زندگی

می‌ترسم شک خانمم به طلاق ختم شود/ پشیمانم!

کد خبر : 33460

یک رفیق نامناسب باعث شد که معتاد شوم. ماجرایش مفصل است اما بالاخره بعد از ۱۰ ماه تلاش، به طور کامل ترک کردم و الان سه ماه است که پاکم. تنها مشکلم این است که خانمم باور نمی‌کند که ترک کرده ام. می‌ترسم شک خانمم به ترک اعتیادم به طلاق ختم شود. یک فرزند دو ساله هم دارم.

صبح مشهد– مخاطب گرامی، همه مشاوران باور دارند که ترک اعتیاد، کار ساده‌ای نیست بنابراین پیش از هر چیز به شما تبریک می گویم که این قدم بسیار مهم را در زندگی تان برداشته اید. شما شهامت بسیاری به خرج داده اید و این نکته بسیار قابل تحسین است. به خاطر داشته باشید که قطع مصرف مواد، شروع دوباره ای است. فرد نیاز دارد آسیب های متنوعی را که مصرف مواد، به او و زندگی اش وارد کرده است مجدد ترمیم و شکل جدیدی از سبک زندگی را برای خود بازسازی کند. در واقع قطع مصرف مواد، اولین قدمی است که فرد در مسیر بازگشت به رشد و خودشکوفایی برمی دارد و ادامه این مسیر نیازمند برداشتن قدم های بیشتر و بیشتری است. در این مسیر دریافت حمایت و همراهی عزیزان و نزدیکان تان می تواند روند بهبود و سلامت شما را تسهیل کند اما به خاطر داشته باشید که نزدیک ترین شخص به شما خود شما هستید و لازم است مقدمات دریافت حمایت از دیگران را با مهیا کردن هر چه بیشتر شرایط ضروری فراهم سازید.

نگرانی‌های خانم‌تان را درک کنید
کاملا طبیعی است که از اعتماد نداشتن همسرتان، احساس خشم و غم کنید. تلاش کنید به احساسات تان آگاهی داشته باشید. می توانید درباره احساسات‌تان با همسرتان صحبت کنید. به او بگویید که در این مسیر نیازمند همدلی و همراهی او هستید و این که پشتیبانی ایشان تا چه حد می تواند در این مسیر به حفظ سلامتی شما کمک کند. درباره احساسات ایشان هم صحبت کنید، به او بگویید که نگرانی هایش را درک می کنید. تا حد امکان مقدمات آرامش خاطر او را هم فراهم کنید. برای مثال سعی کنید برنامه روزانه شفاف و مشخصی داشته باشید و در طول روز مکالمات تلفنی را با همسر خود تنظیم کنید. به تردیدهای ایشان پاسخ مطمئن و منسجمی بدهید. نمی توان انتظار داشت که رفتار دیگران با فرد مصرف کننده کاملا شبیه زمانی باشد که فرد به مصرف مواد مخدر رو نیاورده بود. اعتیاد ، به مسائل مختلفی در زندگی فرد مصرف کننده صدمه وارد می کند و یکی از آن ها اعتماد اطرافیان است. همسر شما هم در فضایی از ترس و تردید به دام افتاده است. بکوشید در کنار یکدیگر از این فضای مه آلود خارج شوید. اگر به قدر کافی در صبر و تلاش برای عبور از این مرحله پایداری کنید، بی شک از این مرحله عبور خواهید کرد. استقامت کنید و به تعهدی که به خود و زندگی تان داده اید، پایبند بمانید.

از یک شبکه حمایتی کمک بگیرید
همان طور که پیش از این هم مطرح کردم، دریافت حمایت و اعتماد در مسیر قطع مصرف مواد بسیار حائز اهمیت است. بنابراین سعی کنید شبکه ای از افرادی که شما را در این مسیر همراهی می کنند در اطراف خود تشکیل دهید. برای این منظور می توانید از جلسات معتادان گمنام استفاده کنید. بهتر است در ماه های ابتدایی قطع مصرف، این مسئله را جدی بگیرید. شما در این جلسات می توانید احساسات خود را مطرح کنید و از سوی دیگر با کسانی که توانسته اند در برابر مشکلات مسیر قطع مصرف استقامت کنند در ارتباط باشید. موارد مطرح شده می تواند به شما کمک کند تا در مقابل اعتماد نداشتن همسرتان مقاوم تر بمانید و در عین حال فشار بیش از اندازه ای را تحمل نکنید. همچنین در صورت امکان به یک روان شناس متخصص در حوزه اختلال مصرف مواد و زوج درمانی مراجعه کنید. چنین فردی می تواند در ایجاد زمینه جدید ارتباطی بین شما و همسرتان مفید واقع شود.

نویسنده : تینا امیری | روان‌شناس بالینی و دانش‌آموخته انستیتو روان‌پزشکی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 × چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن