سرپرست بهزیستی خراسان رضوی گفت: دسترسپذیری محیط شهری و روستایی، یک مطالبه عمومی است و زندگی ۴۰ درصد افراد جامعه را تحت تأثیر قرار میدهد.
دکتر مسعود فیروزی این مطلب را صبح امروز در آغاز اولین جلسهی ستاد مناسبسازی خراسان رضوی در دفتر معاون هماهنگی عمرانی استانداری بیان کرد.
وی افزود: متأسفانه دسترسپذیری در منابع فارسی به اندازهی منابع انگلیسی و در سایر کشورهای جهان، چنانکه باید مورد تأکید و توجه قرار نگرفته به طوری که ویکیپدیای فارسی فقط یک مقاله در این مورد دارد و تاریخ بهروز رسانی صفحه آن شش ماه قبل است اما ویکیپدیای انگلیسی، ۲۷ صفحه مقاله دارد که داخل آن ۲۷ لینک برای مطالعات تخصصی بیشتر و ۹۰ منبع ارجاعی و استنادی وجود دارد.
وی دسترسپذیری را به جای مناسبسازی بکار برد و گفت: دسترسپذیری واجد یک حق است نه یک امتیاز و هنگامی که از مناسبسازی استفاده میکنیم گویا امتیازی به افراد دارای معلولیت میدهیم در حالی که این یک حق مسلم برای این گروه از شهروندان است که مانند سایرین از حق زندگی اجتماعی و بهرهمندی از مواهب جامعه برخوردار باشند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در سالهای گذشته جایگاه بسیار خوبی در سطح کشور در امر مناسبسازی داشته گفت: تا یک سال پیش ما برای پنج سال متوالی رتبه اول کشور را دارا بودیم و در یک سال گذشته به جهت اینکه جلسه ستاد مناسبسازی را تشکیل ندادهایم از رتبه یک به رتبه پنجم رفتهایم که ما پیشنهاد میکنیم جلسهی بعدی ستاد در دفتر استاندار تشکیل گردد که اهمیت بیشتری برای اعضا داشته باشد و شخص استاندار نیز مستقیما در جریان عملکرد دستگاهها قرار گیرند.
دکتر فیروزی گفت: دستور معاون اول رئیس جمهور در سال ۹۸ به ستاد استان این است که تمام اماکن عمومی باید ظرف سه سال مناسبسازی گردد.
وی افزود: همچنین همهی خدمات شهری باید ظرف سه ماه به صورت الکترونیکی انجام شود که افراد دارای معلولیت بتوانند به راحتی از آنها بهرهمند شوند.
سرپرست بهزیستی خراسان رضوی تأکید کرد: همچنین در مورد مجتمعهای بینراهی، پایانههای مسافربری و سایر نهادها نیز وظایفی تعیین شده و صدا و سیما نیز مکلف به اطلاعرسانی در این زمینه شده است.
دکتر فیروزی تصریح کرد: با وجود تأکید مقامات کشور و ستاد مناسبسازی استان، متأسفانه بسیاری دستگاهها به وظایف قانونی و مصوبات این ستاد عمل نکردهاند که باید به نحو صلاحدید استان، با آنها برخورد شود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: در سال ۹۶ نزدیک به ۶۰ اداره کل از نظر عملکرد مناسبسازی ارزیابی شدهاند که چهار رتبه ضعیف، متوسط، خوب و عالی برای سطوح مختلف این عملکرد در نظر گرفته شده است و در سال بعد قرار شد که سه هزار دستگاه دولتی مورد ارزیابی قرار بگیرند.
حمیدرضا علیزاده افزود: در سال ۹۷ نتیجه این ارزیابی آن شد که ۱۱ اداره ضعیف، ۲۶ اداره متوسط، ۱۲ اداره خوب و ۸ اداره عالی تعیین شدند.
وی خاطر نشان کرد: در سال ۹۸ تعداد ۲ دستگاه ضعیف، ۲۴ اداره متوسط، ۲۰ اداره خوب و ۱۰ اداره نیز عالی ارزیابی شدند.
وی همچنین به ارزیابی عملکرد شهرستانها از نظر جلسات کمیته مناسبسازی اشاره کرد و گفت: در ارزیابی که از شهرستانها داشتیم فقط شهرستان فیروزه رتبه عالی گرفت و بقیه به خاطر عدم حضور فرماندار، برگزار نشدن جلسه و یا دیر برگزار شدن جلسات، رتبههای ضعیف، متوسط و خوب گرفتند.