پایتخت فرهنگ اسلامی

شور حسینی ومراقبت زینبی / هر خانه یک حسینیه

کد خبر : 31316

آنچه در باورو رفتار ملت ایران ماندگار و تغییر ناپذیر است باور به حقانیت و مظلومیت امام حسین علیه السلام و پایبندی به سوگواری بر مصائب سیدالشهدا و اهل بیت عصمت و طهارت در ایام محرم و صفر است :که با شیر اندرون شود و با جان بدر رود.

صبح مشهد– در سوک شهدای کربلا هر خانه یک حسینیه است و حسینیه‌ ای به وسعت ایران سیه پوش و عزادارعاشورای حسینی می‌شود.
اما آنچه می‌تواند متناسب با شرایط دچار تغییر و یا محدودیت شود مناسک و آیین‌های عزاداری است.
در وضعیت کنونی که جهان و ایران گرفتار ویروس خطرناک و غیر قابل پیش بینی کوئید_۱۹ است شرایط ایجاب می کند که برای حفظ سلامتی مردم همه پروتکل های بهداشتی با حساسیت و دقت به عنوان« معیار عزاداری» مدنظر باشد.چنانکه درنمازجمعه وجماعت _که همواره بر متراکم بودن وبه هم پیوسته بودن نمازگزاران تاکید می شد_امروزرعایت فاصله نمازگزاران ودیگر دستورالعمل های بهداشتی الزامی شده است .لذاانتظار میرود درایام محرم نیزشور حسینی مردم با مراقبت زینبی آنها همراه شود وهمچنانکه زینب (س) از اهل حرم مراقبت کرد تا آنهااز دشمن آسیب وگزندی نبینند عزاداران حسینی نیز از مردم دربرابر گزند کرونا مراقبت کنند.
اکنون شرایط و دستورالعمل ها محدودیت‌هایی در برگزاری سوگواری ها در فضای بسته را ضروری می داند و حرکت دسته های عزاداری در خیابانها با توجه به ضرورت استفاده از ماسک و فاصله گذاری اجتماعی محدودیت های بیشتری را ایجاب کرده است .به ویژه اینکه مردمی که در حاشیه عزاداری دسته‌های عزاداری حضور دارند با تراکم جمعیت ممکن است خطر انتقال ویروس آنها را تهدید کند.همچنین سفر هیات‌های عزاداری به مشهد دردهه اول محرم وبه احتمال بسیار زیاد در دهه آخر صفر بخاطر وضعیت قرمز ممکن نخواهد بود.
نباید از یاد ببریم که هرگونه سهل انگاری در رعایت دستورات بهداشتی ستاد ملی کرونا ممکن است به تعبیر رهبر فرزانه انقلاب منجر به فاجعه ای جبران ناپذیر شود. فاجعه‌ای که از یک سو
می تواندجهش درمیزان مبتلایان و قربانیان کرونا وزنجیره مجالس ترحیم عزاداران حسینی را در پی داشته باشدوخدای ناکرده فاجعه تجربه تلخ قربانیان وبای محرم ۱۳۱۰(ه.ق) تکرار شودو از دیگر سو زبان معاندان و دشمنان اسلام را علیه باورهای مردم و اصل عزاداری و سوگواری دراز کندتا در دل جوانان و نسل آینده در خصوص این باور عمیق و جاودانه تزلزل ایجاد کنند .
همچنین محرم علاوه بر آنکه فصل ضجه و گریه بر مصائب اباعبدالله و اهل بیت شریف ایشان است واین سوگواری ها باید مستند به مقتل خوانی بدور ازهرگونه بدعت ،خرافات ، روایتهای غیر مستند ،اشعار ضعیف وسست وداستان پردازی های غیر واقعی باشد، فرصت بیان درس‌ها و عبرت‌های عاشوراو آموزه‌های اهل‌بیت علیهم‌السلام و تبیین سبک زندگی دینی در مجالس و محافل عزاداری نیز هست. بیان آزادگی ،عزت، شجاعت، ظلم‌ستیزی، عدالتخواهی ،مردانگی، وفاداری ،اخلاق مداری ،مردم داری،مهربانی ،بندگی خالصانه خداوند و رضایت در برابر تقدیر الهی ازیک سو و در سوی دیگر عهدشکنی ،بی وفایی ،دنیا طلبی ،قساوت وبیرحمی دشمن ونیزتبیین آموزه های اهل بیت علیهم السلام وسبک زندگی حسینی از ویژگی های «عزاداری معیار»است.
انتظار می رود در سوگواری معیار عبرت‌های عاشوراتبیین شودو به این پرسش مهم که :«چگونه کار جامعه اسلامی به جایی رسید که در روز عاشورا یک عده از امت جدش اورا محاصره کنندو با این وضعیت فجیع او و همه یاران و اصحاب و اهل بیتش را قتل عام کنند و زنانشان را اسیر بگیرند؟»پاسخ داده شود. این پرسشی است که سالها قبل رهبرفرزانه انقلاب در خصوص عبرت‌های عاشورا مطرح کردند و سپس در چند سخنرانی به تبیین آن پرداختند و عبرت های عاشورارا برای جامعه امروز مابرشمردندو و وظایف خواص و عوام را بیان کردند.اما بنظر می رسد دیگر چندان مورد بحث وکنکاش قرار نمی گیرد.
«عزاداری معیار»مراسمی است که در آن سخنرانان و خطبا درس ها و عبرت های عاشورا را برای جامعه امروز تبیین کنند و با بیان آموزه‌ها و سیره حسینی، راهکارهای تحقق آنهارا در زندگی سیاسی، اجتماعی امروز مطابق با شرایط روز و نیازهای جامعه و با ادبیاتی متناسب بامطالبه ودرک جوانان_ که در معرض اقیانوسی از اطلاعات درست و نادرست وشبهه افکنی ها هستند_ مورد بحث قرار دهندوالبته رسانه ملی وفعالان رسانه ای و فضای مجازی نیز همه توان خود را دراین عرصه بکار گیرند.
انشاالله عزاداران درمحرم امسال با شورحسینی ومراقبت زینبی ورعایت معیارهای عزاداری در فصل کرونایی، عزاداری معیار را در تاریخ پر افتخار عاشقان اهل بیت علیهم السلام ثبت خواهند کرد.

نویسنده: سید جلال فیاضی

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 + 16 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن