اجتماعی

توهمی بنام قانون جذب

کد خبر : 49005

قانون جذب که در باور عامه مردم به مثبت اندیشی مشهور شده است این روزها اذهان بسیاری از مردم رو به خود جلب کرده است که لازم است مورد بررسی اجمالی ازمنظر منطقی قرار گیرد.

۱-طبق بررسی صورت گرفته منابع زیادی از جمله وبسایت معتبر و مرجع ویکی پدیا،قانون جذب را شبه علم و خرافه تلقی میکنند و تاکنون مدارک و شواهد و مستندات قطعی و قابل قبولی برای اثبات قانون جذب ارائه نشده است.

۲-انتقاد دیگر به قانون جذب اینست که در آن نیازی به برنامه ریزی،تلاش،زحمت وعمل نمیباشد.وبه صرف نشستن و مثبت اندیشی ذهنی، شما به خواسته های خود که در عالم واقع موانع زیادی برای آن وجود دارید دست پیدا میکنید.

۳-در قانون جذب هیچ صحبتی از محدودیت های زمانی ومکانی نیست و کائنات که یکی از کلیدواژه های مرسوم در ادبیات طرفداران قانون جذب میباشد،به مثابه غول چراغ جادو و همطراز با پروردگار بوده که می تواند شما رو به خواسته های مختلف برساند.

۴-در قانون جذب،دستیابی به خواسته ها و اهداف هیچ مانع وچالشی ندارد.هیچ مخالف یا رقیبی برای شما وجود ندارد.ظرفیت نامحدود است! در حالیکه در عالم واقع رسیدن به هرهدفی فراز ونشیب زیادی دارد.

۵-یکی از بزرگترین انتقادات به قانون جذب،ترویج خودخواهی و منفعت گرایی می باشد و اصلا بحث کمک به سایر انسان ها و فداکاری و گذشت و تعاون و انسان گرایی مطرح نیست و به هرکس توصیه می شود فقط به فکر اجابت خواسته های خود از کائنات باشد.

۶-در قانون جذب مبنای سنجش و قضاوت اطرافیان صرفا افکارمثبت یا منفی آنها بوده و نه اعمال و کردار ایشان که این موضوع میتواند سبب فاصله و جدایی کاذب و دروغین بین انسان های واقع گرا و باتجربه و منتقد به دلیل داشتن افکار منفی شود.و اشخاص همدیگر را به خاطر همین بهانه از زندگی خود حذف یا محدود کنند.

۷-قانون جذب بسیار کمال گرا و ایده الیستی می باشد و بطور کاذب اثر تلقینی مثبت دارد وهمه پدیده ها را صفر یا صد نگاه میکند..یا شما دارای افکار منفی هستید و به هدف خود نمیرسید! یا دارای افکار مثبت هستید که به تمام خواسته های خود میرسید!و رسیدن نسبی به بخشی از اهداف در قانون جذب جایگاه خاصی ندارد.

۸-در مباحث مرتبط با قانون جذب و انرژی مثبت از فرشته های مختلفی صحبت میشود که البته بخشی از آنهادر اسلام و سایر ادیان ابراهیمی وجود دارد اما برخی از فرشته های مورد ادعا که هرکدام نماد مفهوم خاصی هستن در ادبیات دینی جایی ندارد..همچنین تمام خواسته ها مستقیما از فرشته های غیر شناخته شده یا کائنات که مفهومی مبهم میباشد خواسته میشود و هیچ صحبتی از دعا و نیایش و توسل و استغفار و استعانت از خداوند و پیامبر و امامان نمیباشد که خود شائبه شرک آمیز بودن این نظریه را تقویت میکند همانند کمک خواستن و طلب خواسته و آرزوها از فرشته های مختلف مانند فرشته ثروت،فرشته شانس‌،فرشته دانایی و… در حالیکه در باورهای دینی فرشته ها هیچگونه اراده و قدرت مستقلی از خداوند ندارد و توانایی اجابت هیچ خواسته ای را ندارند.

در پایان باید ذکر شود که مشاهده میدانی نگارنده از این موضوع ترویج بی حد وحصر خوشبینی و تعطیل کردن که کار وتلاش و برنامه ریزی و واقع بینی و انتقاد پذیری توسط باورمندان این نظریه دارد که برای رشد و تکامل انسان سم مهلک می باشد هرچند که داشتن امید و نگاه مثبت به مردم کاملا درست و مورد تایید نگارنده بوده و نباید با نظریه قانون جذب یکسان پنداشته شود

عباس اسدی،پژوهشگر اجتماعی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

بیست − هفت =

دکمه بازگشت به بالا
بستن