بعضی زن و شوهرها بعد از گذشت چند ماه یا چند سال از طلاقشان، تصمیم میگیرند دوباره باهم ازدواج کنند؛ اتفاقی که نیاز به ملاحظاتی دارد تا دوباره به جدایی ختم نشود
نویسنده : دکتر نگین اخوین | روانشناس
صبح مشهد– یکی از گزینههای قابل تامل برای برخی افراد بعد از طلاق، ازدواج مجدد با همان همسر سابق است. آمار دقیق و رسمی از میزان ازدواج با همسر سابق در کشورمان و اینکه چقدر موفق بوده، اعلام نشده اما مشاوران هرازچندگاهی با چنین پروندههایی روبهرو میشوند. همچنین مخاطبان صفحه خانوادهومشاوره هم بارها، پیامکهایی با همین مضمون برای گرفتن راهنمایی از مشاوران برای ما فرستادهاند. حالا سوال این است که در چه مواقعی بازگشت به رابطه قبلی میتواند گزینه مناسبی باشد؟
۵ توصیه به چنین زن و شوهرهایی
اگر تصمیم به بازگشت دوباره و ازدواج مجدد با همسر سابق خود را دارید البته به شرط انگیزه مثبت، این انتخاب در شرایطی که در ادامه مطرح میشود، میتواند درست باشد. فقط یک نکته مهم اینکه اگر فرزند دارید تا زمانی که تصمیمتان جدی نشده، به او چیزی نگویید.
زندگی جدید را بدون مشکل تصور نکنید
شما باید بدانید در ابتدای بازگشت، دوباره به احتمال زیاد شاهد اختلافاتی خواهید بود و باید برای مقابله با این اختلافات، خود را آماده کنید. برگشت شما به این معنی نیست که دیگر مشکلی وجود نخواهد داشت. همچنین در ابتدا لازم است صادقانه درباره انگیزههای بازگشت خود به رابطه فکر و آن را تحلیل کنید. انگیزهها گاهی میتواند منفی باشد یا حداقل به اندازه لازم کافی نباشد. همچنین باید درباره انگیزه طرف مقابل هم تحلیل و جستوجو کنید.
دوباره جلسه خواستگاری برگزار کنید
این مرحله دقیقا شبیه این است که میخواهید تازه با هم ازدواج کنید، با این تفاوت که این بار شما از یکدیگر شناخت بیشتری دارید و باید بیشتر دقت کنید تا دوباره به بنبست عاطفی نرسید. درخصوص هر مشکلی، به خوبی بحث و آن را بررسی کنید؛ سعی کنید بفهمید چگونه میتوانید آن را حل کنید و به نتیجه برسید. با یکدیگر درباره مسائل مالی، شغلی، تربیت فرزندان و انتظاراتی که از یکدیگر دارید، حرف بزنید. شما نیاز دارید قبل از این که زندگیتان را دوباره شروع کنید، تمرین و با همدیگر فکر کنید و تصمیم بگیرید. باید یاد بگیرید به جای بحث و جدل با همدیگر، راهحل مشکلتان را پیدا کنید.
گذشته را فراموش کنید
باید هر مسئلهای را که تا به حال برایتان به وجود آمده بود، فراموش کنید و طرف مقابلتان را ببخشید. اگر نمیتوانید این کار را بکنید، خیلی زود مجبور میشوید دوباره از همسرتان جدا شوید. البته زمانی که شما میگویید همسرتان را بخشیدهاید، به این معنی نیست که او تغییر کرده و تبدیل به فردی منحصر شده است. این کار به این معنی است که «من به خودمان اجازه میدهم که گذشته را فراموش کنیم و دوباره شروع کنیم».
به رابطهای پایدار فکر کنید
به این فکر نکنید که رابطهتان چه زمانی دوباره دچار مشکل میشود و منتظر آن روز یا اتفاق باشید. افکاری از قبیل: «آیا این هفته دوباره با او دعوا میکنم و ترکم میکند»، ذهن شما را آشفته خواهد کرد. این را بدانید که فرزندان شما از داشتن والدین دمدمی مزاج و سست اراده اذیت میشوند بنابراین سعی کنید به یک رابطه پایدار فکر کنید.
این بار با تغییرات اساسی شروع کنید
شک نکنید اگر با همان ساز و کارهای قبلی به رابطه خود برگردید، فرایند تنش و طلاق حتما دوباره(البته با حس سرخوردگی شدیدتر) پیش خواهد آمد. بازگشت مجدد نیازمند تغییرات اساسی و عملی است. گفتن جملاتی مانند «برگرد، من عوض میشوم» یا «میروم تا دوباره تلاش کنم»، هیچ چیز را درست نمیکند اما اگر تغییرات جدی را احساس میکنید و عملا میبینید، برای تغییرات برنامه عملی دارید و مهارتهای جدید کسب کردهاید، بازگشت به احتمال زیاد یک گزینه خوب برای شماست.