جلسه انجمن کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با حضور سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی در استانداری خراسان رضوی برگزار شد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی؛ جلسه انجمن کتابخانه های عمومی خراسان رضوی با حضورمحمدعلی نبی پور؛ سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی، سید حمید موسوی، مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری خراسان رضوی،جعفر مروارید،مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام علی اکبر سبزیان، مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، مرتضی کرباسی، دبیر مجمع خیرین توسعه کتابخانه هاو ترویج کتابخوانی خراسان رضوی و دیگر اعضای انجمن برگزار شد.
سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی و امنیتی استانداری خراسان رضوی در این جلسه از کتاب به عنوان بهترین ابزار برای افزایش دانایی و آگاهی و به تبع آن افزایش تعالی بشر یاد کرد.
محمد علی نبی پور با اشاره به جایگاه کتاب به عنوان معجزه پیامبر اسلام در اسلام گفت: تمامی تلاشهای انجام شده در جهت توسعه و ترویج فرهنگ مطالعه بویژه در ایام کرونایی کشور جای تقدیر دارد.
وی با اشاره به آمارهایی در حوزه افزایش میزان مطالعه در کشور و جهان در یک سال کرونایی گذشته گفت: جهان در ایام کرونا کتابخوان تر شده است و باید توجه کنیم در زندگی صنعتی و عصر جدایی انسانها، کرونا، فرصت ارزشمندی برای نزدیکی با یار مهربان و دوست همیشگی بشر فراهم آورده است.
وی اجرای طرح پیک موتوری و ارسال کتاب به درب منازل علاقه مندان به کتاب را طرحی زیبا و ارزشمند خواند وادامه داد: جمع آوری کتابهای کتابخانه های ادارات و دفاتر مسئولان و ارسال به کتابخانه های عمومی،افزایش ریزساختهای کتابخانه ای با توجه ایجاد کتابخانه های سیار با استفاده از کمک و همراهی خیرین و استفاده بیشتر از ظرفیتهای فضای مجازی و برگزاری جلسات انجمن استان به صورت مجازی با حضور فرمانداران شهرستانها از جمله پیشنهاداتی است که می تواند در جهت ترویج فرهنگ مطالعه مورد توجه قرار گیرد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی نیزدر این جلسه ضمن تسلیت سالروز شهادت حضرت امام هادی (ع) گفت: کتابخانه های عمومی به عنوان جایگاه اصلی توسعه فرهنگی در کشور و به عنوان معین فرهنگی در طرح مثلث اقتصادی استان مورد نظر قرار گرفته اند.
حجت الاسلام علی اکبر سبزیان ادامه داد: استفاده از ظرفیت تمامی نهادهای مردمی و دولتی و سمن های مردم نهاد در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و استفاده از ظرفیت کتابخانه ای عمومی در تهیه طرح آمایش سرزمینی گروه جغرافیای دانشگاه فردوسی، ایجاد ۸کتابخانه سیار در مشهد مقدس و کمک خیران از جمله مصوبات جلسات قبلی انجمن کتابخانه های عمومی استان بوده است که با پیگیریهای انجام شده، اجرایی شده است.
وی از شیوع ویروس کرونا در کشور و محدودیتها و تبعات آن در کشور به عنوان یکی از اصلی ترین اتفاقات سال جاری یاد کرد وادامه داد: با شیوع ویروس کرونا در کشور دوره ای جدید از فعالیت و تلاش کتابداران کتابخانه های عمومی آغاز شد و دوره درخشان در حوزه کتاب و کتابخوانی در استان در این ایام رقم خورده است.
وی با اشاره با اینکه با اقدامات انجام شده، مردم استان در دوران کرونا کتابخوان تر شده اند گفت: اجرای بیش از ۴۰۰۰برنامه فرهنگی و در قالب برگزاری بیش از ۵۷۳ برنامه کودکانه، ۹۸۳ فعالیت مناسبتی، ۳۹۷ برنامه جمع خوانی کتاب،۱۶۸ مسابقه کتابخوانی و۸۵ کارگاههای آموزشی، ۱۵جلسه خوانش و رونمایی و برنامه ها ی متنوع فرهنگی خلاقانه، بخشی از فعالیتهای کتابخانه های عمومی در دوران کرونا بوده است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی از برگزاری پویش «خانواده کتابخوان» همزمان با شروع شیوع ویروس کرونا در کشور و استان و استقبال ۵هزار خانواده از این پویش، برگزاری «دهمین جشنواره کتابخوانی رضوی» استقبال بی نظیر مردم استان ،اجرای طرح ملی «اقتراح ماسک» با موضوع شعر طنز در مورد ماسک، افتتاح محفل ادبی« رواق ادب» با هدف حمایت از نوشاعران و نوادبیان، اجرای طرح «حسینیه کتاب» و تولید محتوای فرهنگی و مذهبی در ایام محرم و صفر و تهیه محتواهایی مانند محفل سلوک عاشورایی، یک اربعین کتاب، آیین سلام بر حبیب، به تو از دور سلام نیز به عنوان بخشی دیگر از برنامه های اداره کل کتابخانه های عمومی استان در سال جاری یاد کرد.
وی توجه به احداث و ساخت کتابخانه عمومی جدید و اتمام پروژه های نیمه تمام کتابخانه ای استان را مورد توجه قرار داد و یادآورشد: افتتاح کتابخانه های عمومی زنده یاد فهیمه زینلی در نیشابور، مرحوم حاج غلامرضا داودی در بردسکن و کتابخانه عمومی عمید الملک کندری در خلیل آباد و افتتاح مرحوم شاهین فر در گلبهار، کتابخانه برکت حاج سید مجتبی حسینی در روستای شفیع آباد، کتابخانه عمومی شهر بینالود در مشهد، کتابخانه شهید ناصر سنگل آبادی در تربت حیدریه،کتابخانه شهر شادمهر در مه ولات تا پایان سال جاری از جمله اقدامات اداره کل کتابخانه ها ی عمومی در جهت ارتقای زیرساختهای کتابخانه ای در استان یاد کرد.
وی از صدور مجوز ۱۱ سالن مطالعه و پیگیری دریافت مجوز ۴۰سالن مطالعه دیگر در استان و امضای ۲۲تفاهم نامه همکاری با نهاد ها و سازمانهای دولتی و مردمی را تلاشهای ادره کل کتابخانه های عمومی برای افزایش سرانه مطالعه و توریج فرهنگ مطالعه با هم افزایی و مشارکت عمومی عنوان کرد.
وی از اجرای طرح «کتاب موتوری» و دریافت تقاضای کتاب اعضاکتابخانه به صورت تلفنی و ارسال کتابهای مورد تقاضا به درب منازل به عنوان یکی از طرح های دیگر اجرا شده در ایام کرونا یاد کرد وادامه داد: با توجه به ارتقای جایگاه کتابداران کتابخانه های عمومی به عنوان افسران جبهه دانایی و آگاهی و درادامه رشد شاخصهای کتابخانه ای امیدواریم در گام دوم انقلاب اسلامی گامهای بزرگی در جهت ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی برداریم.
مرتضی کرباسی،دبیر مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی نیز در این جلسه با اعلام آمادگی برای کمک به مووضع ارسال کتاب از طریق کتابخانه های سیار به مدارس حاشیه شهر مشهد مقدس گفت: مجمع خیرین توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی خراسان رضوی برای خرید کتاب در طرح «مدیران کتابخوان» با موضوع ارسال کتاب درهر مناسبت برای مدیران و اعضای خانواده آنها مشارکت می کند.
در پایان این جلسه از محمدحسین روشنک، به عنوان خیر برگزیده کشوری با اهدای لوح سپاس دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور تقدیر شد.