اقتصادی

وام ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن با چقدر حقوق؟

کد خبر : 44546

به رغم اطلاع رسانی مسئولان اما هنوز برخی تصور می کنند که قرار است بانک ها به همه افراد وام ۱۰۰ میلیونی پرداخت کنند؛ وام بدون ضامن به چه کسانی تعلق می گیرد؟

صبح مشهد– هر چند طرح پرداخت تسهیلات بدون ضامن اجرایی شده است اما بسیاری از افراد معترض هستند که بانک ها از پرداخت وام به آن ها خودداری می کنند. طی روزهای گذشته روزنامه خراسان دو بار به سراغ بانک ها رفته و از مشکلات مردم در دریافت وام تا ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن گفته است. با این حال هنوز خیلی از مردم تصور می کنند که در طرح تسهیلات جدید دولت ، قرار است به همه افراد وام ۱۰۰ میلیونی بدون ضامن پرداخت شود.

آن هم در حالی که تاکنون مسئولان اقتصادی چندین مرتبه تاکید کرده اند که فعلا فقط بازنشستگان و کارمندان بخش‌های دولتی و غیردولتی می توانند وام ۱۰۰ میلیون تومانی را بدون ضامن بگیرند که آن هم شرایط مشخصی دارد و به معنای پول پاشی و ارائه تسهیلات بدون هیچ قید و شرط و به همه افراد است. اما دریافت وام ۱۰۰ میلیون تومانی بدون ضامن تا چه اندازه ممکن است؟ آیا واقعاً افراد به ویژه بازنشستگان هم می توانند بدون ضامن و تنها با نامه کسر از حقوق و چک به راحتی وام بگیرند؟ پاسخ این پرسش هم بله است و هم خیر! طبق مطلبی که اقتصادآنلاین نوشته برای این که بهتر متوجه شویم چرا دریافت وام ۱۰۰ میلیونی برای همه و به طور مشخص برای همه بازنشستگان ممکن نیست، به چگونگی دریافت نامه «کسر از حقوق» نگاهی می اندازیم.

نامه کسر از حقوق، مانع پرداخت وام بدون ضامن به همه کارمندان
بر اساس قوانین موجود، هر فرد بازنشسته می تواند حداکثر به میزان ۶۰ درصد حکم حقوقی خود، تقاضای کسر از حقوق کند؛ به بیان دیگر مجموع اقساط وام و ضمانت های یک فرد بازنشسته در نظام بانکی درنهایت باید ۶۰ درصد دریافتی او باشد. این بدان معنی است که اگر فرد بیش از این وامی دریافت کرده یا ضامن وام فرد دیگری شده است، از میزان توانایی او کسر خواهد شد. این موضوع را با مثالی تشریح می کنیم: فردی را فرض کنید که حقوق وی در آخرین حکم بازنشستگی برابر با ۵ میلیون تومان است؛ بر این اساس میزان توانایی او در پرداخت اقساط ماهانه (یعنی ۶۰ درصد حکم حقوقی) ۳ میلیون تومان است. حال از این میزان اقساط وام های در جریان (چه وام گیرنده باشد و چه ضامن) کسر می شود. فرض کنید که مجموع اقساط ماهانه این فرد نیز برابر با ۲ میلیون تومان باشد.

پس این فرد نهایت می تواند کسر از حقوق وامی را درخواست کند که اقساط ماهانه آن، یک میلیون تومان باشد. بر اساس نرخ بهره ۱۸ درصدی و بازپرداخت ۳۶ ماهه، به این فرد حداکثر وام ۲۸ میلیون تومانی تعلق می گیرد. حالا سوال این جاست که با این توضیحات، حقوق یک بازنشسته برای آن که بتواند وام ۱۰۰ میلیون تومانی بگیرد باید چقدر باشد؟ اقساط وام ۱۰۰ میلیون تومانی با فرض نرخ بهره ۱۸ درصد و بازپرداخت سه ساله، حدود ۳میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است. بنابراین باید حکم حقوقی او ۶میلیون تومان باشد. البته این با فرض این است که فرد هیچ وامی نداشته و ضامن هیچ فردی هم نشده باشد که فرض دور از ذهنی است. اگر فرض کنیم که یک بازنشسته اقساطی ۲ میلیون تومانی در ماه داشته باشد، برای آن که بتواند برای وام ۱۰۰ میلیون تومانی نامه کسر از حقوق بگیرد، حکم حقوقی او باید حدود ۹ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان باشد و اگر مجموع اقساط او ۴ میلیون تومان باشد، این رقم به بیش از ۱۲میلیون و ۵۰۰ هزار تومان می رسد. ارقامی که به نظر می رسد برای یک بازنشسته عادی دور از ذهن باشد.

وام بدون ضامن به همه افراد تعلق نمی گیرد!
اما برای وام ۵۰ میلیون تومانی، حکم حقوقی شما چقدر باید باشد؟ دوباره با فرض نرخ بهره ۱۸ درصدی و دوره بازپرداخت ۳۶ ماهه، اقساط ماهانه وام ۵۰ میلیون تومانی حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان می شود؛ این یعنی حداقل حقوق شما برای آن که بتوانید نامه کسر از حقوق دریافت کنید باید۳ میلیون تومان باشد که به نظر می رسد وام ۵۰ میلیون تومانی قابل دسترس تر است و افرادی که حداقل حقوق را دریافت می کنند هم قادر به دریافت این وام هستند؛ البته این پیش فرض همچنان پا برجاست که شما هیچ وامی ندارید یا ضامن فرد دیگری نشدید. اگر فرض کنیم شما هم اکنون در حدود ۲ میلیون تومان اقساط ماهانه در نظام بانکی دارید، آن گاه برای آن که بتوانید وام ۵۰ میلیون تومانی بگیرید، حداقل حقوق شما باید بیش از ۶ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان باشد.بنابراین لزوماً این وام به تمام افراد تعلق نمی‌گیرد و آن چه مهم است این که شما بتوانید نامه کسر از حقوق داشته باشید که این موضوع هم بستگی دارد که شما چقدر حقوق می گیرید.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سه × پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن