دانش و فناوری

دیپلماسی علمی باید در میان جوامع اسلامی گسترش یابد

کد خبر : 55028

رئیس دانشگاه یاسوج گفت: دشمنان ما از ایجاد وحدت و یکپارچگی و انسجام کشورهای مسلمان خیلی رضایت ندارند که به نظر من باید جامعه اسلامی در صحنه های بین المللی دیپلماسی علمی را گسترش بدهند.

به گزارش صبح مشهد، دکتر بهادر کرمی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: برگزاری رویداد هفته علم ایران و عراق یکی از بهترین اتفاقاتی که می توان بی افتد بود.

وی ادامه داد: در زمینه توسعه همکاری های بین المللی برگزاری این رویداد ابتکار بسیار زیبا سنجیده بوده و در یک بازه دو روزه بسیارها از تفاهم نامه های که می توانست سالیان سال طول بکشد تا به وقوع بپوند بین دو کشور همسایه بسته شد.

رئیس دانشگاه یاسوج بیان کرد: هم طرف عراقی و هم طرف ایرانی برای بسته این تفاهم نامه ها علاقمندی نشان دادند و این اتفاق رخ داد.
کرمی بیان کرد: ما در این دو روز با ۶ دانشگاه عراقی تفاهم نامه امضا کردیم و از طرف های عراقی وقت ملاقات گرفتیم تا بتوانیم بعد از این رویداد با حضور آنها در دانشگاه ما یا حضور ما در دانشگاه آنها بتوانیم این تفاهم نامه ها را اجرایی کنیم.

وی تصریح کرد: من به معاون وزیر علوم در امور بین الملل پیشنهاد کردم چنین هفته های علمی با دیگر کشورها از جمله کشورهای همسایه ما در شمال ایران و چین مالزی برگزار شود.
رئیس دانشگاه یاسوج خاطرنشان کرد: اگر از طرف مقابل وقت ملاقات بگیریم و این تفاهم نامه به قرار دادهای همکاری تبدیل شود، این موضوع راهکار مناسبی می تواند باشد.
کرمی بیان کرد: ما با ۶ دانشگاه عراق از جمله تکریت، میسان، بصره، کوفه، کربلا و نور تفاهم نامه در موضوعات مختلف امضا کردیم.
وی بیان کرد: دشمنان ما از ایجاد وحدت و یکپارچگی و انسجام کشورهای مسلمان خیلی رضایت ندارند که به نظر من باید جامعه اسلامی در صحنه های بین المللی این نوع همکاریها را گسترش بدهند.

رئیس دانشگاه یاسوج گفت: دیپلماسی علمی باعث می شود مردمان کشورها به فرهنگ و آداب سایر کشورها بیشتر آشنا شوند، همچنین به نظرم ویزا بین کشورهای مسلمان آزاد شود تا رفت و آمد راحت شود که این موضوع باعث می شود گسترش علوم به خصوص علوم اسلامی و آگاهی یافتن بیشتر مردم کشورهای نسبت به ارتقای علمی کشورها افزایش یابد و به دنبال آن ارتقای فناوری رشد صنعتی شاهد خواهیم بود.

کرمی اضافه کرد: اما این رویداد به تنهایی کافی نیست، باید سایر وزراتخانه ها هم همگام با وزرات علوم و دانشگاه ها جلو بیایند و در پروژه های که می تواند سرمایه گذاری خارجی داشتند مشارکت کنند.
وی افزود: همان طور که در داخل کشور بحث ارتباط دانشگاه با صنعت مطرح است این موضوع در رابطه با ارتباط های دانشگاهی با سایر کشورها رخ دهد یعنی صنعت و دولت برای نیازهای خودشان سرمایه گذاری کنند و دانشگاه به عنوان مجری عمل کنند.

رئیس دانشگاه یاسوج بیان کرد: اگر قبل از برگزاری این رویداد برنامه ریزی دقیق تری برای وقتهای ملاقات و امضای تفاهم نامه ها انجام می شد بهتر می بود چراکه هم سنجیده تر عمل می شد و هم احترام دو دانشگاه ایرانی و عراقی حفظ می شد، همچنین حضور یک مترجم در کنار گروهای علمی می تواند در ارتباط بین دو دانشگاه موثر تر باشد.

کرمی عنوان کرد: در حال حاضر ۷۰ دانشجوی عراقی در دانشگاه یاسوج مشغول به تحصیل هستند که این دانشجویان ابتدا در مرکز زبان آموزی فارسی، زبان فارسی می آموزند و سپس کلیه دروس آنها به زبان فارسی برای آنها تدریس می شود تا با فرهنگ و تمدن ما آشنایی کاملی پیدا کنند بتواند مبلغی خوبی باشد برای ما باشند.

یادآور می شود؛ رویداد بزرگ علمی بین المللی هفته علم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق با حضور ۶۰ دانشگاه دو کشور از ۱۵ تا ۲۰ مهر ماه امسال در مشهد برگزار می شود.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × 3 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن