زندگی

خدمات روان شناسی زیر چتر بیمه

کد خبر : 55272

وزیر بهداشت از ورود خدمات روان شناسی به پوشش بیمه ها خبر داد و آن طور که مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران در گفت و گو با خراسان مطرح کرد، این خدمت جدید نیز مانند سایر خدمات سرپایی تحت پوشش تا سقف ۷۰ درصد هزینه ها را حمایت می کند

صبح مشهد- پس از سال ها توقف خدمات روان شناسی پشت سد بیمه ها، سرانجام نظام بهداشت و درمان کشور پذیرفت که با توجه به شرایط افزایش آسیب های روحی و روانی جامعه، خدمات مرتبط با درمان های روان شناسی باید زیر پوشش بیمه قرار بگیرد. وزیر بهداشت در این باره روز گذشته گفت:
تعرفه خدمات روان شناسی تحت پوشش بیمه‌ها قرار گرفت و در سامانه‌ها وارد شده است. این خدمات مهم است، خیلی از مشکلات سلامت روان با این خدمات برطرف می‌شود. عین‌اللهی گفته است: بسیاری از افراد به دلیل نداشتن توان مالی برای این خدمات مراجعه نمی‌کردند که امیدواریم از این پس افزایش مراجعات اتفاق بیفتد.

سلام بیمه سلامت ایران به روان شناسی
اما این که آیا اکنون تمامی بیمه ها سامانه های ارائه خدمات بیمه ای به حوزه خدمات روان شناسی را راه اندازی کرده اند، محمدمهدی ناصحی مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران به خراسان می گوید: سایر بیمه ها هنوز سامانه های خود در این خصوص را راه اندازی نکرده اند، اما موظف به اجرای این طرح هستند.

حمایت از ۷۰ درصد هزینه های سرپایی
از ناصحی درباره میزان این خدمت جدید از خدمات روان شناسی می پرسم که می گوید: پوشش بیمه‌ای خدمات روان شناسی به سامانه‌های بیمه سلامت وارد شده است و موارد ویزیت و مشاوره و روان درمانی را تحت پوشش خود دارد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در این باره توضیح می دهد: روان درمانی و ویزیت شامل درمان های فردی و همچنین درمان های گروهی و خانوادگی شامل پوشش های این بیمه قرار گرفته است.
ناصحی در بخش دیگری از توضیحاتش درخصوص نحوه محاسبه هزینه این خدمات گفته است: با توجه به تعرفه‌های مصوب سالانه و از آن جایی که این خدمات مشابه خدمات سرپایی محسوب می‌شوند، مانند دیگر خدمات سرپایی تحت پوشش تا ۷۰ درصد بیمه در مراکز طرف قرارداد قرار می‌گیرند. مثلا فردی که برای روان درمانی مراجعه می‌کند، بسته به ساعاتی که خدمت دریافت می کند تا ۷۰ درصد تعرفه این خدمات مشمول بیمه خواهد شد.
تمامی بیمه ها موظف به ارائه این خدمت هستند
ناصحی در پاسخ به سوال تابناک درباره این که آیا ارائه این خدمات برای همه بیمه‌ها اجباری است، گفت: این پوشش بیمه‌ای در هیئت وزیران و شورای عالی بیمه به تصویب رسیده و لذا همه بیمه‌های پایه‌ موظف به ارائه آن هستند. بیمه سلامت اولین بیمه ای است که این کار را کرده و با اعمال آن در سامانه، دریافت این خدمت برای بیمه شدگان بیمه سلامت ممکن شده است.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت در پاسخ به این که آیا حذف تعرفه این خدمات از لایحه هفتم توسعه در مجلس، ارائه این خدمت را دچار مشکل نخواهد کرد، گفت: قطعا با حذف بودجه در نظر گرفته شده برای این خدمات، کارمان در ارائه خدمات بیمه ای در این حوزه سخت و دشوار خواهد شد، اما در این مرحله با مشکلی مواجه نخواهیم شد.
وی افزود: در این مرحله از ارائه خدمت که خدمات پایه ای روان شناسی تحت بیمه قرار گرفته، مطابق مصوبه شورای عالی بیمه قادر به پرداخت هزینه ها خواهیم بود، اما امیدواریم در ادامه با همراهی و همکاری مجلس و دولت، کارمان ساده تر شود.

بیمه ای که از نان شب واجب تر بود
اگرچه باید امیدوار باشیم که منابع این خدمات بیمه جدید دچار سکته و نارسایی بودجه ای نشود، اما به هر روی این تصمیم را با وجود سال ها وقت کشی درباره اجرای آن، باید تحسین کرد؛ بیمه ای که با توجه به شرایط رو به فزونی آسیب های روانی جامعه، طبق گفته محمد حاتمی رئیس پیشین سازمان نظام روان شناسی و مشاوره این بیمه از نان شب هم واجب تر است.

نیاز۲۰ تا ۳۰ درصد مردم به خدمات روان شناختی
به طور قطع، این گفته حاتمی حرف نامربوطی نبود، وقتی که آمار جدید علی فتحی آشتیانی، رئیس سازمان روان شناسی و مشاوره را مرور می کنیم. او هفته گذشته به فارس گفته بود: حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد افراد جامعه به خدمات روان شناختی نیاز دارند که تمرکز آن در وهله اول افسردگی، اضطراب، وسواس و ترس است.

کدام اختلال ها؟
آشتیانی موارد و اختلالات را این طور توضیح داده بود: افرادی که مشکلات جدی دارند و تحت عنوان اختلالات سایکوتیک هستند؛ مثل اسکیزوفرنی، این افراد شیوع کمتری دارند؛ مثلا یک تا ۲ درصد جامعه را تشکیل می‌دهند و این افراد مشکلات جدی دارند و مخاطب روان پزشکان هستند، اما افرادی که به ما روان شناسان مراجعه می‌کنند ۲۰ تا ۳۰ درصد هستند که طیف وسیعی از مشکلات روان شناختی دارند؛ با تمرکز بیشتر روی افسردگی و در کنار آن اضطراب.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

18 − 15 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن