اقتصادی

تا نیمه اردیبهشت ماه؛ ۹۱۴ میلیون متر مکعب آب به سدهای خراسان رضوی وارد شده است

کد خبر : 20586

مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی به آورد آب های سطحی و حجم ذخایر آبی اشاره کرد و گفت: یک میلیارد و ۵۷۲ میلیون متر مکعب حجم ۳۵ سد خراسان رضوی است که آب ذخیره شده تا نیمه اردیبهشت ماه جاری ۹۱۴ میلیون متر مکعب بوده است.
به گزارش صبح مشهد، محمد علائی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: خراسان رضوی ۷ درصد مساحت و ۸ درصد جمعیت کشور را دارد، ۷۴ درصد مساحت استان خشک و ۲۶ درصد آن نیمه خشک است که از ۳۷ دشت استان ۳۴ دشت حالت بحرانی دارند.
وی افزود: در بررسی این تغییرات دو نکته حائز اهمیت است یکی روند کاهش بارش ها و دومی تغییرات اقلیمی؛ این دو فاکتور در مدیریت کلان آب کمتر مورد توجه قرار گرفته است. میانگین بارندگی ۴۳ ساله استان ۲۲۱ میلیمتر است و این رقم برای کشور ۲۵۱ میلیمتر است.
ما در سال آبی ۷۰-۶۹ حدود ۳۱۰ میلیمتر بارش داشتیم در سال آبی ۷۸-۷۷ باز هم ۳۱۰ میلیمتر بارندگی داشتیم و سال بعد از آن کمتر از ۱۱۰ میلیمتر بارش داشتیم و سال گذشته در استان ۱۲۹ میلیمتر بارش داشتیم. امسال خوشبختانه خداوند درهای رحمت را گشوده و از اول مهر سال گذشته تا اردیبهشت امسال ۲۴۴ میلیمتر بارش داشتیم درحالیکه سال گذشته ۱۲۸ میلیمتر بارندگی داشتیم و باید گفت تغییرات بارندگی در استان نسبت به کشور وضعیت مناسب تری داشته است.
علائی افزود: میانگین بارش سالانه ما ۲۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون متر مکعب است که ۸۰ درصد آن تبخیر می شود و ۲۰ درصد آن آبخوان های زیرزمینی ما را تغذیه می کنند.
وی گفت: میانگین آب تجدید پذیر در استان حدود ۵ میلیارد و ۳۶۰ میلیون متر مکعب است که بطور میانگین ما یک میلیارد متر مکعب کسری مخزن داریم.
مدیر عامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی ضمن ارائه آمار و ارقام از میزان استحصال و مصرف آب در استان به تهدید ها هم اشاره کرد و خشک و نیمه خشک بودن منطقه را یکی از تهدید ها برشمرد و گفت: بیشترین میزان کسری مخزن در کشور را استان خراسان رضوی دارد ما تا کنون ۳۰ میلیارد متر مکعب اضافه برداشت از مخازن زیر زمینی آب داشته ایم که این می تواند یک تهدید محسوب شود. جانمایی صنایع مشهد هم که عمدتا در غرب این شهر است درست و اصولی انجام نشده است.
وی شور شدن آب و نشست سطح زمین را هم از جمله تهدیدهای موجود اعلام کرد، همچنین کاهش اعتبارات بخش آب هم تهدیدی است که وجود دارد.
مهندس علائی در ادامه راهبردهای کلان شرکت آب منطقه ای را مورد اشاره قرار داد و افزود :در این راستا با وجود آنکه اولین استانی هستیم که حجم مصرف آب را مدیریت می کنیم هیچگونه تنش اجتماعی نداشته ایم؛ همچنین شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی اولین شرکت تمام الکترونیک در کشور است که این کار در حال تکمیل است، ما اولین شرکت در کشور هستیم که چاه‎های کشاورزی رصد می شود تا برابر حجم تعیین شده برداشت کنند. مدیریت رودخانه ها، جایگزینی پساب، کوچک سازی و برون سپاری شرکت و افزایش بهره وری اقتصادی آب از برنامه های امسال شرکت است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دوازده − هشت =

دکمه بازگشت به بالا
بستن