مرجع عالیقدر تشیع در پیامی خطاب به جشنواره اعتکاف گفت: اعتکاف بهترین فرصت برای رهایی از بند جاه و مقام است.
به گزارش صبح مشهد، آیت الله حسین نوری همدانی؛ مرجع عالیقدر تشیع خطاب به جشنواره بین المللی اعتکاف در مشهد پیامی به این شرح صادر کرد:
بسم الله الرحمن الرحیم
واذجعلنا البیت مثابه للناس و امنا واتخذوا من مقام ابراهیم مصلی و عهدنا الی ابراهیم و اسمعیل آن طهرا بیتی للطایفین والعکفین والرکع السجود (سوره بقره آیه ۱۲۵)
با سلام و تحیت و تبریک ولادت با سعادت حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها به آن مجمع محترم که در جوار بارگاه ملکوتی حضرت امام علی بن موسی الرضا علیه السلام برای ترویج و تکریم سنت حسنه و کهن اعتکاف تشکیل شده است، از اینکه توفیق حضور در این جلسه باشکوه را پیدا نکرده ام متأثر میباشم.
خداوند متعال انسان را خلیفه خود بر روی زمین قرار داد و او را به شایستگیها و استعدادهای فراوان مفتخر ساخت و از نعمتهای زیادی برخوردار کرد خصوصاً او را با دادن قدرت اختیار و انتخابگر بودن ممتاز نمود و به وسیله انبیاء و راهنمایان و رهبران الهی به تکامل رساند،استعدادهای فطری را به او نشان داد و علل و اسباب سقوط و انحطاط را نیز برای او بیان کرد. اکنون این انسان است که میتواند بهشت اعلی علین را اختیار کند یا اسفل سفالین را.
مطلب مهم در اینجا این است که برای رسیدن به سعادت راه پرفراز و نشیبی دارد، لذا بدون خودسازی و تحصیل آمادگی و توانمندی شرکت در این آزمون و مسابقه نتیجهای جز عقب ماندگی و سقوط ندارد.
حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام عرصه زندگی را میدان مسابقه معرفی میکند و از لزوم تحصیل آمادگی در این عرصه سخن میگوید: الا و ان الیوم المضمار و غدا السباق و السبقه الجنه و الغایه النار (خطبه ۲۸)
اولین گام برای آمادگی از بین بردن نفس اماره است که خاتم پیامبران فرمود اعدی عدوک نفسک التی بین جنبیک: یعنی دشمن ترین دشمن تو نفس اماره است که مبارزه با آن جهاد اکبر است.
این نفس تجلی گاهش گاهی در حب جاه و مقام و احیانا از شهوت و زمانی از غیظ و غضب و گاهی از حب مال و زمانی از حب ذات است و با موازین شرع و عقل ناهماهنگ است و انسان را به سقوط میکشاند؛ اعتکاف فرصتی است که انسان از این بند رهایی پیدا کند.اعتکاف در بیان آیات و روایات ما از اهمیت ویژهای برخوردار است است.
ابوبصیر از حضرت صادق علیه السلام نقل میکند که هرکس حل مشکلی از برادر مسلمان نمایید خداوند ثواب یک حج و یک عمره و دو ماه اعتکاف در مسجدالحرام و دو ماه روزه داری برای او مینویسد (الکافی جلد ۲ص۱۹۸)
براین اساس باید این فرصت را که در بهترین زمان و مکان واقع شد قدر دانست و به اصلاح رابطه خود باخدا و تقرب به ذات اقدس حق پرداخت ؛بحمدالله این سنت حسنه در کشور ما بعد پیروزی انقلاب اسلامی به شکل چشم گیری گسترش یافت و مردم متدین خصوصاً جوانان عزیز از این فرصت بهرمند شدند و حتی موجب زنده شدن این سنت حسنه در کشورهای دیگر گردید.
اینجانب برخورد لازم میدانم از همه عزیزانی که برای این همایش با معنویت تلاش نمودند خصوصاً علماء محترم، فرهیختگان و اساتید و هنرمندان و بویژه از روحانی پرتلاش و فاضل و انقلابی جناب حجتالاسلام آقا تکیه ای که حقیقتا در این مسیر زحمات فراوانی کشیدهاند تشکر کنم و دوام توفیقات همه شرکت کنندگان محترم را از خداوند متعال مسئلت مینمایم.