اخبار مهماقتصادی

استاندار: همه به دنبال احیای فرهنگ رضوی در خراسان رضوی هستیم/ استان را به ۱۲ منطقه اقتصادی تقسیم کرده ایم

کد خبر : 19373

استاندار خراسان رضوی گفت: همه به دنبال این هستیم فرهنگ رضوی را در استان احیا کنیم، اگر ما خوب عمل کتیم هر زائری خودش محور فرهنگ و متاثر از فرهنگ رضوی می‌شود و از ما در شهر خود الگوبرداری می‌کند.

به گزارش صبح مشهد، علیرضا رزم حسینی ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی که در استانداری این استان برگزار شد، گفت: دستگاه‌ها باید کاربردی شوند و فزاینده یا کاهنده بودن فعالیت‌هایشان مورد ارزیابی قرار گیرد، باید تصمیمات عقلانی بگیریم، از تشریفاتی بودن خارج شویم و عمل‌گرایانه عمل کنیم.

استاندار خراسان رضوی گفت: همه به دنبال این هستیم فرهنگ رضوی را در استان احیا کنیم، اگر ما خوب عمل کتیم هر زائری خودش محور فرهنگ و متاثر از فرهنگ رضوی می‌شود و از ما در شهر خود الگوبرداری می‌کند.

وی با بیان اینکه در خصوص تمام فعالیت‌ها باید شناخت، ارتقا و نظارت بر حسن انجام داشته باشیم، افزود: ابتدا باید از جامعه شناخت داشته باشیم، کارگروه‌ها باید نتیجه شناخت خود از جامعه را در شورا مطرح کنند تا بدانیم در شهر و زیر پوست شهر چه می‌گذرد.

رزم حسینی اظهار کرد: ما براساس الگوی موفق قلعه گنج  کرمان، استان را به ۱۲ منطقه اقتصادی تقسیم کردیم و شرکت‌های موثر و توسعه‌گرا شناسایی شدند تا در این مناطق با هدف محرومیت‌زدایی فعالیت کنند، شورای شهر و شهرداری منطقه ۳ را پذیرفتند و آستان قدس رضوی منطقه ۷ و ۴ که شامل سرخس و چناران هستند را پذیرفتند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در خصوص توانمند‌سازی مردم نیز باید کارهایی صورت بگیرد، اکنون ۳ هزار میلیارد یارانه در استان توزیع می‌شود، اما تاثیری بر اقتصاد آن ندارد، دیگر باید تصویب سند را کنار بگذاریم و عمل کنیم، اما توجه داشته باشیم که این کارها زمان می‌برد، پنج سال زمان برد تا تحولات کرمان نتیجه داد.

رکن اصلی انقلاب اسلامی آموزه‌های قرآنی است

رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی کشور نیز در ادامه این جلسه گفت: بعد از طرح‌های مختلفی که برای ساماندهی فعالیت‌های قرانی ارائه شد، مقام معظم رهبری شورای عالی انقلاب فرهنگی را مامور ساماندهی فعالیت‌های قرانی کردند و حاصل فعالیت‌های این شورا، تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرانی بود و ماموریت آن، ایجاد هماهنگی در فعالیت‌ها و آغاز برنامه نظام‌سازی قرآنی است.

محمد مهدی عزیززاده اظهار کرد: رکن اصلی انقلاب اسلامی، آموزه‌های قرآنی است، بنابراین در شورای توسعه فرهنگ قرآنی تصویب شد که امور مرتبط با این شورا در شهرستان‌ها از طریق شورای فرهنگ عمومی انجام شود و مصوبات شورای توسعه به روسای شورای فرهنگ عمومی ابلاغ شود.

وی بیان کرد: شورای توسعه برای رفع نقیصه عضو نبودن فعالین عرصه قرآنی در شورا مصوبه‌ای را تصویب کرد تا از این به بعد تمام دستگاه‌هایی که در این خصوص فعالیت می‌کنند در جلسات شرکت کنند.

رئیس دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی قرآنی کشور ادامه داد: بر این اساس، کارهای قرآنی در سطح کلان‌تر و راهبردی‌تر صورت می‌گیرد، در تمام طرح‌ها پیوست قرآنی باید مشخص باشد، ایجاد هم‌افزایی شود، تمام ارکان نظام و مدیریت و برنامه‌ریزی و تصمیم گیری در استان مبتنی بر فرهنگ قرآن عمل کنند، ظرفیت و توانمندی‌های قرآنی در استان شناسایی شوند، رصد و پایش دستگاه‌های مختلف و ارزیابی آنها و به‌دنبال آن ارتقای شاخص انس با قرآن در اقشار مردم به‌عنوان رکن اصلی تحقق رفتار قرآنی در کشور صورت گیرد.

بستر امن فرهنگی شرایط را برای پیشرفت در تمام زمینه‌ها فراهم می‌کند

در ادامه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی خراسان رضوی نیز گفت: شورای فرهنگ عمومی استان سه وظیفه از جمله شتاخت و اطلاع از فرهنگ عمومی، ارتقا و اصلاح فرهنگ عمومی دیگری نظارت و پیگیری مصوبات شورای عالی فرهنگ عمومی دارد.

جعفر مروارید بیان کرد: یک بستر امن فرهنگی شرایط را برای پیشرفت در تمام زمینه‌های اقتصادی و اجتماعی و نزدیک شدن به آرمان‌های انقلاب و جامعه اسلامی فراهم می‌کند.

فعالیت‌های قرآنی ما در حد لحن و صوت مانده‌ است

رئیس کل دادگستری خراسان رضوی نیز در ادامه این جلسه گفت: با انقلاب اسلامی قرار بود تمام شئون اسلام در جامعه بروز و ظهور پیدا کند و جامعه رنگ و بوی قرآن داشته باشد، اما اینطور نشد.

حجت‌الاسلام علی مظفری اظهار کرد: اینکه بعد از ۴۰ سال هنوز دغدغه حجاب و مسائل این‌چنینی را داشته باشیم، یعنی فعالیت‌های قرآنی ما در حد همان لحن و صوت مانده، ولی بنا بر فرمایش رهبری باید از این مرحله عبور کرده و به فکر مفاهیم قرآن و پیگیری اجرایی کردن آن‌ها در جامعه باشیم.

در حوزه فعالیت‌های قرآنی مصوبات در حد سند باقی مانده‌ است

در ادامه مدیر گروه معارف دانشگاه امام رضا (ع) نیز گفت: یکی از اشکالات حوزه فرهنگ قرآنی این است که مصوبات همیشه در حد سند باقی مانده و نظارت و پایش صورت نمی‌گیرد.

نعمت‌الله فیروزی بیان کرد: خراسان رضوی است تنها نقشه‌ استانی کشور است که عنوان قرآن و عترت را دارد، دغدغه‌های ما اندیشه قرآنی امام و جهت‌دهی فعالیت‌ها در حوزه زندگی قرانی، وحدت‌بخشی، مخاطب محوری، و اولویت‌سنجی، تاکید بر نقش حداکثری نهاد‌های مردمی و گسترش گفتمان قرآنی انقلاب اسلامی است.

مدیر گروه معارف دانشگاه امام رضا (ع) اظهار کرد: اشکالاتی که وجود دارد این است که امروز نخبگان ما در حوزه‌های دینی کمتر فعالیت می‌کنند، تعدد نهادهای تصمیم‌گیر در این حوزه زیاد است و رقبای جدید در حوزه قرآنی پیدا شده‌اند.

فیروزی ادامه داد: خراسان رضوی بیشتر از تمام بلاد فرصت بروز و ظهور در زمینه‌های قرآنی را دارد و باید اولویت‌ها نگاشته شده و گزارش کارکرد نهادها ارائه شود، و از نهادهای غیر شورای عمومی و نهادهای خدماتی و تجاری‌هم استفاده شود.

در ادامه محمد حسین‌زاده، معاون فرهنگی – اجتماعی سپاه امام رضا(ع) نیز اظهار کرد: باید سنت هویتی مشهد توسط کارشناسان تهیه شود تا تمام اقدامات و ساخت و سازها و فعالیت‌ها در شهر بر اساس همان سند صورت گیرد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج − چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن