زندگیمشهد 2017هویت مشهدپایتخت فرهنگ اسلامیپایتخت معنوی

به منظور بزرگداشت مقام حضرت زهرا(س)؛ پنجمین سوگواره نگین شکسته در مشهد میزبان عاشقان اهل بیت شد

کد خبر : 19325

مراسم افتتاحیه پنجمین سوگواره نگین شکسته همزمان با شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) در مشهد برگزار شد.

به گزارش صبح مشهد، مراسم افتتاحیه پنجمین سوگواره نگین شکسته به منظور بزرگداشت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) امشب با حضور شهردار مشهد، رئیس شورای اسلامی شهر و جمعی از نخبگان و فعالان فرهنگی شهر مشهد برگزار شد.

این برنامه که در قالب نمایشگاه و موقف‌های مختلف طراحی و اجرا شده است روایت زندگی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها را از بدو تولد به همراه وقایع مهم تاریخ اسلام تا زمان شهادت به تصویر می‌کشد.

در این مراسم آیت‌الله سیدجعفر سیدان با بیان اینکه برگزاری چنین نمایشگاهی یکی از کارهایی است که می‌تواند به عنوان عرض ارادت به ساحت مقدس حضرت زهرا سلام الله علیها انجام شود، گفت: معمولا توصیف و تبیین شخصیت‌های بزرگ با بررسی دوران ولادت، خانواده، اصل و نسب و آثار علمی و اخلاقی افراد بررسی می‌شود اما در خصوص شخصیت‌های الهی این مسیر جوابگو نیست.

این عالم دینی افزود: این شخصیت‌ها باید خودشان موقعیت خود را تبیین کنند و با روند معمول بررسی شخصیت نمی‌توان آن ها را بررسی کرد.

وی خاطرنشان کرد: صبر، علم، استقامت و ایثار ایشان به گونه‌ای نیست که بتوان به حقیقت آن‌ها نائل شد و در هر بخشی از ابعاد نمی‌توان به عمق مسئله واقف شد.

سیدان با بیان اینکه با نگاه اجمالی می‌توان بعضی از ابعاد شخصیتی آن حضرت را بررسی کرد گفت: در مورد بعد علمی شخصیت ایشان حضرت صادق(ع) در هنگام معرفی منابع علمی این منابع را مصحف فاطمه(س) معرفی می‌کردند.

این عالم دینی در ادامه تصریح کرد: اگر شخصیتی در جامعه که از لحاظ علمی و عدالت سرآمد است یعنی قدرت پاسخگویی به هر سوال و اجرای عدالت را داشته باشد بر جامعه حکومت کند به هر نسبتی که از علم و عدالت برخوردار باشد آن جامعه روبه‌راه‌تر است.

وی با ذکر روایتی از پیامبر اکرم(ص) نقل کرد یاران ایشان خدمت پیامبر اکرم(ص) گفتند قرآن مبین تورات، انجیل و یا قرآن است و ایشان در پاسخ حضرت علی بن ابیطالب علیه السلام رابه عنوان امام مبین معرفی کردند.

در ادامه عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه پیوستگی دیرین میان مردم این سرزمین و ائمه معصومین علیهم السلام وجود دارد و این روند با گذشت تاریخ شفاف‌تر شده و بروز پیدا کرده است گفت: از قدیمی‌ترین افرادی که بنیان فرهنگ و ادب فارسی را بنا کردند می‌توان به پدر شعر فارسی، آدم الشعرا، ابوعبدالله رودکی اشاره کرد.

احمد مسجدجامعی با اشاره به اینکه رودکی خراسانی بوده و یکی از افتخارات این سرزمین به حساب می‌آید، گفت: این شاعر پایه‌گذار هر چیزی است که پس از او در شعر بزرگان جلوه پیدا کرده است.

وی با اشاره به شایعاتی مبنی بر نابینا بودن این شاعر افزود: در پژوهش‌های اخیر مشخص شده که این شاعر از ابتدا نابینا نبوده است و این موضوع را می‌توان از نحوه توصیف او از طبیعت متوجه شد.

مسجد جامعی یکی از دلایل نابینا شدن این شاعر را اظهار ارادت او به اهل بیت(ع) دانست و گفت: با وجود اینکه بسیاری از اشعار او از بین رفته است اما در ابیات باقی‌مانده می‌توان به ارادت وی به اهل بیت(ع) پی برد.

عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه بنیان و بنیاد شعر و ادب فارسی با نام حضرت زهرا(س) و حضرت امیرالمومنین(ع) پیوند خورده است، افزود: علائق محلی و فرهنگ عامه نیز تاثیرگذار بوده است اما این نام‌های مبارک تأثیر زیادی داشته است.

وی با بیان اینکه ارادت به اهل بیت و تأثیرگذاری آنان از ادبیات رسمی فراتر رفته و در ادبیات عامه نیز دیده می‌شود گفت: ادبیات آیینه دل یک ملت است.

مسجدجامعی خاطرنشان کرد: عمر حضرت زهرا(س) کوتاه بود و با وجود محدودیت‌های موجود در آن دوره در خصوص روایت‌گری از بانوان و جریان‌های حکومتی برای مخفی کردن واقعیت‌ها، می‌بینیم که حجم آثار منتشر شده در رابطه با آن حضرت بسیار زیاد است

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن