اسلاید شوپایتخت فرهنگ اسلامی

برگزاری کنگره از توس تا نیشابور در جوار آرامگاه فردوسی

کد خبر : 62899

دبیر علمی و اجرایی کنگره ملی شعر از توس تا نیشابور گفت :کنگره علمی حکیم ابوالقاسم فردوسی طوسی و حکیم عمر خیام در مشهد و نیشابور برگزار می شود.

به گزارش صبح مشهد،یوسف بینا، ظهر امروز در نشست خبری یازدهمین دوره کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» اظهارداشت: کنگره امسال ۲۵ اردیبهشت‌ماه، یعنی روز بزرگداشت فردوسی، طبق پیش‌بینی‌ها در جوار آرامگاه فردوسی افتتاح خواهد شد و در، ۴ شهریور که روز درگذشت اخوان ثالث است، اختتامیه در مشهد برگزار می‌شود.

وی با بیان اینکه امسال یازدهمین دوره کنگره برگزار می‌شود، افزود: در ۱۰ دوره گذشته، این کنگره گاه به‌صورت بزرگ و گاه کوچک‌تر برگزار شده، اما مهم این است که در سال‌های گذشته، این کنگره یکی از بهترین رویدادهای شعری ایران بوده است. شاعران بزرگ و بزرگواری در این کنگره شرکت کرده‌اند و دبیری آن را بر عهده داشته‌اند.

دبیر علمی کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» ادامه داد: هر سال این کنگره در فاصله‌ سه روز از بیست‌وپنجم اردیبهشت تا بیست‌وهشتم اردیبهشت، روز بزرگداشت خیام، برگزار می‌شده است، اما امسال به‌عنوان یک حرکت ملی و یک برنامه سالانه بزرگ به آن نگاه کردیم. این کنگره از توس آغاز می‌شود، بیست‌وپنجم در کنار آرامگاه فردوسی افتتاحیه برگزار خواهد شد، در فراخوان از همه شاعران ایران دعوت شده تا در این کنگره شرکت کنند و آثارشان را تا ۳۱ تیرماه ارسال کنند، سپس فرآیند داوری آغاز می‌شود و در مردادماه، دو پیش‌نشست اجرایی و تخصصی شامل شعرخوانی‌های بزرگ در نیشابور با حضور شاعران سراسر ایران، به‌ویژه با حضور پررنگ شاعران خراسانی برگزار خواهد شد.

بینا افزود: چهارم شهریور، اختتامیه در مشهد برگزار و از شاعران بزرگی نیز برای حضور در هیئت داوران دعوت شده و آقایان محمدکاظم کاظمی، جواد گنجعلی و سیدحسین سیدی جز گروه مشورتی و داوری خواهند بود. امید داریم که کنگره خوبی با حضور شاعران سراسر ایران برگزار کنیم.

وی با تأکید بر بخش ویژه کنگره امسال تصریح کرد: امسال بخش ویژه‌ جشنواره به فرهنگ و هویت ایرانی اسلامی اختصاص دارد. موضوع کنگره توس و نیشابور آزاد است و شاعران می‌توانند در همه موضوعات شعری شرکت کنند، اما موضوع بخش ویژه به دلیل شرایط فرهنگی و اجتماعی حساس و جایگاه ویژه‌اش انتخاب شده است.

دبیر علمی کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» خاطرنشان کرد:هویت ایرانی اسلامی در نگاه ما مفهومی درهم‌تنیده و یگانه است که در آثار ادبی و فرهنگی ایران جایگاهی ویژه دارد. از این‌رو امسال نیز با تأکید بر یگانگی و اهمیت آن، این بخش ویژه را در کنگره گنجاندیم و برگزیدگان این بخش در کنار برگزیدگان اصلی معرفی خواهند شد.

بینا عنوان کرد: شعرهای برگزیده این کنگره در مجموعه‌ای منتشر خواهد شد که در آیین اختتامیه از آن رونمایی می شود از دیگر ویژگی‌های برنامه امسال، نشست‌ها، چهار مرحله اصلی داوری، تقویم برگزاری و برنامه‌های اجرایی است که برگزار خواهد شد.

وی افزود: برنامه علمی بزرگداشت حکیم‌ابوالقاسم فردوسی از فردا در هتل پردیسان آغاز و اگرچه دانشگاه فردوسی مشهد همچنان برگزارکننده بخش علمی برنامه است، اما محل برگزاری نشست‌ها هتل پردیسان خواهد بود، سه‌شنبه بعدازظهر با حضور سخنگوی دولت، افتتاحیه بخش علمی برگزار خواهد شد. چهارشنبه نیز برنامه‌های علمی در نوبت بعدازظهر ادامه خواهد داشت و پنجشنبه اختتامیه خواهد بود.

دبیر علمی کنگره ملی شعر «از توس تا نیشابور» اضافه کرد: امسال یک بخش اضافه‌تر نیز در کنگره علمی داریم و آن، نشست‌های مجازی کنگره است که جمعه بعدازظهر برگزار خواهد شد و از طریق سایت دانشگاه فردوسی مشهد قابل دریافت و شنیدن است. علاقه‌مندان می‌توانند بخشی از سخنرانی‌ها را از آنجا دریافت کنند و در برنامه حضور مجازی داشته باشند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

ده + چهارده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن