شهری

میزان باسوادی خراسان رضوی از میانگین کشوری بالاتر است

کد خبر : 50175

معاون سوادآموزی مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: میزان باسوادی در جمعیت ۱۰ تا ۴۹ سال این استان ۹۷.۹ درصد است، که هشت دهم درصد بالاتر از میانگین کشوری آن است.

به گزارش صبح مشهد، سیدجمال وزیری روز پنجشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته سوادآموزی برگزار شد، افزود: اوایل انقلاب اسلامی درصد باسوادی در کشور حدود ۳۵ درصد بود که امروز به ۹۷.۱ درصد رسیده است و خراسان رضوی استان موفق کشوری در این زمینه است.

وی افزود: میزان باسوادی زنان که تا زمان پیروزی انقلاب ۳۵.۵ درصد بود اکنون از ۸۶ درصد گذشته و اختلاف باسوادی مناطق شهری و روستایی که پیش از انقلاب ۳۴.۹ بود اکنون به ۱۱ درصد رسیده است که این کاهش نشانگر توفیق در این حوزه است.

معاون سوادآموزی آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: دبیرخانه سواد ۱۲ گانه در استان تشکیل شده، که این موارد از میان ۴۰ نوع سواد شناخته شده در جهان انتخاب شده است، و در صورت موفقیت این طرح به دیگر استانهای کشور نیز تسری می یابد.

وزیری افزود: سواد عاطفی، مالی، تحلیلی و سواد انرژی از جمله ابعاد مورد توجه در سوادآموزی جدید است.

وی سوادآموزی را از دغدغه های مهم جهانی دانست و گفت: در استان خراسان رضوی وضعیت سواد شهروندان ایرانی و نیز اتباع خارجی مقیم به صورت ۲ مقوله مهم و جداگانه مورد توجه قرار گرفته است.

وی بیان کرد: خراسان رضوی با توجه میزبانی از شمار زیادی از اتباع خارجی، علاوه بر طرح های داخلی، در همکاری با نهادهای بین المللی اقدام به آموزش اتباع خارجی می کند.

معاون آموزش و پرورش خراسان رضوی، سهم تعیین شده برای سوادآموزی استان در سال تحصیلی جاری را حدود ۲۷ هزار نفر عنوان کرد و افزود: سال گذشته در استان ۱۰۸ مرکز محلی برپا شد که در کنار سواد، آموزش مهارتهای مختلف را به سوادآموزان برعهده داشت اما امسال تاکنون دستورالعملی در خصوص این مراکز نیامده است.

وزیری گفت: شمار آموزش دهندگان سواد در خراسان رضوی اکنون هزار و ۹۸۰ نفر است که این رقم از سال ۱۳۹۲ تاکنون افزایشی نداشته است.

مدیرکل آموزش و پرورش خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: نهضت سوادآموزی استان تلاش های فراوانی برای آموزش سواد در استان داشته و مایه سربلندی استان شده است.

سیدامیر شوشتری بیان کرد: دبیرخانه ساماندهی بازماندگان از تحصیل قبول مسوولیت کرده و ساماندهی همه امور مربوط در این زمینه در حال شکل گیری است.

وی گفت: اقداماتی از جمله آموزش زندانیان، فراهم شدن خدمات تسهیل گر برای سواد آموزی افراد و تشکیل و ایجاد مجمع خیران سوادآموزی از جمله موارد موفقیت در استان و اقدامات شایان توجه است.

وی بیان کرد: آموزش حدود ۱.۵ میلیون دانش آموز، با توجه به وجود حدود ۹۰ هزار همکار فرهنگی و ۷۰ هزار بازنشسته، با ساز و کار اداری کنونی آموزش و پرورش جوابگوی همه نیازها نیست اما رسانه ها در این زمینه یاریگران خوبی هستند.

شوشتری با بیان اینکه نیمی از جامعه ارتباط مستقیمی با حوزه آموزش و پرورش دارند، گفت: اعتبارات ناکافی موجب می شود که ما قادر به ارایه خدمات عالی و باکیفیت نباشیم و حال آنکه مطالبات این بخش زیاد است و می طلبد کلیه دستگاهها آموزش و پرورش را یاری دهند کما اینکه در سند تحول بنیادین هم این مساله مورد تاکید قرار گرفته است.

استان ۶.۸ میلیون نفری خراسان رضوی، بیش از ۱.۵ میلیون دانش آموز دارد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هجده − 16 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن