زندگی

زندگی به‌ رنگ مهربانی

کد خبر : 55655

در روز جهانی مهربانی از اهمیت آن و تاثیرات شگرفش بر سلامت روان‌مان گفتیم

صبح مشهد- داشتن رفتار دوستانه، ابراز علاقه، ملایمت، گرمی، داشتن ملاحظه نسبت به دیگران و مراقبت از آن‌ها، کلماتی هستند که با مهربانی درآمیخته‌اند. مهربان بودن مستلزم قوی و شجاع بودن است. مهربانی یک مهارت اجتماعی است و از آن جا که انسان موجودی اجتماعی است، اهمیت مهربانی در سلامت‌روان او بسیار زیاد است. امروز یعنی ۱۳ نوامبر، روز جهانی مهربانی نام‌گذاری شده است. در ادامه به نکاتی کمتر بحث‌شده درباره مهربانی اشاره خواهیم کرد.

نویسنده : دکتر الناز علوی| ‌ متخصص روان‌شناسی

تصورات اشتباهی که درباره مهربان‌بودن وجود دارد
مهربانی، پاسخی رفتاری است که در آن شفقت به دیگران بر منافع ما پیشی می‌گیرد. با این حال این ویژگی اغلب مورد بی‌توجهی و بی‌مهری قرار می‌گیرد. اما چرا مهربانی در نظر بعضی از ما کم ارزش است؟ شاید تا حدی بدین دلیل باشد که در نظر برخی مهربانی با دیگران نوعی چاپلوسی است. در نظر این افراد، رسیدن به موفقیت تنها با رد شدن از دیگران یا بی‌توجهی به آنان به دست می‌آید؛ اما این نوع باور درست نیست و به ندرت به شادی حقیقی در زندگی منجر می‌شود.

مهربانی به شادی منجر می‌شود
در حقیقت، مهربانی از نظر روانی و معنوی به شکلی غیرمستقیم با شادی و رضایت در ارتباط است. تحقیقات نشان می‌دهند که افراد شاد، مهربان‌تر از افرادی هستند که شاد نیستند. اما چرا مهربانی باعث افزایش سهم فرد از شادی می‌شود؟ زیرا مهربانی حس قدردانی را در شما تقویت می‌کند. همچنین مهربانی موجب شکل‌گیری احساس همدلی و شفقت نسبت به دیگران می‌شود که به نوبه خود ارتباط مثبت شما را با دیگران بهبود می‌بخشد. مهربانی شما را وامی‌دارد که با افراد افسرده و کسانی که منزوی شده‌اند، ارتباط بگیرید. به همین دلیل است که کارهای داوطلبانه آن‎قدر احساس خوبی در شما ایجاد می‌کنند. زمانی که با دیگران ارتباط مهربانانه می‌گیرید، احساس بیگانگی در شما از بین می‌رود و مشابهت‌های بیشتری با افراد نزدیک خود پیدا می‌کنید. مهربانی برای تقویت حس جمعی و تعلق داشتن به یک گروه اهمیت دارد.

فواید روان‌شناختی مهربانی
کاهش استرس، بهبود عملکرد سیستم ایمنی‌بدن، کاهش احساسات منفی نظیر خشم، اضطراب و افسردگی از دیگر تاثیرات مهم مهربانی بر سلامت روان هستند.

تماشای مهربانی هم باعث حس خوب می‌شود
مهربانی، عادت به بخشیدن است، عملی برای برداشتن بار از روی شانه‌های یک نفر یا صرفا بخشیدن شانه‌هایی برای گریه کردن. این عمل از ما یک انسان می‌سازد و روح ما را تعالی می‌بخشد. جالب توجه است که صرفا شاهد مهربانی فرد دیگری بودن هم باعث آزاد شدن همان مواد شیمیایی و همان احساس خوب در ما می‌شود، گویی که خود عامل آن بوده‌ایم. اما با انجام عمل مهربانانه می‌توانید از آن منافع بیشتری کسب کنید. پس از همین لحظه به دنبال فرصت‌هایی برای مهربان‌تر بودن باشید و اعمال خود را حساب کنید. بلافاصله پاداش آن را در روح و روان و زندگی خود خواهید دید. یک عمل ساده مهربانانه می‌تواند زنجیره عظیمی از وقایع مثبت را ایجاد کند. معجزه مهربانی آن است که مسری است و می‌توانید آن را به دیگران هم انتقال بدهید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن