اسلاید شواقتصادیستون اصلی

تحول در بخش کشاورزی نیازمند آرامش و امنیت است/اجرای ۵۰ هزار هکتار آبیاری تحت فشار در سه سال اخیر

کد خبر : 11656

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ضرورت اصلی تحول بخش کشاورزی سرمایه گذاری است و در این میان در مسیر توسعه بیش از هر اقدام، فراهم شدن زمینه سرمایه گذاری نیازمند آرامش و امنیت روانی و اقتصادی است.

به گزارش صبح مشهد، مجتبی مزروعی سه شنبه شب در جمع خبرنگاران افزود: سالهای متمادی شاهد فرار سرمایه از این بخش بودیم و کشاورزان و دامداران ما برای امنیت و پشتوانه اقتصادی زندگی خود درآمد و بخشی از اموال خود را در شهرها به عنوان پشتوانه سرمایه های تولیدی خود سرمایه گذاری کرده و از بخش خارج کردند.
وی اظهار کرد: این وضعیت موجب شد بخش کشاورزی دچار عقب ماندگی تاریخی شود و امروز برای جذب سرمایه در بخش و برگرداندن آن به مسیر رشد، توسعه و دست یابی به کشاورزی توسعه یافته و مکانیزه، باید در راستای جذب سرمایه تلاش کرده و این مسیر را تغییر دهیم.
وی عنوان کرد: جذب سرمایه نیازمند امنیت و آرامش در همه حوزه هاست تا در سایه تولید علمی و منطقی و ارتباط موثر با سایر کشورها و داشتن یک بازرگانی پایدار به اشتغال و تولید پایدار و مناسب برسیم.
وی یکی از مسائل مهم در این رابطه را امنیت سرمایه گذاری و تولید در بخش دانست و افزود: در این راستا تا امنیت اقتصادی ، روانی برای سرمایه گذار ایجاد نشود سرمایه به بخش نمی آید و رسانه در این حوزه می تواند کمک موثری باشد.
مزروعی گفت: ۱۸٫۴ درصد ارزش افزوده اقتصادی استان و ۲۳٫۴ درصد اشتغال خراسان رضوی مربوط به بخش کشاورزی است که نسبت به میانگین کشوری بالاتر است بر این مبنا اتکای ما به بخش کشاورزی از میانگین کشوری بیشتر است.
وی افزود: در این میان در بسیاری از شاخص های توسعه مثل کشاورزی مکانیزه و کشت گلخانه ای و واحدهای صنعتی دام و طیور و غیره از میانگین کشوری عقب تر هستیم که بخشی از آن ناشی از نوع برنامه ریزی و سیاست گذاری های گذشته ماست.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب ۷۲ درصد جمعیت استان روستایی و ۲۸ درصد شهری بودند اما امروز این روند دقیقا معکوس شده و در سایه سیاست های ما این نگاه که شهرها از امنیت و آرامش و اقتصاد بهتری برخوردار شده را نوع برنامه ریزی کشور به جامعه دیکته کرده در حالی که برای برخورداری جامعه از اقتصاد مطمئن باید اتکا بر تولید باشد.
وی ادامه داد: یکی از وظایف امروز مدیریت بخش کشاورزی جلب سرمایه و سرمایه گذار برای مدیریت و ارتقای این بخش است و باید صنایع غذایی و بسته بندی و نیز بازرگانی این حوزه از شیوه های سنتی به نوین تبدیل شود.
وی با اشاره به ضرورت اصلاح وضعیت بودجه ها و سهم این بخش اظهار کرد: بخش کشاورزی استان با ۲۳٫۴ درصد اشتغال فقط ۷٫۸ درصد از بودجه های استانی را دریافت می کند که کمتر از یک سوم سهم اشتغال این بخش در اقتصاد استان است.
وی گفت: برای ایجاد تحول در این بخش نخست باید مسئولان و نمایندگان استان در مجلس نگرش خود را به این حوزه تغییر داده و سهم این بخش را در بودجه ملی و استانی به میزان نقش آن در اقتصاد و اشتغال استان ببینند.
وی مهمترین تحول در این حوزه را در سال های اخیر در سطح استان مربوط به بخش آب دانست که اعتبارات قابل توجهی جذب شده است.
مزروعی افزود : میانگین سطح اجرای پروژه های آبیاری تحت فشار در استان تا سال ۹۲ به طور متوسط سالانه ۴ هزار هکتار بود اما از سال زراعی ۹۴-۹۳ هر ساله به طور متوسط حدود ۱۵ هزار هکتار اجرا شده است.
وی گفت: این رقم در سال زراعی ۹۴-۹۵ به حدود ۱۰ هزار هکتار رسید که در سال ۹۵- ۹۶ به ۲۵ هزار هکتار افزایش یافت.
وی اظهار کرد: در واقع ۱۳۰ میلیارد ریال اعتبار سال ۹۲ در این بخش در سال ۹۵ به هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال رسید و برای سال ۹۶ هم معادل ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای این حوزه در استان تعیین شده که رشدی ۲۰ برابری دارد.
مزروعی ابراز امیدواری کرد، با توجهی که به بخش کشاورزی می شود بهره وری برای انتقال آب افزایش یابد.
خراسان رضوی یک میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار زمین زیر کشت انواع محصولات زراعی و باغی دارد و این استان با ۱۴،۶میلیون واحد دامی و تولید ۶،۷۶ میلیون تن انواع محصولات زراعی، باغی و دامی به ارزش ناخالص ۹۵ هزار و ۷۳۰ میلیارد و ۴۲۳ میلیون ریال، جایگاه تعیین کننده ای در اقتصاد ملی دارد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پنج × چهار =

دکمه بازگشت به بالا
بستن