اسلاید شوپایتخت فرهنگ اسلامی

رونق بازار اطراف حرم مطهر رضوی به حضور زائران وابسته است

کد خبر : 42715

رئیس اتحادیه صنایع‌دستی مشهد گفت: از ۴۰۰ کارگاه پروانه‌دار تولید صنایع‌دستی در مشهد نزدیک به ۲۸۰ واحد به دلیل عدم ورود زائر به مشهد تعطیل شده است.

به گزارش صبح مشهد، صنایع‌دستی از جمله حرفه‌هایی است که در بسیاری از کشورها از جمله ایران باعث ایجاد اشتغال و ایجاد بازار سرمایه شده است در کشورما نیز صنایع دستی طرفداران زیادی در بین گردشگران و توریست‌ها دارد اما با گسترش ویروس کرونا و رکود بازار جهانی و از طرفی اعمال محدودیت‌های کرونایی در جهان، دو سالی می‌شود که بازار این صنایع در نبود گردشگران و توریست‌ها و زائران در رکود قرار دارد به طوریکه بسیاری از کارگاه‌های صنایع دستی در استانه تعطیلی و ورشکستگی قرار دارند و اجناس تولید شده به دلیل نبود بازار فروش روی دست تولید کننده مانده است و این امر سبب شده تا تولیدکنندگان صنایع دستی رمقی برای تولید آثار جدید نداشته باشند.

صادق ابراهیم‌زاده فرشچی، رئیس اتحادیه صنایع‌دستی مشهد در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارداشت: از ۴۰۰ کارگاه پروانه‌دار تولید صنایع دستی در مشهد نزدیک به ۲۸۰ واحد به دلیل عدم ورود زائر به مشهد تعطیل شده و هیچ پیگیری از وضعیت معیشت دو هزار هنرمند و صنعتگر دارای کارت صنایع دستی از اداره میراث فرهنگی و گردشگری که به صورت کار در منزل درآمدزایی می‌کردند صورت نگرفته است.

وی در رابطه با مشکلات بازاریان اطراف حرم امام رضا(ع) در پی‌کاهش مسافر افزود: با توجه به آنکه رونق بازار اطراف حرم مطهر به حضور زائران وابسته است، لذا طی بازگشایی و بسته شدن مداوم بازارها و بازارچه‌ها، کسبه با سابقه، اعتبار و قدیمی مشهد با مشکلات بسیاری مواجه شده‌اند.

وی افزود: نزدیک به ۵۰۰ مغازه اجاره‌های خود را پیش پرداخت کرده اند و این در صورتی است که پس از تعطیلی بازار صاحبان مغازه کرایه‌ها را مرجوع نمی‌کنند.

رئیس اتحادیه صنایع‌دستی مشهد عنوان کرد: در اطراف حرم بیشتر مواقع مغازه‌ها به‌صورت یک‌ساله اجاره می‌شوند و مستأجران هزینه اجاره سالانه را در ابتدای قرارداد پرداخت کرده، لذا بیشتر کسبه از سال گذشته تاکنون با ضرر جبران ناپذیری روبرو شدند.

فرشچی بابیان اینکه بسیاری از صنعتگران و هنرمندان مشغول به کار در بازار مجبور به تعطیلی کارگاه‌های صنایع‌دستی شدند افزود: حمایت‌های دولتی نیز در طی شش ماه گذشته به ارقام مختصر تسهیلات منحصر شد که به‌هیچ‌وجه برای صنعتگران گره‌گشا نبود و حتی بسیاری از افراد موفق به دریافت این تسهیلات هم نشدند.

وی خاطر نشان کرد: متأسفانه سه ماه بیکاری را به یک ماه تبدیل کردند و به هر نفر از کارگران تنها پنج میلیون ریال اختصاص دادند و این در شرایطی است که قانون کار بسیار بالاتر از این مبلغ است و متاسفانه حمایتی از کارگران انجام نشد.

رئیس اتحادیه صنایع‌دستی مشهد گفت: در حوزه تولید پرچم‌های مذهبی و محصولاتی مانند انگشتر به کشورهای همسایه به‌ویژه عراق فعالیت بسیار خوبی داشتیم. به‌طور میانگین ماهانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون تومان از محل صادرات صنایع‌دستی به استان خراسان رضوی وارد می‌شد که این رقم به دلیل شیوع بیماری کرونا به یک رؤیا تبدیل‌شده است.

منبع: تسنیم

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 − 13 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن