نیاز دخترتان به دوستی را درک و تایید کنید
مراجعانی داشتم که میپرسیدند چگونه دوستی های دخترمان را درک کنیم و اینکه وقتی با دوستی خاص موافق نیستیم چه کار کنیم؟
فرزانه پیرو احمدی- کارشناس ارشد مشاوره خانواده
صبح مشهد- اگر دخترتان برنامه ها و نقشه هایش را با شما در میان گذاشت از تعهد او نسبت به دوستانش حمایت کنید و آنها را کم ارزش تر از تعهدات خودتان نسبت به دیگران قلمداد نکنید.
اگر با دوستی خاصی موافق نیستید ،علت مخالفت را به طور دقیق برای خود روشن کنید،و با صراحت درباره آن با دخترتان صحبت کنید .درباره آن دوست اطلاعات دست اول داشته باشید نه به آنچه در باره او شنیده اید و سعی کنید در قضاوت خود ظاهر او را ملاک قرار ندهید،چرا که ظاهر فرد ضرورتا نماینده باطن او نیست .
مثالهای روشن برای او بزنید ،اما اجازه دهید تا ارزشها و نکات جالبی را که در دوستش میبیند را بیان کند . اگر احساس میکنید که دخترتان با دوستش به کار نادرست یا خطرناکی دست میزنند فورا اقدام کنید و با والدین دوستش نیز صحبت کنید ،و دخترتان را با حقایق رو برو کنید نه اینکه او را ملامت کنید.
از دوستانش بد گویی و انتقاد نکنید ،کاری نکنید که از مصاحبت با دوستانش احساس گناه کند.
درباره ارزشهای دوستی با او صحبت کنید
خیلی این سئوال پیش آمده که وقتی دوستی او با دیگران مشکل و رنج آور میشود چه کنیم؟
وقتی میانه دخترتان با دوستش به هم میخورد یل رفتارشان با یکدیگر تغییر میکند سعی کنید با او صحبت کنید .
تجربه گذشته ما به ما آموخته که 《این نیز بگذرد》اما دختر شما چنین تجربه ای را ندارد،پس رنج و ناامیدی او را نادیده نگیرید .اگر در دوست یابی و حفظ دوستی مشکل دارد آن را جدی بگیرید .بدون اظهار نگرانی و انتقاد با او در این مورد صحبت کنید تا به احساسش پی ببرید .کل رابطه خود را با این باور پیش نبرید که میخواهید دوستش باشید ،چون او به یک مادر نیز نیاز دارد .البته این مباحث تنها مربوط به دوستیهای دختران نیست بلکه مربوط به پسران نیز میباشد.
سئوال های متعددی پرسیده میشود که چگونه به دخترم و یا دوستانش نزدیک شویم ؟
راههایی برای نزدیک شدن هم به فرزند عزیز خود و هم دوستانش پیدا کنید .و گمان نکنید که او دوست دارد از شما فاصله بگیرد .منظورم این است که گمان نکنید وقتی او را با اتومبیل به جایی می برید نقش راننده های کم حرف را بازی کنید.به حریم های شخصی او احترام بگذارید گاهی اجازه دهید در اتاقش را ببندد و با دوستش خصوصی صحبت کند ،بنابر این میبینید که او نیز تمایل پیدا میکند که شما را به آنها نزدیک کند .و همچنین بدانید در عین حال که دخترتان دوست دارد به حرفهای او گوش کنید،از شنیدن نیز لذت می برد.
شاید بپرسید چطور با او صحبت کنید؟
روشهای گوناگونی برای صحبت کردن ،حتی درباره موضوعهای مهم با فرزندتان وجود دارد .حتما زمانی را به این کار اختصاص دهید ،این کار را در خلال برنامه های تلوزیونی و یا خرده کاریهای گوناگون انجام ندهید .و توجه داشته باشید گفتگو را به وعظ و سخنرانی هم تبدیل نکنید .
برای یک گفتگو صمیمانه غیر رسمی ،اتومبیل سواری ،قدم زدن در پارک و …مناسب است .وقتی با هم هستید به حرفهای او به دقت گوش کنید .و از حاضر جوابی و جسارتهای او دلخور نشوید.
از همه مهمتر اینکه گوش دادن درست به اندازه صحبت کردن اهمیت دارد .هر چه دقیق تر گوش کنید،بیشتر با احساسات و افکار فرزندتان آشنا میشوید .