مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی گفت: خط ملی اعتیاد ( ۰۹۶۲۸) هر روزه از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب آماده پاسخگویی وارائه مشاوره رایگان به خانوادههای دچار معضل اعتیاد میباشد.
به گزارش صبح مشهد، مسعود فیروزی در گفتگو با خبرنگار ما گفت:خط ملی اعتیاد همواره پاسخگویِ والدینِ نگران، معلمان، مشاوران، خانوادهها و هرکسی که در راستای معضلِ اعتیاد سوال و مسئلهای دارد، میباشد. تمامی افرادی که درخصوص موضوع اعتیاد نیاز به بهرهمندی از مشاوره بهصورت رایگان را دارند، میتوانند با خط ۰۹۶۲۸ تماس گرفته و آموزشهای لازم را از متخصصین این حوزه دریافت نمایند. اگر تماسگیرنده نیاز به ارجاع داشته باشد، در صورت تمایل خودِ فرد، توسط متخصصین به مراکز و موسسات خاص ارجاع داده میشود.
وی با بیان اینکه بیش از ۲۰ مشاور در پشت این خطوط قرار دارند و آمادهی ارائه مشاوره رایگان به خانوادههای دچار معضل اعتیاد می باشند، گفت:این خط هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۸ شب آماده پاسخگویی و مشاوره تخصصی به افرادی است که درباره پیشگیری از اعتیاد و نیز درخصوص نشانی مراکز درمانی ترک اعتیاد که دارای مجوز از سازمان بهزیستی کشور و وزارت بهداشت هستند، اطلاعات تخصصی ارائه میدهند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی افزود: بهطور مثال یکی از مواردی که اخیرا در این خصوص داشتیم، مادرِ نگرانی بود که مکالمه تلفنی فرزندش را با دوستِ او شنیده بود و متوجه شده بود که دوستِ فرزندش مواد مصرف میکند. این موضوع باعث تشویش و نگرانی مادر شده بود و درعینحال نمیدانست که اقدام صحیح و مناسب چیست. خط ملی اعتیاد در همین راستا به صورت تلفنی مشاورههای لازم را درمورد روش برخورد صحیح در این موقعیتها به خانوادهها ارائه میدهد.
وی افزود: حتی گاهی فردِ مصرفکننده با این خط تماس میگیرد و مشکلاتش را بازگو میکند و مشاوره میگیرد. بهطور مثال فردی که روشهای درمانی متعددی را استفاده کرده و نتیجهای نگرفته و مستاصل است جهت دریافت مشاوره با این شماره تماس میگیرد. در این حالت مشاورها باتوجه به نوع مصرف و شرایط آن فرد او را به نزدیکترین مرکز درمانی محل سکونتش در شهر و محله مورد نظر او معرفی میکنند.
فیروزی ضمن تاکید بر اینکه آگاهسازی و ارائه خدمات در راستای پیشگیری،درمان وکاهش آسیب ناشی از اعتیاد یکی از وظایف محوله سازمان بهزیستی میباشد، گفت: خط ملی اعتیاد (۰۹۶۲۸) به صورت تخصصی درحیطه مذکور میتواند پاسخگوی تماس گیرندگان باشد و راهکارهای اساسی و مناسب را جهت درمان اعتیاد، پیشگیری از مصرف مواد، ارجاع به مراکز درمانی و بازتوانی اعتیاد انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: ارتباط مستمرودائمی، ارتباط دوطرفه بین مردم ومسئولان درحوزه پیشگیری ودرمان اعتیاد و همینطور اطلاعرسانی به موقع در زمینه پیشگیری از اعتیاد از جمله اساسیترین وظایف خط پیشگیری از اعتیاد میباشد.