به گزارش صبح مشهد، زنی با اضافهوزن موضعی در اطراف شکم؛ چروکهای ریز و درشت دورچشم و گذشتهای که با وجود همه تلاشش، توان پاک کردن بعضی تصاویرش را از ذهن ندارد. این تصویری است که شما از خود دارید؛ تصویری که امروز بر روابط دوستانه، اجتماعی و عاطفیتان سایه انداخته و میان شما و همسرتان دیواری ساخته است.راه های عاشق ماندن
شاید پایین بودن عزتنفس، دلیل درگیر شدنتان با این احساسات متناقض است! وقتی درمورد عزت نفس در رابطه زناشویی صحبت میکنیم، به احساسی که درباره بدن خود دارید، سطح اعتماد به نفستان در رابطه و روشتان برای ساختن ارتباطات صمیمانه اشاره میکنیم.
عزتنفس شما، همه ابعاد زندگی زناشویی تان را تحتتاثیر قرار میدهد اما یادتان نرود که منظور از زندگی زناشویی، تنها مقاربت شما با همسرتان نیست. عزتنفس، نگاهتان را بهعنوان یک زن یا مرد تحتتاثیر قرار میدهد، برمعیارهای همسرگزینیتان تاثیر میگذارد و حتی شیوه برقراری رابطه یا شیوه ابراز محبت به شریک زندگیتان را تحت تاثیر خود قرار میدهد.
حسی که به بدنتان دارید
چطور احساسی که به بدن خود دارید، میتواند شیوه برقراری رابطه زناشوییتان را تحتتاثیر قرار دهد؟
خودتان را چطور میبینید؟ چه تصوری از بدنتان دارید؟ نگاه شما به بدنتان، میتواند بر عزتنفس و شیوه برقرار کردن رابطه تاثیر بگذارد. تفاوتهای ظاهری که از نظر شما آزاردهنده یا شرمآور ارزیابی میشوند، بر عزتنفس تاثیری جدی میگذارند.
اگر شما هم مبتلا هستید…
از مواجه شدن با بدنتان اجتناب نکنید. به ظاهرتان خوب نگاه کنید. چروکهای چشم، برجستگی شکم، افتادگی بازوها… به تکتکشان خیره شوید. به این فکر کنید که چه ویژگیهای ظاهری از خود را دوست دارید و کدام یک آزارتان میدهد. آیا شما مدام ظاهر خود را با دیگران مقایسه میکنید؟ یا اینکه الگویی ایدهآل از یکی از سلبریتیهای دنیای مد و زیبایی را در ذهن دارید و به دلیل اینکه مثل او نیستید، ظاهر خود را تحمل نمیکنید؟ اولین راهی که برای خلاص شدن از این مقایسه نابرابر و بالا بردن عزتنفستان باید امتحان کنید، آگاه شدن به تفکراتتان در مورد ظاهر خود است.
سرگذشت ما اگر دیواری باشد
چیزی از گذشتهتان امروز میان شما و همسرتان دیوار کشیده؟ همه ما یک سرگذشت ویژه خودمان داریم. از توصیفی که تمام عمر درمورد ظاهرمان به عنوان یک زن یا مرد از زبان دیگران شنیدهایم گرفته، تا باورهای سنتی، خانوادگی و مذهبی که تصور ما بهعنوان یک مرد یا زن را شکل دادهاند و ایده آلهایمان را تعیین کردهاند. شاید برخی از ما، روابط تاثیرگذار یا شکستهای عاطفی را تجربه کردهباشیم، یا بارها طرد شدهباشیم و همین موضوع باورمان به عنوان زن یا مرد را تحت تاثیر قرار داده باشد. اصلا شاید همین رابطه امروزی مان، از زمان آغاز شدن تا کنون، بر نگرش روابط زناشویی ما تاثیرات عمیقی گذاشته و تکلیف عزت نفسمان را روشن کرده باشد.
اگر شما هم مبتلا هستید …
باید با باورهای قدیمی و تجربیاتی که پشت سر گذاشتهاید، روبهرو شوید. اولینبار چه زمانی به تفاوت زن و مرد پیبردید و چطور این موضوع را درک کردید؟ چطور والدین و مربیانتان، به شما محافظت از بدنتان را آموزش دادند یا اینکه اولین بار، چه زمانی و چطور مفهوم عشق را درک کردید؟ باورهایتان را به چالش بکشید. مدام آنها را از پس ذهنتان بیرون بیاورید و ریشه یابیشان کنید. باید بفهمید در چه زمانی، چه چیزی را به چه شکلی تجربه کردهاید و باید بفهمید که تجربیات قدیمی، چطور نگرش امروزتان درباره خود را تحتتاثیر قرار میدهند.
اطرافیانتان چه قضاوتی درمورد شما دارند؟
موضوع فقط ارتباط جسمی یا عاطفی با همسرتان نیست. روابط اجتماعی، خانوادگی و دوستانه شما، میتواند بر عزتنفس زناشوییتان تاثیر بگذارد. نفس کشیدن در حلقه روابطی که تحقیر، طرد یا سلطهجویی پایه آنهاست، عزتنفس شما را به مخاطره خواهد انداخت.
اگر شما بهخاطر جنسیتتان، کنار گذاشته میشوید، محروم یا سرزنش میشوید، نمیتوانید به همراه داشتن این آزردگیها تا سالهای بعد را انکار کنید و از راه یافتن این احساسات به زندگی زناشوییتان بهسادگی جلوگیری کنید. اگر توان دفاع از خود بهخاطر جنسیتتان را ندارید و در خانوادهای که آرزوی دختردار شدن را داشتهاند، بهخاطر پسر متولد شدن، مورد بیمهری قرار گرفتهاید یا در محل کارتان بهخاطر زن بودن به درجا زدن محکوم شدهاید، بعید نیست که عزتنفس پایینی داشته باشید.
برای هم از معرفی خودتان و او بنویسید
قلم و کاغذ را روی میز بگذارید، خودتان و جنس مخالف خود را معرفی کنید. در ذهن شما، زن یعنی چه؟ مرد یعنی چه؟ حالا نوشتههایتان را به چالش بکشید.این توصیفها تا چه اندازه حاصل افکار منطقی و تا چه حد زاییده باورهایی هستند که محیط اطرافتان به شما القا کرده.آیا اگر در جغرافیای دیگری متولد میشدید، باز هم همین ویژگیها را برای دو جنس برمیشمردید. آیا تا به حال بهخاطر یکی از این ویژگیها، خجالتزده شدهاید؟ شاید باورهای شما نیاز به بازتعریف دارند. نظر خودتان چیست؟
چه کسی در آینه ایستاده!
تصویری که شما از بدن خود دارید، نهتنها رابطه زناشویی شما را تحتتاثیر قرار میدهد، بلکه به مرور براحساسی که به همسرتان دارید و میزان صمیمیت و همدلیتان با او تاثیر میگذارد. تصویری که ایجاد شدن و تغییر یافتنش، تنها در اختیار خود شما نیست.
نگاهی که به خود دارید، نهتنها بر زندگی شما، بلکه بر دیگر ابعاد زندگیتان هم تاثیر میگذارد. این تصویر به شما میگوید که در مقام یک مادر ایدهآل، چطور باید رفتار کنید، بهعنوان فرزند یک خانواده، چه انتظاراتی را باید برآورده کنید و در مقام یک نیروی کار، شهروند، همسایه یا دوست، چطور باید روابطتان را تنظیم کرده و به چه انتظاراتی باید پاسخ دهید. تصور شما از خود به عنوان یک جنسیت، در تمام لحظات شبانه روز، بر زندگی شما سایه میاندازد و نهتنها گذشته و امروز، که تصمیماتتان برای آینده را هم متاثر از خود میکند.
در دنیای امروز رسانهها بر همه زندگی ما سایه افکندهاند و حتی بر تصویری که از خود داریم نیز تاثیر میگذارند. معرفی الگوی ایده آل زن و مرد از طریق رسانههای مختلف، تصور شما درمورد ویژگیهای جنسیتی و ظاهریتان را تحتتاثیر قرار میدهد و بر عزتنفستان تاثیر میگذارد.
وقتی رسانهها، مرد بلند قد، چهارشانه و توانمند از نظر مالی را بهعنوان مرد ایدهآل معرفی میکنند و زنی با ویژگیهای ظاهری مشخص را در جهان مد بهعنوان الگوی ایدهآل به تصویر میکشند، تصور شما از خودتان، در جریان مقایسهای که با این الگوهای ایدهآل صورت میدهید، شکل میگیرد. شما مدام خود را در مقابل آینه قضاوت میکنید و به خاطر تفاوتی که با این الگوهای معرفی شده دارید، دچار اضطراب شده و اعتمادبهنفستان کاهش مییابد.
اما تاثیری که رسانهها بر شکلگیری الگوی میگذارند، به ظاهر محدود نمیشود. رسانهها نگرش کلی شما به خود و اطرافیانتان بهعنوان یک زن یا مرد را تحتتاثیر قرار میدهند. آنها به شما میگویند که در مقام یکی از این دو جنس، چطور باید رفتار کنید و چه سبک زندگی را انتخاب کنید تا ایدهآل به نظر برسید. فرد موفق، توانمند، شایسته و قابل ستایش در ذهن شما، احتمالا شباهت زیادی به الگوی معرفی شده توسط رسانهها دارد. الگویی که از کودکی تا امروز تکرار شده، شکل گرفته و شاید در گذر زمان، توسط رسانهها تغییر شکل داده است.