اجتماعیاسلاید شو

در نشست تخصصي مديران بهزيستي در خانه امن زنان خشونت‌ديده عنوان شد:

مددجویان آسیب‌دیده ناموس بهزیستی مشهد هستند

کد خبر : 43422

مدیر کل بهزیستی خراسان رضوی، معاون اجتماعی و مسؤول مراکز آسیب‌دیدگان این نهاد به اتفاق مدیر بهزیستی شهرستان مشهد از خانه امن بازدید و با مددجویان و مسؤولان این مرکز به گفتگو نشستند.

صبح مشهد– سید محمد محمدی

گزارش: خانه امن، مرکزی برای نگهداری موقت و توانمندسازی زنان خشونت‌دیده است که توسط سازمان بهزیستی تأسیس و اداره می‌شود.

این مرکز که در مشهد واقع شده در حال حاضر پذیرای ۲۵ زن خشونت دیده است.

باید به نیازهای آسیب‌دیدگان توجه کنیم

مدیر کل بهزیستی در بازدید از این مرکز گفت: مددجویان مراکز آسیب‌دیدگان اجتماعی، ناموس بهزیستی هستند و باید مثل ناموس خودمان از آنها مراقبت و محافظت کنیم.

مسعود فیروزی با بیان اینکه این عزیزان، امانت‌های حاکمیت نزد بهزیستی هستند گفت: باید شرایطی فراهم کنیم که آنها به توانمندی برسند و نیازهای عاطفی، فرهنگی، انسانی و اجتماعی‌شان تا حد امکانات و مقدوراتی که داریم برآورده شود.

وی با انتقاد از نگاهی که در گذشته در خصوص این گروه وجود داشته گفت: بعضی‌ها فکر می‌کردند که این افراد مخل نظم جامعه، زائد و منشأ مشکلات و بدبختی‌های جامعه هستند.

فیروزی گفت: نگاه بهزیستی این است که اینها آسیب‌دیده‌ و رنج‌کشیده از یک محیط پر آسیب هستند و بر خلاف نظر قدیمی، اینها از جامعه طلبکار هستند و باید پاسخ مطالبات خود را از جامعه و مسؤولین بگیرند زیرا زخم ناهنجاری های اجتماعی، آنها را مجروح ساخته است.

جامعه به مددجویان خشونت‌دیده بدهکار است

وی ادامه داد: بنا بر این ما به آنها بدهکار هستیم و باید دین خود را نسبت به آسیب‌دیدگان با خدمات خوب، دقیق، کارشناسی و انسانی ادا کنیم.

وی با قدردانی از زحمات کارشناسان و پرسنل مراکز توانمندسازی آسیب‌دیدگان اجتماعی گفت: کارکنانی که دلسوزانه و مسؤولانه تلاش می‌کنند باید مورد تقدیر قرار گیرند و افرادی که سطح کاری خوبی ندارند باید توبیخ شوند و ما از هیچ خطا و بدرفتاری با مددجویان گذشت نمی‌کنیم چون آنها عائله و ناموس بهزیستی هستند و ما باید مثل خانواده و عائله‌ی خودمان با آنها تعامل و رفتار داشته باشیم.

فیروزی با تأکید بر اینکه در سال جاری میلیاردها تومان صرف بهسازی ساختار امنیتی، ایمنی و عمرانی مراکز آسیب‌ها شده است گفت: البته کار در این مراکز شرایط بسیار ویژه‌ای دارد و نیروهای کارشناسی و تخصصی بیشتری لازم است که امیدواریم شرایط به گونه‌ای پیش برود که سطوح تصمیم‌گیری کشور، اعتبارات لازم برای بکارگیری نیروهای بیشتر و تخصصی‌تر را امکان‌پذیر سازند.

نباید مددجویان برای مدت زیادی در مراکز رسوب کنند

مدیر کل بهزیستی تصریح کرد: ما در هیچ‌کدام از مراکز آسیب‌دیدگان نباید مددجویانی داشته باشیم که مدت زیادی بدون پیگیری وضعیت و تغییر در شرایط، پیش ما بمانند و در مراکز رسوب کنند بلکه باید با پیگیری‌های حقوقی، مددکاری، قضایی و خانوادگی، هر طور هست آنها را به ترخیص، بازگشت به خانواده، بازگشت به جامعه و استقلال برسانیم تا شرایط زندگی اجتماعی عادی را بدست آورند.

وی از کارشناسان و مسؤولان مراکز آسیب‌دیدگان خواست شرایط و امکان ارتباط و تعامل زنان خشونت‌دیده با فرزندان، اعضای خانواده و فامیل را برای مددجویان این مراکز فراهم کنند و هر تلاشی که لازم است در این زمینه انجام دهند مگر اینکه دستور قضایی یا پزشکی، این ارتباط را منع کند.

وی همچنین خواستار اجرای برنامه‌های فرهنگی هنری و تربیتی برای این مددجویان شد و گفت: توانمندسازی جنبه‌های گوناگونی دارد و باید کاری کنیم که این مددجویان در طول مدتی که اینجا هستند به شرایط بهتری برسند تا بازگشت آنها به محیط و خانواده مقدور باشد.

خدمات تخصصی باید برای هر دو طرف خشونت انجام شود

معاون اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: تلاش ما این است که زنان خشونت دیده را به خانواده‌ای که شرایطش بهتر از گذشته شود بازگردانیم.

شهره شاهرودی گفت: یک طرف ماجرا مددجوی ما است که آزار و خشونت دیده و باید مورد درمان و بازتوانی قرار گیرد و طرف دیگر شخص آزار دهنده است که او نیز دلایل و فاکتورهایی برای این عمل دارد که باید مورد بررسی و تعدیل یا تصحیح رفتار قرار گیرد.

وی افزود: بنا بر این مددکار باید هر دو طرف را در نظر بگیرد و برای حل مشکلات خانواده هم پیگیری داشته باشد تا بتوانیم زمینه بازگشت مددجو به خانواده را در محیطی امن و آرام فراهم کنیم.

وی تأکید کرد: تأسیس خانه امن به معنای جداسازی آسیب‌دیدگان از جامعه و طرد آنها نیست بلکه به معنای فراهم کردن امنیت و آسایش جسمی و روانی برای آنها است تا بتوانیم شرایط خانواده را بهبود ببخشیم و آنها به محیط زندگی عادی بازگردند.

در مراکز حاکمیتی، مسؤولیت صفر تا صد بر عهده ماست

مدیر بهزیستی شهرستان مشهد نیز در این نشست گفت: مراکز آسیب‌دیدگان اجتماعی، تنها مراکز حاکمیتی است که مسؤولیت مددجویان صفر تا صد بر عهده بهزیستی می‌باشد.

مهدی نخعی افزود: به همین خاطر، نظارت ما بر این مراکز و عملکرد ما طبق دستور العمل‌ها باید حداکثری باشد.

وی با دشوار توصیف کردن کار مددکاری و روان‌شناسی با آسیب‌دیدگان گفت: در این مراکز مددجویانی داریم که حتی خانواده آنها را طرد کرده و کاملا بی‌پناه هستند و ما باید با کار تخصصی و پیگیری کارشناسی، شرایط آنها را تغییر دهیم و از آنها حمایت لازم را داشته باشیم.

وی همجنین تأکید کرد: باید امتیازات کار در این مراکز را به گونه‌ای تنظیم کنیم که کارکنان سایر بخش‌ها اشتیاق داشته باشند که در این مراکز خدمت کنند در حالی که شرایط فعلی بر عکس این است.

کارکنان مراکز آسیب‌دیدگان خودشان در معرض خشونت هستند

مسؤول آسیب‌دیدگان اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی نیز در این نشست ضمن تأکید بر سختی کار پرسنل این مراکز گفت: همکاران‌مان در این مراکز از شرایط سختی برخوردارند و باید فرصت‌هایی برای بازسازی روانی و کسب آرامش برایشان فراهم شود.

محمد غفاری‌زاده افزود: ۹۵ درصد کارکنان بخش‌های عمومی و تخصصی مراکز آسیب‌دیدگان اجتماعی، خانم‌ها هستند که به نحوی خود اینها نیز در معرض خشونت می‌باشند.

وی خاطر نشان کرد: وقتی مسائل ریز کاری این همکاران را بررسی می‌کنیم می‌بینیم واقعا حق دارند که امتیازات و شرایط بهتری را مطالبه کنند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

نوزده − 9 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن