نخستین جشنواره ملی تولیدات رادیویی زیارت با اهدافی مانند گسترش فرهنگ زیارت، برجسته سازی جایگاه اهل بیت(ع) به ویژه امام رضا(ع) و شناسایی استعدادهای جدید در استان و کشور در موضوع زیارت برگزار می شود. علاقه مندان تا ۳۰ دی فرصت دارند تا آثار خود را در زمینه های موسیقی و نغمات، فضای مجازی، پژوهش و نویسندگی، خبر و نمایش به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
۶هزار ساعت کار تولیدی در رادیو زیارت
به گزارش صبح مشهد، در ابتدای نشست خبری این جشنواره، مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی با ارائه گزارشی از دستاوردهای رادیو زیارت گفت: این رادیو از تیرماه ۹۷ تا کنون بیش از شش هزار ساعت کار تولیدی و ۷۰۰ ساعت، برنامه خبری تخصصی ارائه داده و مهم ترین ویژگی آن کنداکتور چالاک، برنامه های کوتاه تاثیرگذار و متنوع و برون سپاری تولیدات است. «محسن نصرپور» با اشاره به این که رادیو زیارت به لحاظ تجهیزات، به مراتب شرایط بهتری از رادیو صدای خراسان دارد، ادامه داد: ۹۵ درصد مردم ایران می توانند از طریق دستگاه های دیجیتال صدا باکس شنونده رایو زیارت باشند و امکان استفاده از رادیو برای ۲۵ درصد مردم از طریق موج FM فراهم شده است.
فعالیت های آستان قدس، اولویت برنامهسازی ها در رادیو زیارت
وی انعکاس برنامه های آستان قدس، بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس، دانشگاه علوم اسلامی رضوی و دانشگاه امام رضا(ع) را جزو اولویت های برنامه سازی در رادیو زیارت برشمرد و گفت: انعکاس برنامه ها و حال و هوای حرم امام هشتم(ع)، حرم حضرت معصومه(س)، حرم حضرت شاهچراغ و مسجد جمکران از تلاش های هر روزه رادیو زیارت است. نصرپور همچنین ارائه تولیدات موفق مربوط به بقاع متبرکه امامزادگان سراسر کشور با همکاری سازمان اوقاف و امور خیریه، تولیدات سازمان حج و زیارت، ارائه خدمات به بنیاد بین المللی امام رضا(ع) و توجه به مقوله سوغات زائر را از موضوعات برنامه های رادیو زیارت برشمرد.
توجه به اقدامات شهرداری مشهد
مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی همچنین با اشاره به حضور سالانه ۳۰ میلیون زائر در مشهد، گفت: این موضوع و خدمات انبوه و برنامه ریزی شهرداری برای ارائه خدمات به زائران، باعث شده همواره فعالیت های شهرداری مشهد، مورد توجه رادیو زیارت باشد و موضوعاتی مانند طرح مبدا تا مبدا، حساسیت بیشتر رادیو زیارت روی فعالیت های شهرداری مشهد را رقم بزند.
به شدت کمبود اعتبار داریم
نصرپور در پاسخ به سوالی درباره میزان بودجه رادیو زیارت نیز اظهار کرد: قرار بود که منابع مالی و محتوایی رادیو زیارت توسط نهادهای مشارکت کننده در راه اندازی رادیو زیارت شامل آستان قدس رضوی، شورای اسلامی و شهرداری مشهد، استانداری و صدا و سیمای کشور تامین شود، اما تاکنون کمک مالی از سوی این نهادها برای صدا و سیما صورت نگرفته و الان صدا و سیمای استان و رسانه ملی در حال تامین بودجه رادیو زیارت هستند. وی افزود: بودجه ماهانه رادیو زیارت هم اکنون، ۷۰ میلیون تومان است که با این بودجه باید یک رادیوی ۲۴ ساعته با ۵۰ نفر نیرو اداره شود، بنابراین ما به شدت کمبود اعتبار داریم و منتظر هستیم که خود استان این اعتبار را تامین کند. وی با اشاره به پیگیری ها در این خصوص گفت : در جلسه ستاد عالی جشنواره رادیو زیارت مسئولان استان از جمله آقای استاندار و شهردار محترم مشهد قول دادند که کمک کنند و امیدوار هستیم که با کمک آن ها هم رادیو زیارت و هم این جشنواره به نحو احسنت برگزار شود.
تدارک خوب برای شبکه HD خراسان رضوی
وی در پاسخ به سوال دیگری درباره این که «با توجه به HD شدن شبکه استانی خراسان رضوی، آیا به اندازه کافی تولیدات متناسب با این کیفیت پیش بینی شده است؟» گفت: ما از دو سال پیش تولیداتمان را به سمت کیفیت HD بردیم تا با هر دو نوع کیفیت SDو HD قابل پخش باشند و پس از HD شدن کیفیت شبکه، دستمان پر باشد. مدیر رادیو سراسری زیارت نیز در این نشست جزئیاتی درباره جشنواره پیش رو مطرح و اظهار کرد: علاقه مندان تا ۳۰ دی برای ارسال آثار خود فرصت دارند و اختتامیه آن در نیمه اسفند برگزار می شود. این جشنواره شامل بخش های «برنامههای ساده و ترکیبی»، «نمایش»، «خبر»، «موسیقی و نغمات»، «پژوهش ونویسندگی» و «فضای مجازی» است و شرکت کنندگان مجاز به ارسال سه اثر در هر یک از هفت بخش جشنواره هستند. ضمن آن که در خصوص زمان تولید این آثار محدودیتی وجود ندارد، فقط بخش موسیقی تولیدی محدود به بازه زمانی یک فروردین ۹۷ تا به امروز است. «هادی افشار صفوی» با اشاره به این که تلاش می کنیم بیشتر آثار مربوط به حوزه مردمی باشد افزود: تاکنون ۷۰۰ اثر دریافت شده که رتبه اول مربوط به بخش فضای مجازی و رتبه دوم مربوط به موسیقی و نغمات است. وی در پاسخ به این سوال خبرنگاران که «آیا تاکنون میزان مخاطبان رادیو زیارت و تاثیرگذاری آن بر مخاطب را نظرسنجی کرده اید یا خیر؟» گفت: سه ماه قبل درخواست این کار ارائه شده اما در اولویت برنامه های نظرسنجی نبوده ، تنها زمینه ای که برای ما قابل رصد بوده، اپلیکیشن ایران صداست که در ماه گذشته ۶۶۵ هزار و ۲۸۰ نفر ساعت از این اپلیکیشن برای بهره مندی از رادیو زیارت استفاده کردند و تخمین آن به ازای هر نفر ساعت، سه نفر بهره بردار است که آماری حدود دو میلیون نفر را نشان می دهد.
شایان ذکر است جزئیات بیشتر و نحوه ارسال آثار به نخستین جشنواره تولیدات رادیویی زیارت در سایت int.seda.ir/ziarat قابل مشاهده است.