اسلاید شواقتصادی

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی:

تولید بدون کارخانه می تواند بخش زیادی از مشکل اشتغال استان را رفع نماید

کد خبر : 56232

اولین مراسم کافه کارآفرینی استان در سال جاری با موضوع تولید بدون کارخانه با حضور محمد امین بابایی مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی،محمد حسین روشنک رئیس کانون کارآفرینان برتر استان،رئیس خانه صنعت معدن و تجارت جوانان،و با حضور فعالان و پیشکسوتان و نقش آفرینان زیست بوم کارآفرینی استان برگزار شد.

به گزارش صبح مشهد، بابایی ضمن تشکر از برگزاری این مراسم طی سخنانی اظهار کرد:خوشبختانه خراسان رضوی از استان های بسیار خوب و موفق در حوزه کارآفرینی است و معتقدیم خروجی کافه کارآفرینی ها انتقال تجارب ارزشمند،خلق ایده ها و سوژه های جدید و برداشتن موانع از مسیر کارآفرینی است.

وی در ادامه به اصل سه جانبه گرایی و نقش آفرینی بخش خصوصی در ارتقاء تولید،حقوق و دستمزد و همکاری کارفرمایان در انتخابات مراجع حل اختلاف اشاره کرد و افزود:کافه های کارآفرینی فرصت مناسبی بری برقراری تعاملات اجتماعی بین کارآفرینان،سرمایه‌گذاران و صاحبان ایده با دولت است و امروز همه باید در کنار یکدیگر تلاش کنیم و از تمامی ظرفیت‌های قانونی که در استان وجود دارد در جهت رفع موانع تولید استفاده نماییم.

بابایی همچنین در بخشی دیگر از سخنان خود توضیحاتی را در خصوص ظرفیت ماده ۱۵۷ قانون کار و سامانه‌ جستجوی شغل بیان کرد و گفت:یکی از چالش‌ها و دغدغه‌های امروز واحدهای تولیدی و صنعتی استان تامین نیروی ماهر و متخصص است که در همین راستا سامانه جستجوی شغل در جهت تسهیل و تسریع در خدمت رسانی به کارجویان،کارفرمایان ،افزایش میزان اشتغال ،تعادل مناسب در عرضه و تقاضای نیروی کار،شفافیت و پویایی در بازار کار به ویژه شناسایی بیکاران کشور،توسعه و ارتقاء نظام اطلاعاتی بازار کار،اتصال سریع به بازار کار و … راه اندازی شده است و این سامانه توانسته است ارتباط خوبی را بین کارجویان و کارفرمایان فراهم نماید.

مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی در ادامه به تولید بدون کارخانه در استان اشاره کرد و افزود:تولید بدون کارخانه روش نوینی در مدیریت کسب ‌و کار است و امروز هر تولید با دانش و برند آن شناخته می‌شود و خراسان رضوی نیز در این موضوع با بهره گیری از ظرفیت خالی مراکز تولیدی توانسته موفق عمل نماید.

وی گفت:اگر ما به عنوان دولت نتوانیم خود را با بخش خصوصی همراه و هماهنگ کنیم این خود برای ارزش آفرینی در استان ایجاد مانع خواهد کرد و این اداره کل در حوزه تولید بدون کارخانه تلاش نموده تا بخش زیادی از دغدغه ها و مشکلات کارآفرینان را رفع نماید چرا که معتقدیم تولید بدون کارخانه می تواند بخش زیادی از مشکل اشتغال استان را حل نماید.

رییس کانون کارآفرینان خراسان رضوی و مبتکر طرح تولید بدون کارخانه که میزبان اصلی این مراسم بود، گفت: پیش از این نظام کوپنی توزیع و عرضه باعث از بین رفتن “نام تجاری” یا “برند” کالا در ایران شد لذا اینجانب ۱۵ سال پیش با هدف اصلاح و جبران مافات به منظور حفظ برند “ایده نام تجاری یا برند” را بازسازی نموده و به شکلی جدید در ایران مطرح کردم.

محمدحسین روشنک افزود: هم‌اینک نیز فقط ۳۰ درصد ظرفیت برند در ایران بکار گرفته شده و این در حالی است که “برند” می‌تواند تجارت و تولید را به یکدیگر متصل نموده و حتی متعلق به شخص بازرگانی باشد که فاقد واحد تولیدی یا کارخانه برای پیاده‌سازی برند خود است.

وی ادامه داد: بر این اساس صدور مجوز برای اجرای “تولید بدون کارخانه” می‌تواند ظرفیت برند را برای فعالسازی کارخانه و تولید کالای شناسنامه‌دار بکار گرفته و احیا کند.

این فعال اقتصادی شناخته شده که ریاست کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی خراسان رضوی را نیز بر عهده دارد، در توضیح کارکرد طرحش گفت: صاحب برند می‌تواند با صاحب کارخانه قرارداد “تولید بدون کارخانه” را منعقد کند تا آن کارخانه با تولید کالای مشخص بر اساس استاندارد و ویژگیهای مورد نظر صاحب برند البته با استفاده از سرمایه و مواد اولیه کارخانه‌دار، کارمزد خود را دریافت نماید.

مبتکر طرح مصوب وزارت صنعت، معدن و تجارت افزود: مسوولیت بازاریابی و فروش کالا و محصولی که در چارچوب طرح و قراردارد تولید بدون کارخانه ساخته شده، بر عهده صاحب برند خواهد بود.

وی در ادامه به دستاوردهای حاصل از اجرای طرح تولید بدون کارخانه اشاره و بیان کرد: سرمایه خارج از بخش تولید با اجرای این طرح، به بخش تولید تزریق شده و به همین خاطر ظرفیت واحدهای تولیدگر تکمیل می‌شود.

روشنک ادامه داد: به این ترتیب نه تنها نیازی به سرمایه‌گذاری صاحب نام تجاری یا برند برای برپایی کارخانه و زیرساختهای واحد تولیدی نیست بلکه ظرفیت خالی کارخانه‌های موجود برای تولید بکار گرفته می‌شود. اجرای این طرح یک معامله دو سر برد برای هر دو طرف صاحب کارخانه و صاحب برند است.

وی گفت: با اجرای “طرح تولید بدون کارخانه” دیگر نیازی به برپایی دهها کارخانه برای تولید یک کالای صاحب برند نیست زیرا کارخانه‌های قادر به تولید آن کالا با بکارگیری ۱۰ تا ۲۰ درصد ظرفیت خود هستند. برند بازرگان با استفاده از این طرح در اختیار ظرفیت خالی کارخانه‌های موجود قرار می‌گیرد تا کالایی با مشخصات معلوم و استاندارد مشخص تولید و روانه بازار شود. مسوولیت کیفی و کمی محصول حاصل این رون نیز بر عهده شخص صاحب برند یا نشان تجاری است.

این فعال اقتصادی مبتکر همچنین به شکل دوم اجرای “طرح تولید بدون کارخانه” اشاره و بیان کرد: صاحب کارخانه در این شیوه، ایده‌ای برای تولید کالایی دارد که قطعات و ابزارآلات لازم را برای ساختش در اختیار ندارد لذا با دریافت مجوز “تولید بدون کارخانه” بخشی از قطعات مورد نظر را برای تولید آن کالا در کارخانه‌ای دیگر می‌سازد و تحویل صاحب برند می‌دهد.

وی افزود: “طرح تولید بدون کارخانه” تلفیق بین سرمایه در اختیار بازرگانان با امکانات در اختیار تولیدکننده یا تلفیق بین توان برندساز با بازاریاب است.

روشنک ادامه داد: ایده “تولید بدون کارخانه” ۲۰ سال پیش توسط اینجانب بنده مطرح و بارها در اتاق بازرگانی به بحث و تبادل نظر گذاشته شد.

وی گفت: این طرح بالاخره موافقت مسوولان استان خراسان رضوی را دریافت کرد بطوری که چند سال پیش نخستین مجوز اجرای آن برای یکی از برندهای استانی توسط رییس وقت سازمان صمت استان صادر شد تا اینکه  مورد تایید وزارتخانه قرار گرفته و مجوز اجرا دریافت کرده است.

شایان ذکر است در این مراسم کارآفرینان و صاحبان کسب و کار سوالات تخصصی خود را در خصوص موانع و مشکلات تولید ،برند، مجوزها و … را مطرح و پاسخ های لازم را نیز از مسوولان حاضر در جلسه دریافت نمودند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

13 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن