اخبار مهماقتصادی

دلار در آستانه سقوط به کانال ۱۱ هزار تومان

کد خبر : 22032

نرخ دلار در ادامه روند نزولی خود، دیروز هم افت داشت و از حدود ۱۲ هزار و ۴۶۰ تا حدود ساعت ۱۸ به ۱۲ هزار و ۲۴۰ تومان کاهش یافت.

در همین حال آخرین خبر نیز به نقل از برخی کانال های تلگرامی گزارش داد که نرخ دلار فردایی در هرات وارد کانال ۱۱ هزار تومان شد. افت چندین روزه نرخ ارز در شرایطی رقم خورده که از یک سو فعالان بازار، از پیاده سازی برخی تاکتیک ها از سوی بازارساز برای کنترل بازار خبر می دهند. از سوی دیگر، اظهارات دو شب قبل رئیس کل بانک مرکزی نیز حاکی از برخی دلایل وضعیت رو به آرامش بازار ارز است. به گزارش مهر، عبدالناصر همتی دو شب قبل و در نشست ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی خراسان رضوی با اشاره به ثبات بازار ارز گفت: «بر اساس آخرین اطلاعات دریافتی، فروش نفت ایران رو به افزایش است و همین موضوع کانال استفاده از دلارهای ناشی از فروش نفت را در اختیار بخش های وارداتی متناسب با اولویت های دولت قرار خواهد داد و خواه ناخواه بخشی از نیازهای ارزی از بازار خارج شده و میزان تقاضا کاهش خواهد یافت.»به گزارش ایسنا، وی اظهار کرد:« بازار متشکل ارزی نیز به زودی راه‌اندازی خواهد شد. تنها علت تأخیر آن برخی ارزیابی‌هاست تا به من ثابت شود که این بازار مشکلی برای کشور ایجاد نمی‌کند.»

بیشتر بخوانید:

تا سال ۱۴۰۰ پردرآمد‌ترین شغل‌ها در ایران کدام خواهند بود؟

افت آرام و منطقی نرخ دلار پس از یک دوره صعود سریع و هیجانی
اگر چه صعود سریع نرخ دلار در سال گذشته، همراه با فشار بر کانال های ارزی ایران در دبی، جولان سفته بازان و نیز تقاضاهای مازاد ارزی در پی ریخت و پاش ارزی (حدود ۲۰ میلیارد دلاری) انجام شد، اما دورشدن قدم به قدم سیاست گذاری ارزی کشور از رویکردهای ناکارای گذشته، شرایط را به تدریج به سمت تغییر مثبت سوق داده است. به طوری که اولین نشانه این تغییر رویکرد، خود را در روزهای نخستین امسال نشان داد؛ زمانی که مسئولان بانک مرکزی از حضور هوشمندانه و فعال صرافی های بانکی دربازار ارز و ایام نوروز خبر دادند. این اقدام بر خلاف سال ۹۷ فرصت طلایی تعطیلات را از سفته بازان ارزی برای نرخ سازی گرفت.از سوی دیگر و در شرایطی که در ماه های بروز تنش ارزی در کشور، تحرکات ارزی معاند برای تاثیر گذاری بر بازار ارز ایران (از طریق تقاضای درهم و در نتیجه افزایش نرخ دلار) در جریان بود، سفر همتی به عراق برای تنوع بخشی به کانال های ارزی و کاهش برخی محدودیت های ارزی در دبی در این راستا ارزیابی می شود. در این میان، بانک مرکزی، با پیگیری ایجاد بازار متشکل ارزی، اکنون زمینه را برای استقلال هر چه بیشتر بازار اسکناس ارز از فعل و انفعالات بازار ارزی دبی فراهم کرده است. موضوعی که تنها خبرآن تاکنون و در چندین مرحله، موجب افت نوسانات و نیز قیمت ارز شده است. به نظر می رسد با راه اندازی این بازار در آینده ای نزدیک و نیز نقش موثرتر سامانه نیما در تامین ارز واردات، نظام ارزی کشور بیش از پیش نسبت به تقاضاهای مخرب و نوسان گیری های کاذب واکسینه شده و نرخ ها در آن، هر چه بیشتر متناسب با واقعیات اقتصاد ایران تعدیل خواهد شد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × دو =

دکمه بازگشت به بالا
بستن