راهکار های مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با اینترنت ماهواره ای چیست؟
صبح مشهد– صحبت های دبیر شورایعالی فضای مجازی درباره برنامهریزی برای تدوین مقررات استفاده از اینترنت ماهوارهای و راه های مقابله با آن روز گذشته بازتاب زیادی در فضای مجازی داشت. ابوالحسن فیروزآبادی در گفت و گو با مهر، با بیان این که کارگروهی در مرکز ملی فضای مجازی برای مواجهه با خدمات اینترنت ماهوارهای تشکیل شده است، اظهار کرد: «به هر حال برای مواجهه با این فناوری راه حل های مختلفی وجود دارد که آن را بررسی و پیگیری میکنیم.» در صحبت های دبیر شورایعالی فضای مجازی به نوعی یکی از راهکارهای مقابل با اینترنت ماهواره ای، ارزان تر شدن و تسهیل استفاده از اینترنت تلفن ثابت و تلفن همراه بیان شده است. به هر حال امروز ضمن مرور صحبت های فیروزآبادی درباره هزینه های اینترنت ماهواره ای نوشته ایم.
تدوین مقررات، پیش از مواجهه
معمولا در کشور ما تا موضوعی به معضل تبدیل نشود، فکری برای آن نمی شود اما از قرار معلوم و با توجه به گفته های فیروزآبادی، این بار قرار است قبل از ورود اینترنت ماهواره ای برای آن برنامه ریزی کنند تا با مشکلات کمتری مواجه شویم. یکی از این اتفاقات که قرار است رخ دهد این است که برای شرکتهایی که قصد دارند خدمات اینترنت ماهوارهای ارائه دهند، مقرراتی تدوین و یک سری مجوز صادر شود.
تقویت و ارزان شدن اینترنت ثابت
فیروزآبادی علاوه بر حوزه تنظیم مقررات، از سلسله تدابیری مثل تقویت و ارزان کردن شبکه اینترنت ثابت کشور در مرکز ملی فضای مجازی خبر داد. وی گفت: «متأسفانه شبکه ثابت اینترنت در سالهای گذشته توسعه مناسبی پیدا نکرده و وزارت ارتباطات در این باره کوتاهی کرده و مقصر است. در این حوزه شبه انحصار مخابرات را در مقابل شرکتهای FCP داریم و در بخشی از قسمتهای شبکه، مانند کابل، شاهد انحصار هستیم. در این راستا باید انحصار شکسته شود.» او همچنین برای مقابله با اینترنت ماهواره ای، بر لزوم ارائه خدمات متنوع، ارزانتر و مناسبتر تاکید کرد.
هزینه اینترنت ماهواره ای
این که ادعا میشود هزینه اینترنت ماهوارهای رایگان است، حرف بیهودهای است. شاید این اینترنت در خارج از ایران نسبت به سرعتی که ارائه میدهد، هزینه زیادی نداشته باشد اما در کشور ما هزینه اشتراک آن نسبت به قیمت اینترنت بسیار بالاست. برای اتصال به ماهوارههای استارلینک که اینترنت ارائه می کنند، نیاز به پایانهای به اندازه جعبه پیتزاست که تهیه آن بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار هزینه خواهد داشت، همچنین جدای از هزینه این پایانه، هم اکنون برای اشتراک ماهانه استفاده از این اینترنت هزینهای حدود ۸۰ دلار در نظر گرفته اند که با دلار ۲۵ هزار تومانی ماهانه چیزی حدود دو میلیون تومان خواهد شد. البته به احتمال زیاد پرداخت این مبلغ در ایران به دلیل تحریم ها مقدور نخواهد بود.
منبع: خراسان