شهری

در راستای اجرای طرح ملی مسکن توسط دولت؛ ساخت حدود ۸ هزار واحد مسکونی در خراسان رضوی/ واگذاری زمین به انبوه سازان موجب رونق صنعت مسکن می شود

کد خبر : 23213

دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی با اشاره به طرح های تشویقی دولت برای پویایی صنعت مسکن گفت: واگذاری زمین و به مشارکت گذاشتن آن توسط دولت به انبوه سازان موجب تحرک بخشیدن به تولید مسکن در کشور می شود تا سازندگان بتوانند از زمین استفاده کنند و از این طریق، دغدغه تأمین زمین یا منابع برای خرید زمین را نداشته باشند.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی انجمن انبوه سازان خراسان رضوی، نعمت الله ظریف در خصوص طرح جدید اقدام ملی ساخت مسکن، اظهارکرد: طی پنج سال گذشته دولت راهبردی تحت عنوان مسکن مهر برای رونق صنعت مسکن اتخاذ کرده بود که متاسفانه این طرح پس از گذشت پنج سال مغفول ماند.
وی بااشاره به اینکه دولت هیچ طرح قابل توجه واثرگذاری جز تکمیل واحدهای مسکن مهر باقیمانده برای تولید جامعه هدف نداشته است، ادامه داد: دولت تصمیم داشت پروژه مسکن مهر را به اتمام برساند و سپس طرح مسکن اجتماعی را که متولی آن اداره راه و شهرسازی است آغاز کند که متاسفانه موفق نشد.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی با بیان اینکه جامعه هدف دولت مردم کم برخوردار است، ابراز کرد: هدف دولت از ساخت مسکن های ارزان تامین مسکن برای دهک های سه تا شش است که براساس این طرح قراراست ظرف ۲سال اینده۴۰۰هزار واحد درسراسرکشورساخته شود.
ظریف خاطرنشان کرد: خوشبختانه پس از گذشت هفت ماه طرح اقدام ملی ساخت مسکن روند صعودی داشته و طبق آمارارائه شده ۴۰۰ هزار واحد در دست اقدام وجود دارد که ۲۰۰ هزار واحد در شهرهای جدید، ۱۰۰ هزار واحد در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر ساکن و ۱۰۰ هزار واحد در بافت فرسوده و بازآفرینی شهری تحویل داده می شود.
وی ابراز کرد: تا کنون در چند شهر جدید و نیز برای تعدادی از پروژه های مسکونی متعلق به بنیاد مسکن در تعدادی از شهرهای کشور، مراسم کلنگ زنی با حضور وزیر راه و شهرسازی برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه چشم انداز خوبی برای توسعه این طرح نسبت به طرح های قبلی وجود دارد، گفت: متناسب با نیاز هر استان در این طرح تعدادی واحد مسکونی پیش بینی شده که سهم استان خراسان رضوی از این طرح حدود هشت هزار واحد است که از این تعداد سه هزار واحد توسط اداره راه و شهرسازی اجرایی شده است زیرا در برخی محدوده های شهری مانند بینالود یا گلبهار متقاضی دریافت مسکن پایین است.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی با بیان اینکه مطابق با تقاضا جامعه، سالانه ۷۵ هزار واحد در استان خراسان باید عرضه شود که ظرف پنج سال گذشته با همکاری بخش خصوصی و مردم یک سوم این آمار اجرایی شده است، اظهارکرد: با توجه به رویکرد دولت و هدفگذاری سال رونق تولید ملی، وزارت مسکن وشهر سازی در تلاش است اهتمام ویژه ای جهت تحرک بخشیدن به تولید مسکن در کشور به خرج دهد.
ظریف با اشاره به طرح های تشویقی دولت برای پویایی در عرصه مسکن از جمله مشارکت در طرح اقدام ملی مسکن، بیان کرد: واگذاری زمین و به مشارکت گذاشتن آن توسط دولت به انبوه سازان تحرک بخشیدن به تولید مسکن در کشور را تقویت می کند تا سازندگان بتوانند از زمین استفاده کنند و از این طریق، دغدغه تأمین زمین یا تأمین منابع برای خرید زمین را نداشته باشند.
وی در خصوص این طرح مشارکتی تصریح کرد: این طرح به گونه ای است که دولت زمینی را در اختیار انبوه ساز برای ساخت پروژه قرار می دهد و پس از اعلام هزینه نهایی پروژه و قیمت گذاری آن سهم شراکت دولت و بخش خصوصی مشخص می شود به این منظور که اگر زمینی که دولت در اختیار بخش خصوصی قرار می دهد مرغوب تر باشد سهم دولت از پروژه بیشتر و اگر زمین از مرغوبیتی کمتری برخوردار باشد سهم انبوه ساز از پروژه نهایی بیشتر است.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی با بیان اینکه هدف دولت از این طرح فراهم کردن موجبات رونق ساخت و ساز است، عنوان کرد: بر اساس این طرح، ظرف دو سال آینده ۴۰۰ هزار واحد مسکونی در سراسر کشور ساخته خواهد شد.
ظریف، ۶۰ درصد هزینه تمام شده مسکن را مربوط به ارزش زمین دانست و ابراز امیدواری کرد تا با اجرای این طرح بتوان بخشی از مشکلات مسکن مردم کشور را حل کرد.
وی با اشاره به اینکه دولت باید بستر لازم برای بخش های خصوصی را فراهم و عرضه مسکن را به گونه ای تعریف کند که مردم برای استفاده مصرفی نه برای سرمایه گذاری مسکن خریداری کنند، گفت: دولت باید برای تسهیل در روند این پروژه گام های فراتری بردارد به عنوان مثال باید ارائه پروانه ساخت واحد ها را نیز به عهده بگیرد تا انبوه ساز با تمام قوا به ساخت مسکن بپردازد.
وی با اشاره به اینکه هر طرح که اجرا می شود موافقان و مخالفانی دارد، ادامه داد: برخی کارشناسان معتقدند ممکن است تعدادی از انبوه سازان که به دنبال منفعت شخصی خود هستند، نسبت به نیاز بازار مدت زمان ساخت پروژه را طولانی و از افزایش زمان ساخت پروژه بهره برداری قیمتی کنند.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی با بیان اینکه طبق قراردادی که دولت با انبوه سازان دارد اگر پروژه طی مدت تعیین شده تحویل داده نشد جریمه ای صورت می گیرد، خاطرنشان کرد: میزان جریمه درنظرگرفته شده به نسبت سهم الشرکه دولت رقم قابل توجهی نمیباشد زیرا آورده دولت نسبت به انبوه ساز کمتر و قیمت افزایشی مصالح ساختمانی نسبت به قیمت زمین کمتر بوده است.
ظریف ادامه داد: طی یک سال و نیم گذشته قیمت زمین حدود ۱۵۰ درصد و قیمت مصالح ساختمانی حدود۱۲۰درصد افزایش داشته است.
وی در خصوص سوداگری در این زمینه، افزود: اگر افزایش تولید و عرضه مسکن، بدون اجرای ابزارهای تنظیمی صورت پذیرد، منفعتی نصیب خانواده های فاقد مسکن و متقاضیان اصلی این بازار نخواهد شد؛ زیرا مانند اتفاقی که در سال های اخیر رخ داده است، عمده واحدهای اضافه شده، صرف تقاصاهای سوداگرانه وسرمایه ای خواهدشد.
دبیر انجمن انبوه سازان مسکن خراسان رضوی اظهارکرد: برخی کارشناسان دیدگاه مثبتی در این زمینه دارند و معتقدند به این دلیل که انبوه سازان از ابتدای پروژه هزینه ای بابت زمین نمی پردازند و تنها ۲۵ الی ۳۰ درصد سرمایه برای ساخت مسکن نیاز دارند و تسهیلات بانکی نیز در این مرحله سبب ترغیب آنان برای ساخت پروژه می شود.
ظریف افزود: اگر مبلغ تسهیلات و همچنین مدت اقساط آن به افراد یا زوجین در شهر تهران و سایر شهرهای کوچک افزایش یابد؛ به نحوی که سازندگان این تسهیلات را در اختیار بگیرند و به خریداران انتقال دهند که این امر هم بخش عرضه و هم بخش تقاضا را تأمین و تقویت می‌کند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

3 × 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن