ترک سیگار نیازمند ارادهای قوی است. مغز خود را بهگونهای آموزش دهید که در پی توقف سیگار کشیدن باشد. همواره درباره عوارض ناخوشایند سیگار فکر کنید.
سیگار کشیدن یک عادت مضر و ویرانگر برای سلامت انسان محسوب میشود. سیگار حاوی سموم مختلفی است که میتوانند افراد سیگاری را در معرض ابتلا به بیماریهای مختلف مانند بیماری قلبی، بیماری ریوی و سرطان قرار دهند.
به گفته مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا از هر پنج فرد سیگاری در این کشور یک نفر جان خود را بهواسطه استفاده از آن از دست میدهد که سالانه مرگ بیش از ۴۸۰ هزار نفر را شامل میشود. در شرایطی که اقدامات مختلفی در راستای کاهش استفاده از سیگار و ترک عادت مضر سیگار کشیدن در جهان انجام میشوند اما آثار اعتیادآور نیکوتین این کار را دشوار میکند.
با این وجود برای ترک سیگار هیچگاه دیر نیست. روشهای مختلفی برای کمک به این کار و حفظ یک سبک زندگی سالم وجود دارند که کارایی آنها نیز اثبات شده است.
سرگرمی
چیزی انتخاب کنید که نیازمند توجه شما باشد. آشپزی یاد بگیرید یا پیادهروی، دوچرخهسواری، بسکتبال یا هر سرگرمی دیگری را که میتواند حواس شما از سیگار پرت کند، امتحان کنید.
فعالیتهای داخلی و فضای باز که جسم و روان شما را بهطور همزمان درگیر میکنند، گزینههای بهتری هستند اما از مواردی که میتوانند به سلامت شما آسیب برسانند، مانند انجام بازیهای رایانهای در طولانیمدت که به یک سبک زندگی کمتحرک منجر میشود، پرهیز کنید.
تقویت اراده
چالشهای بسیاری در مسیر مبارزه با اعتیاد به سیگار وجود دارند. سیگار محصولی بسیار وسوسهانگیز است و این اثر را در فرد ایجاد میکند که برای کسب آرامش به آن نیازمند است.
با این وجود، سیگار کشیدن تنها بهآرامی به بدن شما آسیب میرساند.
ترک سیگار نیازمند ارادهای قوی است. مغز خود را بهگونهای آموزش دهید که در پی توقف سیگار کشیدن باشد. همواره درباره عوارض ناخوشایند سیگار فکر کنید و به خود یادآوری کنید که ترک سیگار بهترین تصمیمی است که میتوانید در زندگی خود بگیرید.
مدیتیشن
همان طور که در تلاش برای تقویت اراده خود هستید، مدیتیشن یک روش خوب برای افزایش تمرکز روی موارد دیگر و کمک به نادیده گرفتن سیگار است. این رویکرد ذهنآگاهی را تقویت و با استرس مبارزه میکند.
مدیتیشن میتواند آگاهی شما را افزایش داده و به تفکر بهتر برای مبارزه با تمایل به سیگار کشیدن کمک کند.
تغییر رژیم غذایی
تغییرات ساده در وعدههای غذایی روزانه میتواند به ترک سیگار کمک کنند. در همین راستا سبزیجات ترد، بادام زمینی و میوههای تازه را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.
غذاخوردن یا مصرف میانوعدهها میتواند جایگزین خوبی برای احساس نیاز به قرار دادن چیزی در دست یا دهان باشد که شرایطی معمول هنگام سیگارکشیدن است.
مصرف برخی مکملها
اگر میوهها و سبزیجات کارایی لازم را ندارند، برخی مکملها میتوانند به پرهیز از سیگار کمک کنند. گلوتاتیون و ۵-HTP دو مکمل رایج مورد استفاده برای درمان آثار ترک سیگار هستند.
مکمل ۵-HTP تعادل سروتونین، هورمون شادی و تقویتکننده خلق و خو را بهبود میبخشد که اعتیاد به نیکوتین را کاهش میدهد؛ در شرایطی که گلوتاتیون به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کرده و سموم را از بدن حذف میکند.»