اسلاید شوشهری

خراسان رضوی میزبان یک میلیون مهاجر افغانستانی است

کد خبر : 49646

استاندار خراسان رضوی گفت: این استان محل ورود و میزبان عمده اتباع افغانستان است و هم اکنون حدود یک میلیون مهاجر افغانستانی در مشهد و دیگر شهرهای استان حضور دارند.

به گزارش صبح مشهد، یعقوبعلی نظری روز سه شنبه در نشست بررسی همکاری های اقتصادی افغانستان و خراسان رضوی افزود: دولت ایران بر توسعه حداکثری روابط با همسایگان در همه زمینه ها تاکید دارد و البته ارتباط با افغانستان از اولویت زیادی برای دولت برخوردار است.

وی ادامه داد: خراسان رضوی علاوه بر صنایع معدنی از جایگاه ویژه‌ای درخصوص صنایع غذایی برخوردار است و این موارد می تواند زمینه همکاری مشترک ۲ کشور شود.

استاندار خراسان رضوی به سابقه و اشتراکات فرهنگی و تاریخی ۲ کشور اشاره کرد و گفت: وضعیت ۲ کشور بر سرنوشت متقابل آنها تاثیر دارد و این دلایل ما را مجاب کرده است که روابط همه جانبه خوبی به ویژه در زمینه حسن همجواری داشته باشیم.

نظری به توانمندی و ظرفیتهای کشاورزی، صنعتی، تجاری، پزشکی و درمان و مباحث فرهنگی در خراسان رضوی اشاره کرد و گفت: سالانه پنج میلیون زائر خارجی از کشورهای همسایه و کشورهای دیگر به مشهد سفر می کنند که بخشی از این افراد از افغانستان هستند.

معاون وزارت زراعت و آبیاری افغانستان: ۷۵ درصد جمعیت افغانستان در حوزه کشاورزی فعالیت دارند

معاون وزارت زراعت و آبیاری افغانستان گفت: ۷۵ درصد مردم افغانستان در بخش زراعت و دامداری فعالیت دارند و متاسفانه این حوزه در افغانستان طی ۲۰ سال گذشته آنچنان که باید بهبود نیافته است.

مولوی صدراعظم به رویکرد مثبت امارت اسلامی افغانستان طی ۱۵ ماه گذشته به بخش زراعت اشاره کرد و افزود: امیدواریم مطابق با گفت و گوهای صورت گرفته در تهران و در همکاری با ایران بخش زارعت رونق بگیرد.

وی ادامه داد: تولید گندم افغانستان چهار میلیون تن است اما میزان مصرف سالانه گندم در کشور ما ۶.۳ میلیون تن است که نیازمند واردات حدود ۲.۳ میلیون تن گندم هستیم از این رو تلاش می شود در تولید غله خودکفا شویم.

معاون وزارت زراعت و آبیاری افغانستان گفت: با ایجاد احترام متقابل بین ۲ کشور به سمت تشکیل افغانستان شکوفا در همسایگی با ایران پیش می رویم و به دنبال این هستیم که در حوزه زراعت پیشرفتهای داشته باشیم تا به جای واردات، صادرات نموده یا لااقل واردات مواد غذایی خود را کاهش دهیم.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: خراسان رضوی قطب صنایع معدنی ایران است و می توانیم خدمات فنی و مهندسی خود را که اکنون به اروپا صادر می کنیم به همسایه شرقی یعنی افغانستان نیز ارائه دهیم.

ابوالفضل چمندی به تولید خشکبار و آجیل درافغانستان اشاره کرد و افزود: می توانیم زمینه بازصادرات این نوع محصولات را از ایران فراهم کرده و با طرف‌های افغانستانی همکاری داشته باشیم.

وی در خصوص اجرای کشت جایگزین به جای خشخاش در افغانستان نیز گفت: زمینه دیگر همکاری بین بخش کشاورزی ۲ کشور، مشاوره و همکاری در کشت محصولات کشاورزی و همچنین ارائه دستاوردهای ایران در حوزه باغداری و اصلاح بذر است.

منبع: ایرنا خراسان رضوی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

11 − 3 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن