اخبار مهماستانیمشهد 2017هویت مشهدپایتخت فرهنگ اسلامیپایتخت معنوی

راه اندازی مرکز تحقیقات وقف و زیارت در دانشگاه علوم اسلامی رضوی

کد خبر : 18327

رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی از راه اندازی مرکز تحقیقاتی وقف، نذر و زیارت در این دانشگاه خبر داد.

به گزارش صبح مشهد، حجت الاسلام سید حسن وحدتی شبیری روز شنبه در نشست خبری افزود: یکی از اهداف راه اندازی این مرکزی پیگیری مطالعات پیرامون بانکداری اسلامی و ارائه الگویی در این زمینه است.
وی اظهار داشت: آستان قدس رضوی در پی تاسیس بانک اسلامی بر پایه موقوفات و مبتنی بر احسان و خیر خواهی و گره گشایی از کار مردم است و تلاش دارد مجوز لازم را از بانک مرکزی دریافت کند.
وی گفت: طراحی الگوی جدید برای بانکداری اسلامی را از طریق تربیت دانشجو در رشته بانکداری اسلامی و بهره گیری از استادان اقتصاد در این دانشگاه دنبال خواهیم کرد.
حجت الاسلام وحدتی شبیری افزود: امسال براساس سند چشم انداز توسعه ۱۰ ساله این دانشگاه، مجوز ایجاد چهار رشته از وزارت علوم دریافت شد که برای سال تحصیلی جدید در سه رشته علوم اقتصادی با گرایش بانکداری اسلامی، حکمت اشراق و دانش اجتماعی مسلمین دانشجو پذیرفته شد.
وی با بیان اینکه تاکنون هشت پایان نامه دکتری و کارشناسی ارشد توسط دانشجویان این دانشگاه با موضوع وقف تهیه شده است، اظهار داشت: امسال برای تهیه ۱۰ پایان نامه با موضوع وقف در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد برنامه ریزی شده است.
وی راه اندازی مراکز تحقیقاتی را از برنامه های چشم انداز توسعه این دانشگاه ذکر کرد و گفت: راه اندازی مرکز تحقیقاتی زبان های خارجی، مرکز تحقیقاتی تبلیغ و مرکز تحقیقاتی مطالعات راهبردی از برنامه های آتی این دانشگاه است.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی افزود: ملاک عمل اولین مرکز تحقیقاتی دانشگاه علوم اسلامی رضوی با عنوان مرکز ‘وقف، نذر و زیارت’ بهره وری موقوفات و آموزش و پژوهش برای استفاده بهتر از وقف و نذر است.
وی اظهار داشت: سه کمیته تخصصی آموزشی، پژوهشی و مشاوره ای در مرکز تحقیقاتی ‘وقف، نذر و زیارت’ این دانشگاه تشکیل شده است که کمیته آموزشی آن پنج رشته اقتصاد وقف، مدیریت وقف، فقه وقف، حقوق وقف و وقف مقارن در مقطع دکتری طراحی شده که باید به تصویب وزارت علوم برسد.
وی گفت: همچنین این مرکز دوره های آموزشی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت مرتبط با موقوفات و نذورات را
برای اشخاص حقیقی و حقوقی برگزار می کند.
حجت الاسلام وحدتی شبیری افزود: کمیته پژوهشی این مرکز نیز اقداماتی در جهت تدوین دانشنامه وقف و تبیین و تشریح همه مسائل مرتبط با موقوفات، انتشار مجلات مرتبط با وقف و نذر، برگزاری همایش های مرتبط با وقف و نذر و برگزاری همایش واقفین رضوی در سال ۹۸ را انجام داده است.
وی اظهار داشت: کمیته مشاوره ای این مرکز نیز درصدد راه اندازی کلینیک مشاوره مجازی و سایت اینترنتی تخصصی برای این مرکز به منظور بهره گیری بیشتر از داده های مربوط به وقف است.
وی گفت: مرکز تخصصی وقف، نذر و زیارت به دنبال ترویج وقف فکری است تا بتوان علاوه بر دریافت موقوفات مربوط به اموال منقول، وقف اموال فکری مردم مانند اختراعات و ابداعات آنان را نیز ترویج دهد.

* راه اندازی حوزه علمیه توسط آستان قدس رضوی
حجت الاسلام وحدتی شبیری افزود: با توجه به تاکید تولیت آستان قدس رضوی و نیاز مشهد، این آستان مقدس در صدد راه اندازی حوزه علمیه متمایز از سایر حوزه های علمیه کشور در مشهد است که افراد دارای مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر می توانند وارد آن شوند.
وی اظهار داشت: از آنجا که دانشگاه علوم اسلامی رضوی در بستر حوزه علمیه شکل گرفته است، درصدد هستیم پازل رشته های علوم انسانی را در این دانشگاه کامل کنیم.
وی گفت: همچنین براساس اساسنامه این دانشگاه، سند چشم انداز توسعه ۱۰ ساله تدوین و تصویب شده که براساس آن سه برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلندمدت طراحی و اجرا می شود.

* پذیرش بانوان در دانشگاه علوم اسلامی رضوی
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی افزود: این دانشگاه برای نخستین بار آزمون پذیرش بانوان را در مقطع دکتری در سه رشته حقوق، علوم قرآن و حدیث، فلسفه و کلام با محوریت مسائل تربیتی و خانواده برای دارندگان مدرک فوق لیسانس یا سطح سه حوزه در آذر ماه امسال برگزار می کند.
وی اظهار داشت: برگزاری این آزمون پیش درآمد راه اندازی پردیس بانوان در دانشگاه علوم اسلامی رضوی و توسعه رشته ها و مقاطع تحصیلی دیگر برای آنان در این دانشگاه خواهد بود.
وی گفت: هم اکنون هزار و ۱۴۱ دانشجو در ۲۴ رشته مقاطع کارشناسی تا دکتری در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
حجت الاسلام وحدتی شبیری افزود: دانشجویان این دانشگاه در هر رشته تحصیلی علاوه بر خواندن دروس اصلی، تمام واحدهای دروس حوزه را نیز می گذرانند لذا هنگام دانش آموختگی علاوه بر مدرک رشته تحصیلی خود، مدرک فقه و مبانی حقوق اسلامی را نیز دریافت می کنند.
وی اظهار داشت: تاکنون سه هزار و ۲۵ نفر از این دانشگاه دانش آموخته شده اند که از بین آنان ۵۰۰ نفر به عنوان قاضی دادگاه، ۳۰۰ نفر در مشاغل فرهنگی و عمده آنان نیز به عنوان عضو هیات علمی یا استاد دانشگاه مشغول فعالیت هستند.

* توسعه روابط بین المللی، جذب ۱۰۰ فرهیخته به عنوان خادم یار علمی
وی با بیان اینکه تاکنون دانشجویانی از کشورهای اسلامی در این دانشگاه پذیرفته و مشغول تحصیل شده اند، گفت: به دنبال ایجاد ارتباط با دانشگاه های جهان اسلام و افزایش پذیریش دانشجوی خارجی هستیم و در این راستا تاکنون از سوی کشورهای لبنان، سوریه و هند برای ایجاد شعبه ای از این دانشگاه دعوت به عمل آمده است.
وی افزود: دانشگاه علوم اسلامی رضوی همچنین به دنبال تاسیس پردیس و شعبه های خود در دیگر شهرهای ایران از جمله تبریز و طبس می باشد.
رئیس دانشگاه علوم اسلامی رضوی از انعقاد قرارداد با دانشگاه آزاد اسلامی پیرامون اجرای طرح ‘پزشک مبلغ’ خبر داد و اظهار داشت: براساس این قرارداد طی پنج سال هر سال ۱۲ نفر شامل ۲ دندان پزشک و ۱۰ پزشک و پیراپزشک در این دانشگاه معارف اسلامی را فرامی گیرند تا بتوانند در محل فعالیت خود مروج فرهنگ اسلامی باشند.
وی گفت: با توجه به طرح توسعه ‘خدمت، خادم، مخدوم’ و جذب خادمیاران علمی، تاکنون ۱۰۰ نفر از شخصیت های برجسته علمی کشور به عنوان خادم یار علمی آستان قدس رضوی ثبت نام کرده اند و برای آنان نوبت خدمت در نظر گرفته شده است.

* بودجه امسال دانشگاه علوم اسلامی رضوی ۲۲ میلیارد تومان است
حجت الاسلام وحدتی شبیری با بیان اینکه آموزش دانشجویان در دانشگاه علوم اسلامی رضوی رایگان است، افزود: سرانه هر دانشجوی این دانشگاه ۱۳۵ میلیون ریال است و امکانات رفاهی و آموزشی که در اختیار دانشجویان قرار می گیرد بیشتر از سایر دانشگاه ها می باشد.
وی اظهار داشت: بودجه امسال دانشگاه علوم اسلامی رضوی ۲۲۰ میلیارد ریال است که تاکنون ۶۰ میلیارد ریال تخصیص یافته است.
وی تعداد موقوفات مرتبط برای تامین هزینه های دانشگاه علوم اسلامی رضوی را پنج فقره ذکر کرد و گفت: درآمدهای مرتبط با رقبات این موقوفات برای این دانشگاه هزینه می شود و بخشی از رقبات مرتبط با آنها نیز در دست احیاست.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

15 + 3 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن