شهردار مشهد گفت: بیش از ۲۰۰ هزار نفر توسط اتوسهای اعزامی شهرداری مشهد به عراق در ایام اربعین حسینی جابجا شدند.
به گزارش صبح مشهد، سید صولت مرتضوی در نشست خبری با اصحاب رسانه در خصوص اقدامات شهرداری مشهد در ایام اربعین در کشور عراق اظهار کرد: امسال روز ۱۸ ابان ماه حرکت کاروان خدام الحسین(ع) متشکل از ناوگان اتوبوسرانی و پاکبانان خدمات شهری با استفاده از ظرفیتهای مردمی صورت گرفت که ۲ هزار نفر از کارگران خدمات شهری و نیروهای مردمی توسط ۲۰۰ دستگاه اتوبوس به سمت عراق حرکت کردند.
وی تصریح کرد: در گام نخست جمعیتی ۱۰ هزار نفری از مرز مهران تا نجف اشرف منتقل شدند و سپس جابجایی زائران در مسیر شومیلیه تا نجف اشرف آغاز شد.
وی بیان کرد: جابجایی زائران در این مسیر ۱۱۰ کیلومتری از ۲۲ آبان ماه به مدت ۵ روز انجام شد که با فعالیت از ساعت ۵:۳۰ بامداد تا ۲ بامداد در هر نوبت و در مجموع ۷۵۰ سرویس رفت و برگشت، ۱۵۰ هزار نفر زائر جابجا شدند.
مرتضوی عنوان کرد: به علت برودت هوا طول مسیر را افزایش دادیم که با این افزایش مسیر نیز در مجموع به ۵۰ هزار نفر خدمترسانی انجام شد.
وی با اشاره به اینکه ناوگان اتوبوسرانی شهرداری مشهد در حال بازگشت از نجف اشرف به سمت مشهد مقدس میباشد، ادامه داد: در این مسیر ظرفیت کامل اتوبوسها با انتقال زائران از نجف به مرز مهران اختصاص یافته و در صورت موافقت پلیس، زائران به مشهد نیز انتقال خواهند یافت.
شهردار مشهد مقدس تصریح کرد: تعداد ۶۵۰ پاکبان در سال جاری به عراق اعزام شدند که از این تعداد ۶۱۰ نفر به نجف و ۴۰ نفر در کاظمین به خدمت رسانی پرداختند که توانستند با کمک ۲۰ دستگاه خودروی جمعآوری زباله بالغ بر ۵۰۰ هزار مترمربع روزانه رفت و روب نمایند.
مرتضوی با اشاره به اینکه روزانه بالغ بر ۱۴۰ تن جمعآوری زباله توسط شهرداری مشهد در عراق انجام شد، افزود: روزانه بالغ بر ۶۹ هزار مترمربع رفت و روب و جمعآوری ۹ تن زباله نیز حاصل فعالیت پرسنل شهرداری مشهد در شهر کاظمین بوده است.
وی بیان کرد: دو موکب دائمی به مساحت ۶ هزار و ۵۰۰ متر مربع در نجف احداث شد که در همه طول سال به زائران نیازمند خدمترسانی خواهد کرد.
شهردار مشهد مقدس گفت: به طور میانگین هر شب در ۸ موکب شهرداری مشهد در شهرهای نجف، کربلا و کاظمین، بالغ بر ۵۰ هزار نفر شب اسکان داده شدند که تغذیه زائران و اداره موکبها توسط نیروهای مردمی صورت گرفت.
مرتضوی در مورد کارهای فرهنگی انجام شده در ایام اربعین در عراق نیز عنوان کرد: ۲۰۰ طلبه آقا و ۱۵۰ طلبه خانم توسط حوزه علمیه به عراق اعزام شدند تا علاوه بر برگزاری نماز جماعت و سخنرانی و آموزش احکام و آداب زیارت در مواکب، در اتوبوسها نیز برای زائران سخنرانی نمایند.
وی در مورد فعالیتهای صورت گرفته برای دهه آخر صفر در مشهد نیز گفت: برای استقبال از زائران امام رضا(ع) در دهه آخر صفر نیز ۷ ایستگاه استقبال از زائر در مبادی ورودی شهر راهاندازی شده و ۱۰ مرکز اسکان اضطراری نیز پیشبینی شده است.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: پاکسازی محورهای ورودی به طول ۱۵ کیلومتر با بکارگیری ۱۲۰ نفر پاکبان و پاکسازی محورهای داخلی تردد زائران در شهر مشهد نیز با بکارگیری ۵ هزار و ۶۰۰ نفر پاکبان در حال انجام است.
وی با اشاره به بکارگیری ۵۰ ماشین مکانیزه شستشوی معابر برای خدمترسانی به مبادی ورودی تا ۱۰ کیلومتر خارج از محدوده شهر، ادامه داد: ۳ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم پلاستیک زباله نیز در بین زائران در این ایام توزیع خواهد شد.
مرتضوی بیان کرد: استقرار ۱۱۰ چشمه سرویس بهداشتی در مبادی ورودی شهر مشهد و ۶۴۰ چشمه در محورهای داخل شهر نیز از دیگر فعالیتهای صورت گرفته برای استقبال از زائران دهه آخر صفر میباشد.
وی با بیان این مطلب که طرح ویژه سرویسدهی به زائران با بکارگیری ۳۵۰ دستگاه اتوبوس در هر کدام از روزهای اربعین، شهادت امام رضا(ع) و شهادت امام حسن مجتبی (ع) برنامهریزی شده است، ادامه داد: ساعات کار قطار شهری مشهد نیز در این ایام افزایش یافته و ۵۱ هزار متر مربع پارکینگ برای زائران در نظر گرفته شده است.
وی عنوان کرد: تا پایان آبان ماه سال جاری بالغ بر ۵۸ هزار نفر به ارائه خدمت به زائران ثبتنام کردهاند و ۱۰ ایستگاه راهنمای زائر نیز به صورت ویژه در این ایام فعالیت خواهند کرد.
وی در پایان اضافه کرد: پاسخگویی ۲۴ ساعته مرکز ۱۳۷، استقرار راهنمای زائر سیار در مسیر حرکت زائران نیز از دیگر اقدامات انجام شده در این راستا است.
مرتضوی در ادامه با یبان اینکه تمام امکانات شهرداری مشهد برای استقبال از زایران در دهه آخر صفر و شهادت امام رضا(ع) بسیج میشود، تصریح کرد: با توجه به برودت هوا در صورت ضرورت نمایشگاه بینالمللی و سایر امکان عمومی شهرداری آماده خدمترسانی به زایران جهت اسکان آماده است.
شهردار مشهد ادامه داد: همچنین در صورت نیاز مراکز اسکان زائران را به ۵۰ مکان افزایش میدهیم.
وی گفت: در راهپیمایی اربعین گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان گفتمان برتر و گفتمان اتحاد و انسجام امت اسلامی باید مطرح شود که خوشبختانه نظام مبلغان و خدمترسانی بیمنت این مهم را رقم زد.
شهردار مشهد در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص وجود مشکلات برای زائران اربعین در کشور عراق تصریح کرد: ۲۰۰ دستگاه اتوبوسی که برای خدمترسانی به زایران اعزام شد به ۸ درصد از زائران توانست خدمترسانی کند اما به منظور کاهش مشکلات این عزیزان دولت باید برای سالهای آتی برنامهریزی جامعتری انجام دهد.
مرتضوی اضافه کرد: در جمهوری اسلامی ایران امکانات فراوانی وجود دارد و باید در این حرکت عظیم به کمک دولت عراق بشتابیم چرا که ۲۵ میلیون زایر در بازه زمانی ۱۰ روزه به یکباره وارد چند شهر عراق میشوند.
وی تصریح کرد: شهرداری مشهد، تهران و برخی از شهرها توانستند بضاعت خود را منتقل کنند اما در داخل ایران نیز مسوولیت متوجه شهرداریها نیست و ما در راه خدا و به عشق مردم خدماتی را عرضه کردیم که خدمات ما در مقابل عظمت راهپیمایی اربعین قطرهای در مقابل دریا است.
مرتضوی بیان کرد: هر ساله به تعداد زائران اربعین اضافه میشود لذا ما آمادگی داریم در این حوزه در خدمت دولت باشیم.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص هزینههای اعزام مدیران شهرداری به کشور عراق گفت: ۱۵۰ کارگر افتخاری برای احداث سولهها و مواکب تا قبل از اربعین در هتل بدران اسکان داشتند که این هتل متعلق به عتبه بوده و یک ریال شهرداری برای اجاره بهای هتل و تغذیه پرداخت نکرده است.
شهردار مشهد بیان کرد: مدیرانی که به کشور عراق اعزام شدند در حوزه حمل و نقل و خدمات شهری ماموریت داشتند.
وی در ادامه با بیان اینکه شهرداری مشهد در انجام وظایف خود کوتاهی نکرده است، گفت: مدیریت شهری مشهد در حال حاضر با هر کارشناسی در حوزه عمرانی، خدمات شهری، فرهنگی و… آماده مناظره است.
وی ادامه داد: یکی از وظایف ما حمل و نقل است که در این سه سال این دوره مدیریت شهری حفاری تونل، سگمنتگذاری و خرید واگن و… انجام شده است.
مرتضوی گفت: مدیریت شهری مشهد ظرف سه سال گذشته بالغ بر ۳٫۵ مترمربع سرانه فضای سبز شهر را افزایش، ۴۰۰۰ دستگاه تاکسی را نوسازی و در حوزه فرهنگی نیز بالغ بر ۱۵۰ مجسد را با همکاری مردم احداث کرده است.
وی ادامه داد: با اقداماتی حاشیه شهر را از حاشیه خارج و تبدیل به متن کردیم؛ همچنین تاکنون ۲۰۰۰ میلیارد تومان بدهیهای گذشته را پرداخت کردیم.
شهردار مشهد اضافه کرد: تمام این پروژهها روی زمین وجود دارد و شعار نیست و هیچ فعالیتی از شهرداری معطل نمانده است.
مرتضوی اضافه کرد: در هیچ شهری خدماتی که در مشهد مقدس ارائه شده در حوزه فعالیتهای عمرانی، خدمات شهری و حمل و نقل ارائه نشده است.
وی همچنین در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص پرونده شهرداری در هیات تخلفات وزارت کشور بیان کرد: در جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی حضور داشتیم و مباحث کارشناسی را اعلام کردیم.
شهردار مشهد گفت: در مباحث کارشناسی هر کسی از حق خود دفاع میکند و ما نیز از حقوق شهرداری و شهر مشهد دفاع کردیم اما وزیر راه و شهرسازی شکایتی از ما تقدیم دولت کردند که شهردار در آن جلسه شئونات را رعایت نکرده و در پی آن استانداری خراسان رضوی نامهای به وزارت کشور ارسال کرده که شهرداری پاسخی نداده است.
مرتضوی در خصوص پروژه مشهد مال نیز خاطرنشان کرد: این پروژه خلاف ضابطه ساخته بود که در استانداری جلسه گذاشتیم و معین شد به کمیسیون ماده ۱۰۰ اعلام شود و هر تصمیمی که بگیرد اعمال خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: مشکل اصلی جامعه ما اعتیاد، اشتغال، ازدواج و افزایش نرخ طلاق است و باید برای رفع این مشکلات دست به دست هم بدهیم اما در این حوزه دولت کارنامه مشخصی در پاسخگویی به مطالبات مردم ندارد لذا از اطرافیان آقای رییس جمهور تلاش میکنند که مسایل اصلی را فرعی جلوه دهند.
وی گفت: متاسفانه دولت اعتباری به حاشیه شهر، کال کشفرود و کمربند سبز نداده است اما با این وجود شهرداری مشهد در این پروژهها حضور جدی داشته است.