هر کدام از کارهایی که در این مطلب معرفی شده است میتواند حوصله شما را سر جا بیاورند و کمی حالتان را خوب کند.
صبح مشهد– برای همه ما پیش میآید وقتهایی که زیر در خانه میمانیم حوصلهمان سر برود و ندانیم چه کار کنیم تا از این احساس خمودگی و کسالت رهایی یابیم. ایرنا زندگی به نقل از نشریه ریدرزدایجست ۱۲ راه حل برای این مشکل را معرفی کرده است.
از کارهایی که باید انجام دهید لیست تهیه کنید
یک مداد و کاغذ بردارید و درباره کارهایی بنویسید که بتوانید آنها را اجرایی کنید و برای انجام دادن آنها تلاش کنید و زمان تقریبی در نظر بگیرید. ذهن خود را مشغول برنامهریزی درست و هدفمند در راستای پیشرفت خود کنید.
مطالعه کردن؛ پیشنهادی همیشگی
برخی از ما علاقه وافری به دسته خاصی از مطالعات داریم. در مواقعی که حوصله هیچ چیز را نداریم باز هم یک گزینه خالی برای مطالعه، در نظر میگیریم. بهتر است در این شرایط مقاله یا کتاب مورد علاقه خود را بخوانیم و اگر محدودیت زمانی داریم حواسمان به ساعت هم باشد.
نظافت خانه پیشنهادی برای وقت هایی که حوصله تان سر رفته است
گاهی اوقات ما دلمان نمیخواهد که به مسئلهای فکر کنیم. اتفاقا برعکس، تمام تلاش خود را میکنیم تا از فکر و خیال فرار کنیم. یک دستمال گرد گیری بردارید و شروع به پاک کردن وسایل خانه کنید. کارهای این چنینی برای تقویت ساختار ارادی مغز، که به چه چیزی نمیخواهید فکر کنید و میخواهید از ذهنتان دور باشد، مفید است.
تصویرسازی کاری که باید انجام دهید
اگر در محل کار هستید و نیاز دارید که خیلی سریع از حال و هوا حوصلهی سر رفته خود بیرون بیایید، وظیفه و کار بعدی که مجبور هستید شروع کنید را تجسم کنید. این تصویرسازی ذهنی به شما کمک میکند که آمادگی ذهنی و روحی برای آن کارها را ناخودآگاه بازیابی کنید.
آشپزی کردن روحیته تان را بهتر می کند
گاهی اوقات به تجربههای جدید نیاز داریم و بهتر است یک دستورالعمل جدید برای غذا را امتحان کنیم. خلق مزه آن هم برای اولین بار، حال شما را بهتر میکند. بو و عطر غذای خانگی همیشه برای حال بد ما جواب خوبی است، حتما آن را تجربه کنید.
حرکات کششی را در اواقت فراغت فراموش نکنید
کسالت روحی ما گاهی از وضعیت جسمانی سرچشمه میگیرد و برای برطرف کردن آن تنها نیاز است که چند دقیقهای به حالت تند پیاده روی کنیم یا چند حرکت کششی انجام دهیم. تحقیقات نشان میدهند با کاهش فشار خون، عضلات مغز و ماهیچه به نوعی سِری و خواب رفتگی میروند. با توصیههای یاد شده میتوانید در لحظه حال خود را بهتر کنید.
وسایل خانه را مرتب کنید
گاهی اوقات حوصله ما از شلوغی سر میرود و تنها کاری که باید انجام بدهیم مرتب کردن اتاق، میزکار، فایلها و وسایل شخصیمان است. پس دست به کار شوید و اول برای خوب کردن حال خودتان قدم بردارید؛ زیرا که اگر حال شما خوب نباشد کیفیت کاری که انجام میدهید هم در خوب نخواهد بود.
کمی بخوابید
گاهی اوقات این کسلی و بیحوصلگی برای کمخوابی یا بیخوابی است که شب گذشته داشتیم. بهتر است یک چرت بزنید تا بقیه روز را با حال خوب پیش ببرید. خواب تا ۲۰ دقیقه چرت حساب میشود و بعد از ۲۰ دقیقه بدن و مغز وارد فاز عمیقتری از خواب میشوند که در این صورت بیدار شدن سختتر است. توصیه میشود در طول روز یک یا در صورت نیاز بیشتر، چرت داشته باشید تا خواب عمیق.
صحبت تلفنی با یک دوست
دوست، مادر، پدر، همسر، خواهر و برادر از جمله کسانی هستند که همیشه حال ما را خوب میکنند. اگر با خودتان جنجال داشتید به یکی از این اشخاص که میدانید در آن لحظه حالتان را خوب میکند زنگ بزنید و نگذارید بیشتر از آن در گودال افکار منفی غرق شوید. لازم نیست که درباره موضوع خاصی با آنها صحبت کنید تنها کافی است حال و احوال کنید و موضوعات روزمره موضوع بحث باشد.
با اطرافیان خود معاشرت کنید
کمی تغییر و تنوع میتواند شما را به حالت نرمال برگرداند. با اطرافیانتان هم صحبت شوید و جازه دهید مسیر مکالمهتان خودش پیش رود. البته مهم است از هم صحبتی با ایشان (کسی که برای همصحبتی انتخاب کردید) لذت ببرید و موضوع مورد بحث حال شما را بدتر نکند.
در اواقت فراغت سراغ گل و گیاه بروید
وجود گل و گیاه به خودی خود حال گرفته و ابری ما را آفتابی میکند. حالا اگر ما برای ادامهی حیات این موجود زنده و زیبا قدمی برداریم، حالمان بهتر هم میشود. یک لیوان یا پارچ آب بردارید و به گلها آب بدهید و با آنها صحبت کنید. از کلمات مثبت استفاده کنید. به عقیدهی کنفوسیوس، فیلسوف، نظریهپرداز و معلم چینی، قدم مثبت برای دیگران ما را به خوشحالی حقیقی میرساند. برای مثال، خرید هدیه برای شخص دیگری حال ما را بهتر از، خرید برای خودمان میکند.
اگر حوصله تان سر رفته نامه بنویسید
گاهی اوقات ما دلمان از کسی یا چیزی گرفته است و این حال ما را ساعتها، روزها و شاید هفتهها درگیر کند. برای بهبودی حال خود بهتر است نامهای به کسانی که دوست داریم حرفهایمان را به آنها بزنیم، بنویسیم؛ ولی نفرستیم. این تفکر که ما قرار نیست نامههایمان را بفرستیم باعث میشود خود سانسوری نکنیم و هر چه را که فکر میکنیم و دلمان میخواهد یادداشت کنیم. دست آخر، هم حال خودمان خوب میشود، به اصطلاح سبک میشویم و هم کسی را ناراحت نکردهایم.