بهزیستی خراسان رضوی تسریع در برنامهی ترخیص منظم و برنامهریزی شدهی مددجویان از مراکز شبانهروزی و انتقال آنان به خانواده را در دستور کار قرار داد.
به گزارش صبح مشهد، معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این مطلب گفت: این تصمیم به دنبال جلسهی مشترک با معاون دادستان و سرپرست دادسرای صغار، محجورین و آسیبدیدگان اجتماعی مشهد و عقد تفاهمنامه برای تسهیل پذیرش مددجویان جدید در مراکز تحت نظارت بهزیستی اتخاذ شد.
حمیدرضا علیزاده با بیان اینکه این رویکرد، مددجویان توانمندشده، درمان شده، قابل کنترل در خارج از مرکز، داوطلب بازگشت به خانواده و دارای خانواده که به هر شکل قابل نگهداری و توانبخشی در خارج از مراکز شبانهروزی و یا در خانوادهی زیستی یا جایگزین میباشند را با موافقت خانواده و با دستور قضایی، ترخیص میکند.
وی تأکید کرد: کمک هزینه ترخیص و نگهداری مددجویان شدید و خیلی شدید در مراکز شبانهروزی تا پایان سال گذشته حدود ۶۰۰ هزار تومان بوده که امیدواریم با تغییرات اقتصادی سال جاری، امسال به یک میلیون تومان افزایش یابد و در نظر داریم همین یارانه را در صورت نگهداری در منزل، به خانواده پرداخت کنیم.
وی با بیان اینکه احتمالا بین ۱۰ تا ۳۰ درصد مددجویان مراکز با شیوههای تخصصی مددکاری و با همکاری مراکز ترخیص خواهند شد گفت: از آنجا که میزان مراجعات ورودی به برخی مراکز بهزیستی در ماههای گذشته رو به افزایش بوده، و تعداد مراکز هم به این وسعت قابل افزایش نیست، لذا با هماهنگی دستگاه قضایی مقرر شد مددجویانی که به توانمندی رسیدهاند یا میتوانند توسط خانواده تمشیت شوند و یا افرادی داوطلبانه حاضر به نگهداری از آنها در منزل با شرایط بهزیستی هستند از مراکز ترخیص شوند.
علیزاده مراکز بیماران روانی مزمن، معلولین ذهنی، معلولین جسمی حرکتی و مراکز چند معلولیتی را مشمول این تصمیم دانست و گفت: یک جلسه توجیهی با نمایندگان تشکلهای توانبخشی و مسؤولان این مراکز برگزار گردید که فرایند توانمندسازی و ترخیص را جدیتر دنبال کنند و تنها مددجویانی در مراکز بمانند که یا بلاصاحب هستند و یا دارای معلولیت شدید میباشند که وابسته به تخت هستند یا زندگی نباتی دارند.
وی تصریح کرد: از ابتدا هم سیاست سازمان بهزیستی این نبوده که بیماران و معلولین برای همیشه در مراکز اقامتی رسوب کنند بلکه این مراکز همانگونه که از نامشان پیداست مراکز توانبخشی و توانمندسازی بودهاند و باید همین شیوه را دنبال کنند و افراد در یک بازه زمانی مشخص در مراکز پذیرش و بعد از توانبخشی و توانمندسازی، ترخیص گردند تا همه افراد نیازمند بتوانند از خدمات مراکز شبانهروزی استفاده نمایند..
علیزاده عنوان کرد: همچنین حق پرستاری در منزل هم به خانوادههایی که مددجویان شدید و خیلی شدید را نزد خودشان نگاه دارند پرداخت میشود.
معاون توانبخشی بهزیستی خراسان رضوی خاطر نشان کرد: با اجرای اقدامات برنامهریزی شده در زمینهی ترخیص، امیدواریم ظرفیت خالی مراکز اقامتی افزایش یابد و بتوانیم مددجویان نیازمند جدید را بپذیریم.
وی هشدار داد: در حال حاضر، جمعیت برخی مراکز، بیش از حد انتظار بالا رفته است که امید است با همکاری دستگاه قضایی و توانمندسازی خانوادهها بتوانیم افراد مجهول الهویه که دارای خانواده هستند را با حمایتهای مالی و معنوی به آغوش خانواده بازگردانیم و کرامت انسانی این مددجویان را حفظ نماییم.
علیزاده یادآور شد: کمک هزینهی پرداختی به خانواده در این برنامه، فعلا مربوط به مددجویان شدید و خیلی شدید است اما در حال رایزنی برای سایر مددجویان مثل معلول ذهنی خفیف یا متوسط هستیم که برای این عزیزان نیز بتوانیم کمک هزینه را به خانواده پرداخت کنیم.
وی تصریح کرد: همچنین برای تسریع و تسهیل ترخیص مددجویان از مراکز اقامتی، مشوقهایی برای این مراکز در نظر گرفتهایم که نتایج بهتری از این برنامه داشته باشیم.