ستون اصلیمشهد 2017پایتخت فرهنگ اسلامی

«مشهد ۲۰۱۷» ۴۹ روز مانده به آغاز، همچنان بی بودجه

کد خبر : 7792

در فاصله زمانی ۴۹ روز تا آغاز سال ۲۰۱۷ میلادی و معرفی مشهد مقدس به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی، صبح دیروز نشست خبری ستاد بین الملل این رویداد بین المللی برگزار شد و بر آیند این جلسه چیزی نبود جز آن که «مشهد۲۰۱۷»، همچنان فقط دارای برنامه است و تحقق بودجه لازم برای اجرای طرح ها و برنامه های آن قطعی نیست!

به گزارش صبح مشهد به نقل خراسان، حجت الاسلام والمسلمین «سید حامد ملکوتی تبار» رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در استان، صبح دیروز در این نشست خبری، اگرچه به برنامه های جامعی که در حوزه بین المللی مشهد۲۰۱۷ پیش بینی شده است اشاره کرد، اما نگرانی های خود نسبت به تامین اعتبار آن را مطرح کرد و گفت: دستگاه های اجرایی مشکل بودجه دارند هر چند دولت به مسئولان دستگاه ها توصیه کرده است که ۱۰ درصد از بودجه سال خود را به این رویداد اختصاص دهند، اما این یک توصیه است که الزام آور نیست.

یعنی اگر بودجه داشتند و اضافه آمد و خواستند آن را به خزانه برگردانند، با این مجوز هزینه کرد ۱۰ درصد اجازه دارند آن را برای مشهد ۲۰۱۷ هزینه کنند. با این وجود مسئولان در تلاش هستند راهکارهایی را برای الزامی کردن هزینه کرد این بودجه پیش بینی کنند هرچند که بعید می دانم این تلاش جواب بدهد و به نتیجه برسد.

تامین اعتبار دعوت از مهمانان بین المللی تعیین تکلیف نشده است

وی تصریح کرد. مشکل نبود اعتبار، آسیب اساسی و عمده ای است که مشهد ۲۰۱۷ را فرا گرفت و ضرر زیادی به مجموعه برنامه ها خواهد زد و آن طور که باید و شاید ما را کمک نمی کند که بتوانیم به همه اهداف به درستی برسیم.

حجت الاسلام ملکوتی تبار در خصوص منابع مالی لازم برای دعوت از مهمانان خارجی نیز اظهار کرد: اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه باید پاسخگو باشد اما تا کنون تعیین تکلیفی در این خصوص نشده، هرچند وعده هایی داده شده است.

نقش مردم در مشهد ۲۰۱۷ بسیار کمرنگ است

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی مشهد به اهمیت نقش مردم در برنامه های این رویداد هم اشاره کرد و گفت: رویداد مشهد ۲۰۱۷ یک رویداد دولتی دیده شده که نقش مردم در آن بسیار کمرنگ است وکاش عمده نقش ها را  مردم برعهده داشتند. وی با اشاره به نقش آفرینی نهادهای مردمی در راهپیمایی بی نظیر اربعین اظهار کرد: ای کاش در این فعالیت مهم هم مردم نقش عمده ای را داشتند، سازمان ها و موسسات مختلفی داریم که ظرفیت های زیادی دارند اما یا پای کار نیامدند و یا به کار گرفته نشدند. وی به این نکته اشاره کرد که با محول شدن همه وظایف به دستگاه های اجرایی و وجود مشکل تامین اعتبار، برنامه های مشهد۲۰۱۷ با آسیب مواجه خواهد شد.

افتتاحیه؛ ۴ تا ۶ بهمن

رئیس نمایندگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در ادامه به برنامه های پیش بینی شده در حوزه بین المللی مشهد۲۰۱۷ اشاره کرد و گفت: اجرای ۱۰ برنامه برای این کمیته قطعی شده است که دعوت از ۱۵۰ نفر از صاحب نظران و شخصیت های فرهنگی کشورهای عضو آیسسکو، برگزاری هفته های فرهنگی مشهد ۲۰۱۷ در ۸ کشور جهان و معرفی ظرفیت های مشهد و جمهوری اسلامی ایران در این کشورها، پیشنهاد به دیگر کشورهای جهان اسلام برای برگزاری هفته های فرهنگی آن کشورها در مشهد، برگزاری جشنواره بین المللی رضوی در مرداد ۹۶ با همکاری دستگاه های مختلف و اجرای برنامه ای هنری با تاکید بر ظرفیت های فرهنگی استان با همکاری ۱۰۰ نفر از هنرمندان برجسته کشورهای عضو آیسسکو در اواخر اردیبهشت ماه از جمله این برنامه هاست.

حجت الاسلام ملکوتی تبار ادامه داد: برپایی نمایشگاه قرآن و نسخ خطی در خارج از کشور، برگزاری اجلاس بین المللی خادمان رضوی و برگزاری همایش فارغ التحصیلان زبان فارسی با حضور ۵۰۰ نفر از فارغ التحصیلان خارجی که به ایران می آیند نیز از دیگر برنامه های کمیته بین الملل است. وی همچنین گفت: تا کنون از ۱۰۰ نفر از شخصیت های فرهنگی جهان اسلام برای حضور در مراسم افتتاحیه دعوت شده است و برای ۵۰ نفر دیگر در حال ارسال دعوت نامه هستیم. وی خاطرنشان کرد: مراسم افتتاحیه مشهد ۲۰۱۷ در بازه زمانی۴ تا ۶ بهمن ماه سال جاری با حضور شخصیت های برجسته فرهنگی جهان اسلام در مشهد برگزار می شود.

معرفی مشهد به دیگر کشورهای جهان اسلام

رئیس نمایندگی وزارت امور خارجه در شمال و شرق کشور نیز در این نشست با تاکید بر این که در رویداد مشهد ۲۰۱۷ آنچه باید ارائه دهیم ظرفیت های مختلف مشهد با محوریت موضوعات فرهنگی و حقیقت جمهوری اسلامی ایران است، گفت: تا کنون تبلیغات مسموم علیه جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور انجام شده است و این رویداد فرصت بسیار مهمی است تا بتوانیم شخصیت های فرهنگی و تاثیرگذار خارجی را با واقعیت مشهد و جمهوری اسلامی ایران آشنا کنیم که در این راستا باید همه دستگاه های مختلف با هم همکاری داشته باشند.

«غلام عباس ارباب خالص» با اشاره به پیشنهادهای ارائه شده برای اجرا توسط کمیته بین الملل اظهار کرد: پیگیری برگزاری نشست های مختلف با اولویت مقامات عالی دیگر کشورها، دعوت از مفاخر علمی و فرهنگی، پیگیری انعقاد قراردادهای خواهر خواندگی بین مشهد و دیگر شهرهای مهم کشورهای اسلامی و برگزاری نشست های کنفرانس اسلامی و مجمع تقریب مذاهب در مشهد از جمله پیشنهادهایی بوده است که ما ارائه داده ایم.

درخواست اطلاع رسانی بین المللی از طریق سفارتخانه ها

وی به آنچه که تاکنون انجام شده است اشاره  کرد و افزود: از سال گذشته اطلاع رسانی ویژه ای برای این رویداد در دستور کار ما قرار گرفته است و از طریق اداره دیپلماسی در تهران تقاضا کرده ایم تا رویداد بین المللی مشهد ۲۰۱۷ را به همه سفارتخانه ها اطلاع رسانی کنند، بنابراین سفارتخانه های دیگر کشورها در جریان برگزاری این رویداد مهم هستند. ارباب خالص با اشاره به برگزاری نشست ها و مذاکرات دو جانبه و چند جانبه ایران و دیگر کشورهای اسلامی گفت: در این نشست ها و مذاکرات، موضوع مشهد ۲۰۱۷ به صورت خاص طرح شده است و این معرفی در دستور کار مقامات عالی و وزرا قرار گرفته است.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

17 + دوازده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن