اجتماعی

وجود ۲۰۰۰ کودک بی‌سرپرست و بدسرپرست در خراسان رضوی/ از کتاب دختران بی‌سرپرست به نویسندگی دکتر آزاده شریفی‌نیا رونمایی شد

کد خبر : 48537

مدیرکل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: در هر استان ۲ الی ۳ مرکز کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست وجود دارد، در صورتی که در خراسان رضوی ۱۰۰ مرکز داریم و نزدیک به ۲۰۰۰ فرزند در این مراکز نگهداری می‌شوند.

به گزارش صبح مشهد، مسعود فیروزی امروز ۱۳ شهریورماه در آیین رونمایی از کتاب دختران بی‌سرپرست به تالیف آزاده شریفی‌نیا که در مرکز آموزش علمی کاربردی خدمات بهزیستی شکوه مهر برگزار شد، اظهار کرد: رسیدگی به مشکلات و معضلات کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست مسئله جدی و جهانی است و با یک فرمول و قاعده نمی‌توان این مسئله اساسی را راهبری کرد. شرایط بومی، جغرافیایی، فرهنگی و مذهبی هر جامعه باید در نظر گرفته شود.

وی افزود: به دلایل مختلف از جمله شرایط ویژه استان، هم‌مرزی استان با دوکشور، زائرپذیری مشهد و کوچ افراد آسیب‌دیده به این شهر و مهمتر از همه به دلیل مسائل مذهبی، افرادی که می‌خواهد فرزند خود را رها کنند معمولا در کنار مضجع امام مهربانی‌ها این کار را انجام می‌دهند.

مدیرکل بهزیستی استان خراسان‌رضوی گفت: اگر به صورت درصدی بخواهیم، بگوییم تعداد کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست مقیم در مراکز و تعداد مراکز شهر مشهد قابل قیاس با شهرهایی دیگر نیست. در هر استان ۲ الی ۳ مرکز کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست وجود دارد، در صورتی که در خراسان رضوی ۱۰۰ مرکز داریم و نزدیک به ۲۰۰۰ فرزند در این مراکز نگه‌داری می‌شوند.

فیروزی ادامه داد: گفتنی است این فرزندان با توجه به گروه سنی به فرزندخواندگی گذاشته می‌شوند و در سن قانونی وارد بازار کارمی‌شوند. این تعداد از فرزندان در مشهد کمتر نمی‌شوند که بیشتر هم می‌شوند؛ لذا در استان ضرورت دارد که به مسئله‌ کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست توجه بیشتری شود.

وی تاکید کرد: حلقه‌های معیوب آسیب‌های اجتماعی باید مورد مطالعه قرار بگیرد و به صورت عمومی به آنها توجه کرد و سپس به صورت تخصصی به آنها پرداخت. در خصوص این کودکان منابع و مطالب زیادی وجود دارد، اما با یک کتاب، یک نفر و یک گل بهار نمی‌شود. شاید ضررورت داشته باشد که هر کدام از ما در هر جایگاهی که قرار گرفتیم به صورت جدی به آسیب‌های اجتماعی و موضوعات مربوط به آن بپردازیم.

در ادامه این مراسم محمد جواد اشرافی بجستانی، رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل موسسه خیریه بوستان شکوه مهر اظهار کرد: موسسه شکوه مهر تنها موسسه کشوری در خراسان است که در سطح کشور فعالیت دارد. موسسه شکوه مهر از کودکان بی‌سرپرست و بدسرپرست کم توان ذهنی و عادی حمایت می‌کند. در شهر مشهد ۱۴ مرکز وجود دارد و از گروه سنی ۲ سال تا ۶۰ سال در این مراکز نگهداری می‌شود. از کودک کم ناتوان ذهنی شدید تا کودک بی‌سرپرست نابغه در این مراکز زندگی می‌کنند.

وی افزود: در حال حاضر در مشهد ۴۱۳ نفر به صورت شبانه‌روزی و ۲۰۰۰ نفر در خارج از مرکز تحت حمایت مادی و معنوی ما هستند. یکی از گروه‌های حساس کودکان بی‌سرپرست هستند و اگر در رابطه با آنها تلاش کنیم می‌توانیم یک مجاهد و یک خدمتگزار پرورش دهیم و اگر کوتاهی کنیم او را به یک فردی آسیب‌رسان برای جامعه تبدیل کردیم، لذا کار ما بسیار حساس است.

اشرافی ادامه داد: فرزندان بی‌سرپرست در گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال جزو حساس‌ترین گروه‌های سنی هستند. این گروه سنی، سن خطرناکی دارند و در بین دختران و پسران، دختران حساس‌ترند؛ لذا در مرکز بوستان شکوه مهر به دختران به ویژه این گروه سنی توجه بیشتری می‌شود.

وی تاکید کرد: با تلاش این مدیر و همت خیرین توانستیم مرکزی بسازیم که مشابه آن در کشور نیست. این مدیر علم را در کنار عمل قرار داد و در تربیت فرزندان بسیار موفق عمل کرد. امروز روز رونمایی از کتاب اوست که با توجه به مسئولیتی که داشته معضلات و مشکلات دختران بی‌سرپرست را با تمام وجود حس کرد و نوشت.

آزاده شریفی‌نیا، نویسنده کتاب دختران بی‌سرپرست گفت: یکی از معضلات و دشواری‌های جامعه ما مسئله کودکان بی‌سرپرست است. کودکان بی‌گناهی که در وضعیت خاص خانواده خود را از دست می‌دهند و به اجبار بی‌سرپرست می‌شوند در این کتاب پدیده بی‌سرپرستی، کودک آزاری، چگونگی حضانت این کودکان و عوامل موثر در بدسرپرستی کودکان اشاره شده است.

وی افزود: این کتاب چهار فصل و دارای ۱۵۳ صفحه است که البته این کتاب نیاز به اصلاح دارد که در تیراژهای بعدی اصلاحات انجام خواهد شد. کتاب دختران‌بی‌سرپرست برای افرادی که در این حوزه فعالیت یا قصد فعالیت دارند، روانشناسان و مددکاران بسیار مفید است.

منبع: ایسنا خراسان رضوی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

4 × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن