول سفر جلوگیری شود. این موضوع به دفاتر ابلاغ شده است تا با زائران در این خصوص مشورت کنند ضمن اینکه راهکارهایی برای مقابله با این چالش‌ها ارائه شده است تا دفاتر خدمات مسافرتی بتوانند بدون مشکل و با تعامل مناسب با زائرین به فعالیت خود ادامه دهند.

وی اظهار کرد: حمله ددمنشانه رژیم صهیونیستی به کشور عزیزمان ایران و توقف کلیه پروازها و خالی شدن فضای کشور از هواپیماهای مسافربری، دفاتر خدمات مسافرتی را با چالش‌ها و خسارات بسیار زیادی مواجه کرد. این وضعیت باعث شده بسیاری از کارمندان دفاتر بیکار و از این حوزه خارج شوند.

طلب هنگفت دفاتر خدمات مسافرتی از ایرلاین‌ها

رئیس انجمن دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی افزود: بر اساس گزارش‌ها، دفاتر خدمات مسافرتی بین ۶۰۰ میلیارد تومان تا ۱۰۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده‌اند و این مبلغ را از ایرلاین‌ها طلبکار هستند.

وی تصریح کرد: در این شرایط حساس که تمام اقشار جامعه، فارغ از جناح و گروه برای حمایت از کشور و آرمان‌های انقلاب پای کار آمده‌اند، انتظار می‌رود ایرلاین‌ها و کارگزارانی که وجوهی را در خارج از کشور دریافت کرده‌اند، هر چه سریع‌تر مبالغ متعلق به آژانس‌های مسافرتی را پرداخت کنند. این اقدام نه تنها به بازگشت آرامش به صنعت گردشگری کمک می‌کند، بلکه نگرانی مردم را که پول‌های خود را برای سفر پرداخت کرده‌اند نیز برطرف خواهد کرد.

دوایی با بیان اینکه دفاتر خدمات مسافرتی در طول جنگ ۱۲ روزه به شدت آسیب دیده‌اند و با خسارات سنگینی مواجه شده‌اند، اظهار کرد: متاسفانه نه بیمه، نه اداره کار، نه اداره مالیات و نه بانک‌ها هیچ گونه حمایتی از این دفاتر نکرده‌اند. بانک‌ها حتی اقساط خود را از حساب‌های دفاتر برداشت کرده‌اند، در حالی که هیچ کمکی از سوی مراجع ذی‌صلاح انجام نشده است.

وی افزود: خواهش ما از ایرلاین‌ها این است که مبالغ بلیت‌های فروخته شده را به صورت نقدی به حساب آژانس‌ها واریز کنند، نه اینکه آن را در اعتبار آژانس‌ها نگه دارند. این اقدام می‌تواند به آژانس‌ها کمک کند تا به مشتریان خود پاسخگو باشند و تا حدودی از بحران فعلی عبور کنند. متاسفانه تاکنون این مبالغ توسط کارگزاران و ایرلاین‌ها بازگردانده نشده و دفاتر خدمات مسافرتی با چالش‌های بسیار شدیدی مواجه هستند.

دوایی بیان کرد: پرونده‌های متعددی در این خصوص در انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی و جهانگردی و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تشکیل شده است. ما در انتظاریم که مبالغ توسط کارگزاران، ایرلاین‌ها و آژانس‌ها بازگردانده شود تا بتوانیم وجوه مردم را بازگردانیم.

وی ادامه داد: در این راستا از اداره کل نظارت بر شرکت‌ها و موسسات گردشگری و انجمن صنفی ایران درخواست می‌کنیم که هماهنگی و وحدت رویه لازم را در اجرای بخشنامه‌ها اعمال کنند. همچنین از انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرتی خراسان رضوی می‌خواهیم که در این راستا همکاری لازم را داشته باشند.

دوایی گفت: امیدواریم با سربلندی از این دوران عبور کنیم و دوران بعدی، دوران رونق و شکوفایی صنعت گردشگری کشورمان باشد. از تمام همکاران و دولت درخواست می‌کنیم که نهایت همکاری را با دفاتر خدمات مسافرتی داشته باشند.

منبع: ایسنا خراسان رضوی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده + 12 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن