اخبار مهمشهری

رئیس شورای شهر مشهد؛ بر رویکرد تعاملی تاکید داریم/ در تزریق امید و نشاط آفرینی با موانعی روبرو بودیم!

کد خبر : 20390

رئیس شورای اسلامی شهر مشهد با تشریح مهمترین اقدامات این شورا نظیر ‘تهاتر بدهیهای شهرداری، افزایش تعاملات، شفاف سازی و هوشمندسازی’ این نهاد گفت: مشهد آبرو و آیینه رشد یافتگی ایران اسلامی است.
به گزارش صبح مشهد، محمدرضا حیدری روز شنبه در آستانه روز شوراها در نشستی با خبرنگاران افزود: مشهد به واسطه وجود مضجع شریف رضوی شهری بی نظیر است که هر سه سال یک بار به اندازه کل جمعیت ایران به آن سفر می کنند لذا باید در جهتی حرکت کرد تا مشهد شهری در تراز جمهوری اسلامی باشد.
وی ادامه داد: نظام شورایی به برکت انقلاب اسلامی و برگرفته از آموزه های دینی شکل گرفته تا مردم در حوزه های محلی در قالب پارلمانهای محلی در سرنوشت خود دخیل باشند که این نماد مردمسالاری دینی است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: سرمایه اجتماعی از مهمترین سرمایه های مدیریت شهری است اعتماد سازی، تعامل و ارتباط با مردم، نخبگان و بدنه اجتماعی از رویکردهای شورای پنجم است و اعضای شورا فراتر از حوزه عملیاتی خود در این حوزه ورود کرده اند.
وی افزود: شفافیت و پاسخگویی نیز از رویکردهای مورد توجه شوراست و شورای شهر مشهد شهرداری این شهر را مشهد را مکلف کرده است تا برای افزایش اعتماد عمومی و آگاه سازی مردم داده ها و اطلاعات را در سامانه های خود بارگذاری کند.
حیدری ادامه داد: هم اینک در سامانه فاش شهرداری مشهد تمام مناقصه ها، قراردادها و خریدها با تمام جرئیات بارگذاری می شود و مشهد نخستین شهری استم که یک میلیارد رکورد از اطلاعات شهرسازی را بر روی سامانه های مرتبط قرار داده است.

*رویکرد تعاملی
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد همه تلاش شورای پنجم این شهر را ارائه خدمت صادقانه و واقعی به مردم اعلام و بیان کرد: در فضای مدیریت شهری سعی کردیم به تعامل و هم افزایی با همه عناصر تاثیرگذار در شهر برسیم.
وی گفت: تلاش شد نگرشهای سیاسی مختلف در راستای منافع در کنار هم باشند که هم اینک در سطوح دولت، نهادهای اجرایی، دستگاههای تاثیرگذار نظیر سازمانهای روحانیت و آستان قدس رضوی تعامل و هم افزایی با حفظ جایگاهها و نقشها وجود دارد.
حیدری ادامه داد: از این رهگذر و با تعامل و حفظ حرمت و جایگاه نماینده ولی فقیه در استان، دیروز به عنوان سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه مشهد به ارائه عملکرد شورا پرداختیم و با تولیت آستان قدس رضوی نیز تعامل مثبت و سازنده ای داشتیم چون ثابت کرده ایم دغدغه شهر را داریم.
وی گفت: به این موضوع نگاهی سیاسی نداریم ولی این به معنای کنارگذاشتن دیدگاههای سیاسی مان نیست لذا در شورای پنجم سعی شد از مجادلات سیاسی پرهیز کنیم چون شورا کارکرد سیاسی – حزبی ندارد بلکه کارکرد فرهنگی – حزبی دارد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: برای اثبات خود نیاز به دعوا و مجادله سیاسی نیست بلکه با عملکرد واقعی خود می توانیم تاثیرگذار باشیم لذا در فضای شهری رویکرد تعامل سازنده و گفت و گو را با جریانها و عوامل مختلف انتخاب کرده ایم و بر آن اصرار داریم.
وی ادامه داد: به دور از دیدگاههای سیاسی تصاویر اعضای شورای اسلامی شهر مشهد در چهار دوره گذشته امروز و در آستانه روز شوراها در سطح شهر اکران شده است تا قدردان تلاش این افراد باشیم.
حیدری گفت: بنا نداریم هر گامی برمی داریم با نگاه پیروزی در انتخابات آینده باشد بلکه می کوشیم یادگار خوبی از شورای اصلاح طلبان در سطح شهر به جای گذاریم.

* رهایی شهرداری مشهد از بدهی
وی در ادامه همچنین گفت: شورای پنجم و مدیریت شهری حدود دو سال قبل شهرداری مشهد را با بدهی هفت هزار میلیارد تومانی مربوط به بانکها و پیمانکاران تحویل گرفت اما توانست مشهد را از این بدهی رها سازد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد افزود: پارسال قانونی مصوب شد که به شهرداریها امکان می داد طلب خود از دستگاههای دولتی با بدهیهایشان به بانکها تهاتر کنند که شهرداری مشهد به خوبی از این فرصت استفاده کرد یعنی میزان بدهی دستگاههای دولتی به شهرداری مشهد شش هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برآورد شد که با استفاده از فرصت تهاتر، توانستیم چهار هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان از بدهیهای شهرداری را با دولت تهاتر کنیم.
وی ادامه داد: اگر این تهاتر صورت نمی گرفت، شهرداری باید ماهیانه ۱۵۰ میلیارد تومان به بانکها اقساط پرداخت می کرد.

* شهرهوشمند
حیدری با بیان این که تحقق شهرهوشمند در راستای اعتمادسازی نیز با جدیت دنبال می شود گفت: در این راستا سامانه ‘چشم شهر’ تا یک ماه آینده رونمایی می شود.
وی افزود: از طریق این سامانه شهروندان می توانند مشکلات و نواقص موجود در محل زندگی خود را ثبت و بدون مراجعه حضوری به شهرداری، مشکلات را پیگیری و رفع کنند.
او ادامه داد: همچنین پروژه های شهری در محلات را نیز در این سامانه به رای مردم خواهیم گذاشت و برای اجرای این طرح در سال جاری ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافته است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در شورای پنجم سعی شد فراتر از ماموریتها به بخشی از حوزه ها که جنبه کیفی دارد پرداخته شود که تدوین منشور حقوق شهروندی از آن جمله است و سند آن در حال نهایی شدن است چرا که اگر مردم نسبت به حقوق خود آگاه باشند مطالبه گر خواهند بود.
وی مشهد گفت: در هفته شوراها بندهایی از منشور حقوق شهروندی در سطح شهر برای آگاه سازی مردم اکران شده است. ‘طرح مشهد شهر دوستدار کودک’ نیز در دست تهیه است، با این دیدگاه که باید فضایی فراهم کنیم که کودکان دوران کودکی را به خوبی کودکی کنند. همچنین طرح ‘ شهر قابل دسترسی برای همه’ نیز در حال عملیاتی شدن است تا شهر و فضای شهری برای کم توانان و توان یابان قابل استفاده باشد.
حیدری با بیان اینکه هم اینک شهر برای زیست اقشار کم توان مناسب نیست ادامه داد: شورای شهر، شهرداری مشهد را مکلف به اجرای طرح مناسب سازی شهر کرد که البته مناسب سازی حمل و نقل عمومی در حد بضاعت انجام شده و در این بخش و سایر بخشها نیز در حال انجام است.

* پرونده قضایی عضو شورا

وی در خصوص وضعیت پرونده قضایی امیر شهلا عضو شورای شهر مشهد نیز گفت: این عضو جوان شورا در مسیر همکاری به دلیل پرونده تشکیل شده در دستگاه قضا دچار مشکلاتی شد. در خصوص ادامه فعالیت ایشان پایبند به مسائل قانونی هستیم و پرونده مسیر حقوقی خود را طی می کند.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد ادامه داد: این عضو شورا استعفا نداده و تا کنون مرجع قضائی در خصوص وی حکم سلب عضویت هم نداده است و نوع پرونده به گونه ای است که مسیرحقوقی باید طی و هر چه زودتر این موضوع توسط دستگاه قضا تعیین تکلیف شود.

* کمربند جنوبی
وی در ادامه این نشست خبری به توقف پروژه کمربند جنوبی مشهد نیز اشاره و بیان کرد: پروژه کمربند جنوبی ۱۰ سال قبل آغاز شده و تا کنون ۱۸۰۰ میلیارد ریال برای آن هزینه شده است.
حیدری افزود: برای این طرح دغدغه زیست محیطی وجود دارد که به جاست ولی ساز و کارهایی در طرح پیش بینی شده که این نقص را برطرف کرد.
وی ادامه داد: فضای سبز این پروژه قابل گسترش است و دغدغه های مطرح شده با اصلاحاتی قابل برطرف شدن است و با هم اندیشی می توان نقایص این طرح را به حداقل ممکن رساند.
او تاکید کرد: شهرداری نمی تواند هم هزینه کند و هم مورد سرزنش قرار گیرد و سایر دستگاهها نیز بی تفاوت باشند و باید مدیریت عالی و مابقی دستگاهها در این خصوص پای کار بیایند.
وی در ادامه در خصص حریم شهر مشهد نیز گفت: عدم تعیین تکلیف حریم شهر مشهد در طرح جامع و تفضیلی از نواقص است که تهدید بزرگی برای شهر است و باید هر چه زودتر تعیین تکلیف شود.

*طرح نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم رضوی در دیوان عدالت اداری
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در ادامه در خصوص طرح نوسازی بافت فرسوده اطراف حرم مطهر رضوی نیز گفت: طرح نوسازی این بافت حدود ۲۰ سال قبل مصوب و مقرر شد این طرح در چهار قطاع با همکاری شهرداری، آستان قدس رضوی، اداره کل راه وشهرسازی و سهامدار بخش خصوصی با تراز صفر اجرا شود.
حیدری افزود: این طرح در عمل به صورت قطاع به قطاع و مرحله به مرحله انجام نشد و بخشی از کار همه قطاع ها انجام شد و به اصطلاح در جریان اجرا زخمی شد و ناظران و مجریان طرح نیز از آن عدول کردند و بلندمرتبه سازی منظر این بافت و حرم مطهر رضوی را خدشه دار کرد.
وی اضافه کرد: پس از اعتراض گروهی از نخبگان به این طرح، مشاور قبلی کنار گذاشته شد و مشاور جدید نیز برای رفع مشکل این بافت سه طرح به شورای عالی معماری و شهرسازی ارائه کرد که گزینه ‘توقف کامل پروژه، مداخله صفر و بازسازی فضای موجود’ تصویب شد.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: این درحالی است که یک پیشنهاد بینابینی نیز برای ادامه این طرح وجود داشت لذا مدیریت شهری، آستان قدس رضوی و استانداری خراسان رضوی اعلام کردند این طرح عملیاتی نیست.
حیدری گفت: حقوق مکتسبه این طرح ۵۰ هزار میلیارد ریال است و باید نحوه تامین این منابع مشخص شود یعنی باید منابع در حدی وجود داشته باشد که طرح را در همین مرحله بتوانیم نگاه داریم و مدیریت شهری نمی تواند این منابع را تامین کند.
وی ادامه داد: از این رو شهرداری به دیوان عدالت اداری شکایت کرد و دیوان نیز حکم توقف طرح را به نفع شهرداری داد اما مجدد نیز طرح به دیوان ارجاع شد و هم اینک در کش و قوس است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: در این فضا باید به راه حل بینابینی برسیم نه می توان طرح را متوقف و نه می توان آن را به صورت قبل اجرا کرد.
حیدری افزود: امسال برای اولین بار دولت اجازه انتشار ۱۴ هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت با مشارکت ۵۰ درصدی در بازپرداخت برای طرح نوسازی بافت اطراف حرم رضوی به شهرداری داده است.
وی اضافه کرد: با این اعتبار بنا داریم خیابانهای اصلی بافت و شارستان را باز کنیم تا حمل و نقل مردم درست و به سامان شود و در داخل بافت نیز با رویکرد حفظ خانه های تاریخی، خود مردم بافت را احیا کنند.

* کشف رود
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص ساماندهی کشف رود نیز گفت: در بحث ساماندهی کشف رود طی سالهای گذشته اقدامات خوبی صورت گرفته است.
حیدری افزود: در ادامه طرح ساماندهی کشف رود، برای بحث حاشیه و حریم کشف رود در محدوده خدماتی نیز پیشنهاداتی برای تبدیل این حریم به فضای گردشگری و تفریحی وجود دارد.
وی تصریح کرد: موضوع تخلیه تانکرهای فاضلاب از موارد آسیب زا در حوزه کشف رود است که برای رفع آن و احداث تصفیه خانه فاضلاب از محل اعتبارات تبصره سه اعتباراتی به شرکت آب و فاضلاب مشهد اختصاص یافته است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: برای ایجاد تصفیه خانه فاضلاب جهت جلوگیری از رهاسازی فاضلاب در کشف رود متولی خاصی وجود نداشت از این رو پیشقدم شدیم و در سفر استانی ریاست جمهوری نیز اعتباری برای این پروژه اختصاص داده شد وامیدواریم به زودی اجرایی شود.
حیدری در خصوص اجرای طرح منطقه آزاد در مشهد نیز افزود: مشهد پایگاه اشاعه فرهنگ رضوی است و با این طرح موافقیم اما این موضوع نیازمند هماهنگی در سطح ملی است و در کلان کشور باید در این خصوص جمع بندی شود.

* تزریق امید
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: تزریق امید و نشاط آفرینی در شهر مشهد از شعارهای اساسی شورای پنجم است و در این خصوص اقدامات خوبی صورت گرفته است و البته در برخی موارد با موانعی نیز رو به رو بوده ایم.
حیدری افزود: راه اندازی فعالیتهای جذاب تفریحی برای زائران و گردشگران با رعایت همه شئونات و در کنار بحث زیارت که مقوله اصلی است از رویکردهای ماست اما برخی دیگاه های مخالف این رویکرد نیز وجود دارد.
وی ادامه داد: به اعتقاد ما موسقی سنتی و اصیل نیز باید در شهر مشهد اجرا شود البته مخالف برنامه های خارج از چارچوب و شئونات هستیم اما جلوگیری از اجرای موسقی سنتی، اخلاقی و عرفانی ظلم به مشهد است.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد گفت: گاهی متاسفانه برنامه هایی اجرا شده که عده ای شئونات را رعایت نکرده اند و با این اقدام کل برنامه ها زیر سوال رفته است اما در شورای پنجم گفته ایم که این ضمانت را می دهیم که در این برنامه ها اتفاقات خلاف شئونات رخ ندهد.
حیدری افزود: تقویت موسیقی اصیل باعث مهجورشدن کارهای زیرزمینی می شود و به این نیازها باید پاسخ داد.
وی در خصوص موضوع تیم داری ورزشی در شهرداری مشهد نیز گفت: مخالف تیم داری در شهرداری هستیم، بخش خصوصی باید تیم داری کند و شهرداری حمایت کند و اولویت اصلی ما ورزش همگانی است ولی در بحث قهرمانی نیز حمایتهایی کرده ایم.
رئیس شورای اسلامی شهر مشهد در خصوص انتصابات در شهرداری نیز گفت: شورا در اصل انتصابات به صورت مستقیم ورود نمی کند بلکه شهردار نظر مشورتی اعضا را دریافت می کند ولی تصمیم گیری نهایی با خود اوست.
حیدری افزود: نظارت عالیه بر شهرداری وجود دارد و به شهردار نیز اعلام شده که در انتصابات از افرادی استفاده کند که باورها و رویکردهای شورا و مدیریت شهری را برای رسیدن به توسعه قبول داشته باشند.
وی تاکید کرد: بزرگترین تکیه گاه ما رسانه هایی هستند که از امید می گویند درعین اینکه تنگناها را به یاد مردم می آورند و با نقد و پرسشگری مانع گسست بین ما و مردم می شوند.
گفتنی است، نهم اردیبهشت ماه به عنوان روز ملی شوراها در تقویم نامگذاری شده است.

منبع: ایرنا

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

14 + شش =

دکمه بازگشت به بالا
بستن