استانیاسلاید شوستون اصلیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامی

جلسات سنتی قرآن مشهد؛ الگویی برای کشورهای اسلامی

کد خبر : 8398
در آستانه رویداد مشهد ۲۰۱۷ و معرفی مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی، مسجد کرامت یکشنبه شب میزبان اولین همایش «ارائه الگوی مردمی آموزش قرآن کریم در مشهد به جهان اسلام» بود. به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان، مسجد کرامت یکی از مساجد با سابقه درخشان در حوزه فعالیت‌های قرآنی است و خاطرات بسیاری را برای مردم این شهر رقم زده است. مکانی که بخشی از فعالیت‌های قرآنی و سیاسی رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در آن رقم خورده و علاوه بر آن، مهد فعالیت و پرورش بسیاری از اساتید قرآنی بوده است. به گزارش خراسان رضوی، در ابتدای این همایش «محمدجواد کاشفی» قاری بین‌المللی قرآن، با قرائت زیبایی فضای محفل را روحانی کرد و نوای حاج «هادی الهی» از مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) به مناسبت آغاز هفته وحدت و میلاد پیامبر رحمت محمد مصطفی (ص) و امام جعفر صادق (ع)، حس و حالی معنوی به همایش بخشید.
مشهد ۲۰۱۷ فرصتی برای ناکامی جریان سلفی و وهابی
در ادامه حجت الاسلام و المسلمین «حسنعلی اخلاقی» عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد با بیان اینکه مشهد ۲۰۱۷ فرصتی برای بازخوانی ظرفیت های عظیم فرهنگی این کلانشهر معنوی است، اظهار کرد: دنیای اسلام که در حال حاضر گرفتار جریان و تفکر وهابی و سلفی است فرصت رویداد مشهد ۲۰۱۷ می تواند اهداف این جریان ها را ناکام بگذارد. وی به همایشی که در کشور آرژانتین برگزار شده بود اشاره کرد و گفت: در این  همایش کارگروه هایی برای معرفی ظرفیت ها و پتانسیل شهرهای مختلف تشکیل شده بود و به دلیل ظرفیت بالای شهر مشهد در همه زمینه ها، از غرفه معرفی مشهد استقبال بی نظیری شد. اخلاقی تصریح کرد: به صراحت می توانم بگویم که مشهد خاستگاه معارف قرآنی در چند دهه اخیر است و برگزاری اولین همایش ارائه الگوی مردمی آموزش قرآن کریم مشهد به جهان اسلام، فرصتی برای معرفی بخشی از داشته های قرآنی مشهد مقدس به جهان اسلام است. عضو کمیسیون فرهنگی شورای شهر اسلامی مشهد تاکیدکرد: در حوزه قرآن قاریان و حافظان بزرگی از این شهر برخاسته‌اند، مفسران بزرگی را حوزه علمیه این شهر به جهان اسلام تحویل داده است..وی با بیان اینکه ارتقای وحدت اسلامی و قرابت بین مسلمانان با محوریت قرآن کریم اولین هدف راهبردی ستاد مشهد ۲۰۱۷ است تصریح کرد: امروز دنیای اسلام تشنه سیره ناب اهل بیت (ع) است و با فرصت مشهد ۲۰۱۷ می توانیم مدلی از حکومت اسلامی را به جهان معرفی کنیم.
مبادا دیگران به قرآن عمل کنند و ما عقب بمانیم
در ادامه، آیت ا…« محمد هادی عبد خدایی» عضو مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: امروز بیشتر مردم کشور باسواد هستند و باعث شرمندگی است که در دنیای امروز کسی نتواند قرآن را بخواند. وی افزود: هم اکنون حدود ۴ میلیون دانشجو در کشورمان تحصیل می کنندکه اگر از همان ابتدا به آموزش مفاهیم اهتمام کرده بودیم، امروز سرمایه بزرگی در اختیار داشتیم. وی با بیان اینکه قرآن برای صاحبان خرد به عنوان تذکر است، تصریح کرد: این کتاب آسمانی، هم برای امیرالمومنین علی (ع) و هم برای همه مردم به عنوان تذکر است و اگر انسان ها در قرآن تدبر کنند و در هر کاری صادقانه وارد شوند دیگر مشکلات وجود نخواهد داشت. آیت ا… عبد خدایی تاکید کرد: قرآن هیچ‌گاه کهنه نمی‌شود، چون برای همه عصرها و نسل‌هاست، مبادا دیگران به قرآن عمل کرده و پیشرفت کنند و ما از آن‌ها عقب بمانیم.
جلسات قرآنی سنتی، یکی از شاخص های فرهنگی مشهد 
همچنین «سید سعید سرابی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان با بیان اینکه  فعالیت های قرآنی از ظرفیت های مشهد در حوزه فرهنگی است، اظهار کرد: انتخاب عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام برای شهر مشهد، قطعا به دلیل وجود ویژگی‌های فرهنگی این شهر است و این فرهنگ به طور جدی در فعالیت‌ها، علوم و هنرهای قرآنی دیده می‌شود. وی برگزاری جلسات قرآنی سنتی در مشهد را از شاخص های فعالیت قرآنی دانست و گفت: برگزاری این محافل سنتی باعث شده حافظان و قاریان ممتاز بین المللی از این خطه تربیت شوند و مشهد به قطب و خاستگاه قرآن و جهان اسلام تبدیل شده است؛ و این ظرفیت قرآنی را می توانیم به عنوان یک مزیت در رویداد ۲۰۱۷ به جهان اسلام معرفی کنیم.
«سید صولت مرتضوی» شهردار مشهد نیز در این  همایش با بیان اینکه قرآن کتاب هدایت بشر است، اظهار کرد: اگر به فضل الهی این کتاب به دست صاحب اصلی امام زمان(عج) برسد و با بیان و علم ایشان تفسیر شود قطعا به تمام نیازهای جامعه بشری پاسخگو خواهد بود. وی افزود: اگر اقدامات وکارهای ما بر اساس عمل به فرامین قرآن باشد، در مشهد ۲۰۱۷ می توانیم فرهنگ ناب اسلام محمدی را به جهان معرفی کنیم.
مشهد خاستگاه الگوی مردمی آموزش قرآن کریم است
به گزارش خبرنگار صبح مشهد در ادامه علی اصغر عنابستانی، جانشین شهردار مشهد مقدس در ستاد مشهد ۲۰۱۷، تصریح کرد: شهروندان مشهدی پیشتاز الگوی آموزش قرآن به صورت مردمی و در قالب جلسات خانگی هستند. وجود قاریان بین‌المللی تراز اول و همچنین حافظان بین‌المللی از جمله آورده‌های چنین محافلی است. وی با اشاره به وجود چنین ظرفیت منحصر بفردی در مشهد انتقال این الگوی مردمی آموزش قرآن کریم در مشهد به دنیای اسلام را در راستای اهداف پایتختی فرهنگی جهان اسلام ارزیابی نمود.

مشاور عالی شهردار مشهد با اشاره به این که مشهد مهد تمدن و وحدت اسلامی است افزود: قرآن و حب اهل بیت را از محورهای برنامه‌های تدارک دیده شده برای پایتخت فرهنگی جهان اسلام عنوان کرد.

محمود عیدی، مشاور شهردار مشهد مقدس و شهردار منطقه ثامن، در حاشیه این همایش و در گفتگو با خبرنگار ما اظهارداشت: همایش هایی که توسط مردم و با هدف اشاعه فرهنگ اسلامی در بین ایشان برگزار می‌شود، از اهمیت بالایی برخوردار بوده و بسیار تاثیرگذار است.
وی برگزاری این قبیل همایش ها را سبب شناساندن ظرفیت های قرآنی و عترتی مشهد به جهان اسلام و حتی کل جهان دانست و افزود: با تکیه بر ظرفیت های مردمی برای برگزاری کلاس های آموزش قرآن و توسعه و تعمیق آموزش های عمومی قرآنی، می‌توانیم مشهدالرضا(ع) بعنوان یکی از کانون های تاثیرگذار دینی، تبلیغی و فرهنگی در جهان اسلام معرفی کنیم.
هدیه رهبر انقلاب به استاد سادات فاطمی 
در پایان مراسم از پیشکسوت قرآنی استاد «سیدمرتضی سادات ‌فاطمی»، خانواده شهید قرآنی مهاجر الی ا…، «محسن‌ حاجی‌حسنی کارگر» و «علی ساجدی مقدم» نفر اول مسابقات بین المللی دانش آموزان تقدیر شد. استاد فاطمی هنگامی که برای دریافت تقدیرنامه بالای سن آمد، به خاطراتی از حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی  قبل از پیروزی انقلاب اسلامی در جلسات قرآنی در مسجد کرامت اشاره کرد و گفت: چند سالی لطف خداوند شامل حال من شد که در محضر آقا باشم. وی افزود: یادم است که در این مسجد بعد از پایان یکی از جلسات قرآن، آقا به من فرمودند که «حیف نیست از سبک استاد شیخ مصطفی اسماعیل از قاریان برجسته مصری استفاده نکنید؟»، من به آقا عرض کردم سبک این استاد کمی مشکل است و نوارکاستی ندارم که بتوانم از سبک این استاد استفاده کنم. آقا وقتی متوجه شدند من نوار کاست استاد اسماعیل را ندارم دو نوار کاست از این استاد را به من هدیه کردند.استاد سادات فاطمی با بیان اینکه جوانان کشورمان در عرصه قرآنی و در سطح بین المللی ممتاز هستند مرهون تشویق های رهبر معظم انقلاب است، تصریح کرد: ایشان وقت زیادی را برای شنیدن صوت قرآن در جلسات مختلف می گذارند و این جای شکر دارد.
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

19 − هفده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن