مشاور و رییس حوزه شهردار مشهد گفت: رویکرد اقتصاد مقاومتی در برگزاری اجلاس جامعه ایمن مدنظر قرار گرفته است به طوریکه با حداقل هزینه اجلاس برگزار خواهد شد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از پایگاه اطلاعرسانی شهرداری مشهد، پس از ماهها برنامهریزی، نشست و برخاست و برگزاری جلسات متعدد بالاخره زمان برگزاری هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن به عنوان دومین اجلاس بینالمللی در سال ۲۰۱۷ به میزبانی مشهد مقدس فرا رسید. کلانشهر مشهد مقدس دوشنبه شانزدهم اسفندماه امسال به مدت ۳ روز میزبان اجلاسی خواهد بود که در آن ۴۰۰ نفر از نخبگان، صاحبنظران و نمایندگان ۳۰ کشور جهان حضور بههم خواهند رساند. در این اجلاس بررسی مسایل، موضوعات و راهکارهای بهروز و موثر در حوزه جامعه ایمنی در عرصه جهانی مرور خواهند شد.
مجمع آسیایی جامعه ایمن با هدف و شعار «ایمنی و سلامت حق اولیه بشریت» سلسله همایشهایی را هر ۲ سال یکبار برگزار میکند. کنفرانسهایی که عمدتا در کشورهای شرق آسیا مانند تایلند، کره جنوبی، ژاپن و … برگزار شده و همگی در حوزه ایمنی بسیار پیشرفته هستند.
جامعه ایمن مشهد
پروژه جامعه ایمن در شهرداری مشهد از سال ۹۱ و با شعار داشتن زیر بنایی مبتنی بر مشارکت و همکاری بین بخشهایی که متولی ایمنی در جامعه ایمن هستند، آغاز شد.
با تشکیل کارگروههای تخصصی، شورای سیاستگذاری جامعه ایمن در شهر مشهد و کمیته راهبردی جامعه ایمن در منطقه حضور مستمر و موثر در اجلاسهای بین المللی الحاقیه منطقهای شهرداری مشهد در شبکه جهانی جوامع ایمن در سال ۹۴ انجام شد و پروژه در منطقه ثامن آغاز به کار کرد. در جریان بیست و دومین اجلاس بینالمللی جامعه ایمن در شهر نان تایلند و حضور موثر هیات شهر مشهد و جلسات تخصصی و فشرده، این هیئت موفق به اخذ مجوز برگزاری اولین اجلاس منطقهای جامعه ایمن با حمایت مرکز جهانی جامعه ایمن گردید که این مهم همزمان با برنامههای مشهد ۲۰۱۷ اجرا خواهد شد.
مشهد در سال ۲۰۱۵ به عنوان سیصد و چهل و نهمین منطقه در شبکه بین المللی جوامع ایمن به عضویت درآمده است و در حال حاضر ۶ منطقه شهرداری مشهد پروژه جامعه ایمن را آغاز و همزمان با اجلاس مشهد ایمن ۲۰۱۷ مراحل الحاق آنها انجام خواهد شد. این اجلاس دارای کمیتههای علمی، ایمنی و حمل و نقل، ایمنی و محیط زیست، ایمنی و شهرسازی، ایمنی و فنآوری، ایمنی و سلامت و بهداشت است . مقالاتی ذیل هر کمیته در این اجلاس ارائه میگردد.
برگزاری اجلاس با رویکرد اقتصاد مقاومتی
برپایی اجلاس در سطح بینالمللی قطعا هزینههای زیادی را میطلبد که برنامهریزان به منظور کاهش هرچه بیشتر هزینهها و صرفهجویی، تدابیری را اندیشیدهاند. در این رابطه مشاور و رییس حوزه شهردار مشهد در توضیح این مسئله، اظهار میکند: رویکرد اقتصاد مقاومتی در برگزاری اجلاس مدنظر قرار گرفته است. به طوریکه با حداقل هزینه اجلاس برگزار خواهد شد.
مجید پیراسته با بیان اینکه شرکتکنندگان اجلاسیه داوطلب حضور در این مراسم هستند و حضورشان را در اجلاس ذیقیمت میدانند؛ افزود: به همین دلیل خود نیز هزینههای حضور در مشهد را میپردازند.
وی با بیان اینکه برگزارکنندگان یا میزبانان اجلاس نیز جزو افراد داوطلب هستند، افزود: الگویی که در برگزاری اجلاس جوانان کشورهای اسلامی رخ داد، در این اجلاس نیز پیگیری میشود. بدین معنا که از دانشجویان و داوطلبان برای امور ترجمه، تشریفات و … استفاده میشود. با این کار نه تنها این افراد آموزش میبینند و تمرین میکنند که خدمت نیز انجام میدهند.
مشهد، قطب آموزش جامعه ایمن برای کشورهای همسایه
مشاور و رییس حوزه شهردار مشهد به برپایی کارگاههای آموزشی نیز اشاره کرده و توضیح میدهد: بدین ترتیب این توانمندی در مشهد ایجاد میشود که به قطب آموزش تبدیل شود و متقاضیان مباحث ایمنی از منطقه آسیای میانه میتوانند به مشهد مراجعه کنند.
پیراسته عنوان میکند: از هماندیشی صاحبنظران در برگزاری اجلاس آسیایی جامعه ایمن بهره گرفتیم و تلاش شده از مشارکت دستگاههای مختلف در حوزه ایمنی کمک بگیریم. در این اجلاس میخواهیم قابلیتهای علمی کشورمان و شهر مشهد را رونمایی کنیم.
وی موضوع ایمنی را یکی از موضوعات مهم دانسته که مدیران شهری باید به آن اهتمام ویژه داشته باشند و بیان میکند: برگزاری این اجلاس سبب میشود توانمندیهای شهر مشهد را افزایش داده و استعدادها را به رخ بکشاند.
مشاور و رییس حوزه شهردار مشهد با تاکید بر اینکه مشهد از سال ۱۳۹۰ در حوزه تعامل بین بخشی دستگاههای متولی ایمنی موفق عمل کرده است، اظهار میکند: از سال ۱۳۹۴ با کمک آتشنشانی شهرداری، هلال احمر شهرستان مشهد و مدیریت بحران استان، سلسله آموزشهای مردمی با عنوان «دوام ثامن» شروع شد. این آموزشها با هدف افزایش ایمنی شهروند برگزار میشود و تلاش میشود در مسایل خرد شهری از مشارکت آنان استفاده شود.
مشارکت شهروندی، کلید موفقیت طرحهای جامعه ایمن
مشارکت شهروندان الفبای موفقیت و دستیابی به هدف در هر برنامهریزی در سطح کلان است. سرپرست مدیریت ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد نیز با تاکید بر این که مهمترین گزینه در جامعه ایمن نقش شهروندان و مشارکت آنان است، میگوید: نباید تا زمانیکه شهروندان آگاهی ندارند، انتظاری هم از آنان داشت. اما باید با افزایش آگاهیهای شهروندان برای رسیدن به جامعه ایمن کوشید.
امیر عزیزی شعار اجلاس جامعه ایمن را «شهروند آگاه، شهر ایمن و جامعه ایمن» خوانده و توضیح میدهد:۱۵۰ محله در شهر مشهد وجود دارد که باید در هر محله گروههای ۵۵ نفره شهروندی را شکل دهیم.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر این گروهها در ۲۰ محله شهر شکل گرفته، بیان میکند: دانستهها و آگاهیهای شهروندان میتوانند در موضوع خود امدادی و دگر امدادی در حوادث به کار آید.
به گفته سرپرست مدیریت ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد تقویت گروههای دوام ثامن با همکاری هلال احمر و آتشنشانی برنامه این مدیریت در سال ۹۶ است.
جامعه ایمن گفتمان شهروندی میشود
رییس شبکه آسیایی جوامع ایمن در ادامه میگوید: با توجه به برگزاری جلسات متعدد، تلاش شد مبحث ایمنی نه تنها در اجلاس دنبال شود که به گفتمان شهروندی تبدیل گردد.
عزیزی در همین رابطه به برگزاری نخستین جشنواره بینالمللی فیلم کوتاه جامعه ایمن اشاره کرده و میافزاید: این جشنواره با ۳ رویکرد پویانمایی، انیمیشن و فیلم مستند کوتاه برگزار خواهد شد و با پتانسیلی که در شهر مشهد وجود داشت، در مدت زمان کمتر از ۳ ماه ۹۰۰ فیلم از ۷۵ کشور مطرح جهان دریافت شد.
وی عنوان میکند: بازبینیهای لازم صورت گرفته و در حال حاضر ۶۰ فیلم انتخاب شده تا همزمان با برگزاری اجلاس در روزهای شانزدهم و هفدهم اسفندماه امسال در پردیس سینمایی هویزه از ساعت ۱۴ تا ۲۲ به نمایش درآید.
رییس شبکه آسیایی جوامع ایمن با اشاره به اینکه بیش از ۷۰۰ اثر در جشنواره بینالمللی کاریکاتور دریافت شده، اظهار میکند: کاریکاتورهای برتر در روزهای یاد شده در نگارخانه اشراق اکران خواهد شد.
عزیزی میافزاید: همچنین جشنواره دانشآموزی نیز در حوزه خاطرهنویسی، داستان، نقاشی و روزنامه دیواری در منطقه ثامن اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه ایدههای بکری به دبیرخانه این جشنواره ارائه شده، یادآور میشود: همزمان با برپایی اجلاس شب فرهنگی ویژهای با حضور مسئولان برای دانشآموزان برگزار خواهد شد.
آشنایی با برگزارکنندگان اجلاس
اعضای شورای سیاست گذاری در هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن و اولین اجلاس منطقهای جامعه ایمن مشهد الرضا(ع) پایتخت فرهنگ جهان اسلام به این شرح است:
سید صولت مرتضوی شهردار مشهد و رییس افتخاری اجلاس مشهد ایمن ۲۰۱۷، محمد رحیم نوروزیان فرماندار مشهد، مجید پیراسته مشاور و رییس حوزه شهردار مشهد، مصطفی مهرابی رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، موسی شربتدار معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد، هوشنگ غلامزاده معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری مشهد، محسن نصرپور مدیرکل صدا و سیمای خراسان رضوی، غلامعلی ارباب خالص ریاست نمایندگی وزارت خارجه در شمال و شرق کشور، مهدی رضویکیا مدیر روابط عمومی و بینالملل شهرداری مشهد، محمد رضا حسیننژاد معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد، خلیل ا… کاظمی معاون خدمات و محیط زیست شهری شهرداری مشهد، براتعلی خاکپور عضو شورای اسلامی شهر مشهد، حسین کشیری رییس اداره روابط خارجی شهرداری مشهد، رضا محمدی مشاور ارشد و محقق مرکز صدور گواهینامه واحد بینالمللی جامعه ایمن و موسسه کارولینسکای سوئد، رضا بطحایی موسس و دبیر کنفرانس جامعه بینالمللی مدیریت بحران و امیر عزیزی مدیر ساماندهی و مهندسی بحران شهرداری مشهد.
کمیته علمی، مهمترین کمیته هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن مشهد الرضا(ع) پایتخت فرهنگ جهان اسلام محسوب میشود. اعضای این کمیته به این شرح است:
دکتر رضا محمدی مشاور ارشد و محقق مرکز صدور گواهینامه واحد بین المللی جامعه ایمن و موسس کارولینسکا سوئد، دکتر همایون صادقی بازرگانی عضو هیات علمی و رییس مرکز بینالمللی حمایت از جوامع ایمن و رییس مرجع تخصصی توسعه دانش ترافیک کلان مناطق آمایش سرزمینی کشور، دکتر حمید خانکه عضو هیات علمی ومعاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و رییس مرکز تحقیقات سلامت درحوادث و بلایا، پرفسور شرکانت بنگدیوالا استاد دانشگاه کارولینا شمالی از کشور آمریکا، دکتر لیف اسو استروم دارا تجارب متعدد در زمینه جامعه ایمن از سال ۱۹۷۵ میلادی، ریاست همکاریهای سازمان بهداشت جهانی در زمینه جامعه ایمن از سوئد، پرفسور لوپای رئیس مرکز پیشگیری از آسیب دیدگان و ارتقا ایمنی تایوان، رئیس مرکز پشتیبانی بین الملی جامعه ایمن، گلدبرند شونبری عضو و موسس انجمن بین المللی جامعه ایمن از سوئد، پرفسور ماریا ایزابل مدیر انیستیو CISAWA دانشگاه dell Valle از کلمبیا، پرفسور جون پیل چو استاد دانشگاه علوم پزشکی آجو و عضو انجمن بین المللی جامعه ایمن از کره، یوکو شیرایشی عضو انجمن بین المللی جامعه ایمن، دکتر داوود خراسانی عضو هیات علمی ومعاون پژوهشی مرکز تحقیقات ارتقای ایمنی و پیشگیری از مصدومیتها، دکتر مینا گلستانی عضو هیات علمی مرکز تحقیقات پیشگیری از حوادث ترافیکی، دکتر ناصر حافظی مقدس استاد گروه آموزشی زمین شناسی دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر محمدرضا جویا رییس اداره حوادث و بلایا معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر ناصر شاهنوشی عضو هیات علمی گروه اقتصاد کشاورزی و ریاست دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر مرتضی تشکری ریاست محترم دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان خراسان رضوی، دکتر هومن قهرمانی استاد دانشکده معماری، شهرسازی و هنر اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد، دکتر مریم استادی استاد طراحی شهری عضو هیات علمی دانشگاه آزاد مشهد، دکتر مهدی امامی میبدی مدیرعامل سازمان حمل و نقل و ترافیک مشهد، دکتر مهدی یعقوبی عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، دکتر شهرام رفیعی فر مدیر کل دفترآموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، دکترجواد نوفرستی رییس انجمن جامعه ایمن کشور، سرهنگ عین الله جهانی معاون اجتماعی و فرهنگ ترافیک پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا.
شایان ذکر است؛ هشتمین اجلاس آسیایی جامعه ایمن در مشهد الرضا(ع) پایتخت فرهنگ جهان اسلام از روزهای شانزدهم تا هجدهم اسفندماه امسال به مدت ۳ روز در هتل پارس مشهد برگزار خواهد شد.