اقتصادیستون اصلی

اعطای تسهیلات فقط به ۷ واحد تولیدی ا ز ۱۱۴ متقاضی در خراسان رضوی

کد خبر : 7187
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی گفت؛ ۳۸۰ طرح صنعتی با۶۰ درصد پیشرفت تنها ۵ میلیارد تومان از تسهیلات رونق تولید دریافت کرده اند.

به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان، چرخ اشتغال با تولید می چرخد و تولید نیازمند سرمایه گذاری است ، طرح های بسیاری وجود دارد که در صورت تامین سرمایه مناسب از سوی سرمایه گذاران یا منابع بانکی البته با نرخ سود توجیه پذیر می تواند ضمن ایجاد اشتغال بیشتر و رفع بیکاری در جامعه در بی نیازی کشور به واردات برخی محصولات و نیز توسعه صادرات در کشور منجر شود .در طول سالهای اخیر نیز فعالان اقتصادی به ویژه در خراسان رضوی با ایجاد بنیانهای تازه ای در عرصه تولید گامهایی برای ایجاد یک اشتغال مطمئن تر و راه اندازی خط تولیدی تازه تر و به دنبال آن تامین نیازبازارهای داخلی و خارجی و رقابت در بخش صادرات  برداشته اند اما شرایط رکود و دشواری تامین منابع مالی باعث شده تا تکمیل و بهره برداری از این طرح ها در نیمه راه ناتمام بماند .اگرچه در این میان دولت تلاش کرد تا درکنار پرداخت ۱۶هزار میلیارد تومان تسهیلات رونق تولید به واحدهای صنعتی کوچک و متوسطی که به دلیل مشکلات اقتصادی فعلا با ظرفیتی پائین تر از ظرفیت اسمی خود فعالیت می کنند یا به نحوی در حالت تعطیل یا نیمه تعطیل قراردارند سهمی نیز برای طرح های صنعتی بالای ۶۰درصد در نظر بگیرد اما براساس آمار موجود، بانکها چندان روی خوشی به پرداخت تسهیلات به این طرح ها نشان نداده اند.
چنان که راضیه علیرضایی رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان گفت: براساس دستورالعمل ابلاغی تسهیلات رونق تولید  مقرر بود به طرح های صنعتی و تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰درصد تسهیلات سرمایه ثابت اعطا شود که تاکنون علیرغم اقداماتی که صورت گرفته است تنها ۵میلیارد تومان به این بخش پرداخت شده است .
وی با اشاره به آمار و ارقام طرحهای صنعتی استان ادامه داد :در حال حاضر ۳۸۰طرح صنعتی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰درصد و با سرمایه گذاری بیش از ۶هزار و ۱۲۸میلیارد تومان در حال اجراست که در صورت تکمیل و بهره برداری می تواند لااقل ۱۵هزار و ۳۳۴نفر اشتغال مستقیم ایجاد کند .
وی تصریح کرد: با این حال با وجود بررسی درخواستهای تسهیلات این واحدها و تصویب تسهیلات و معرفی ۱۱۴واحد متقاضی به بانکهای استان برای دریافت ۲۰۲میلیارد تومان تسهیلات از محل اعتبارات رونق تولید تنها ۷ واحد موفق به دریافت تسهیلات شده اند که آن هم از ۷۱میلیارد تومان مصوب، ۵میلیاردتومان آن پرداخت شده است.وی تاکید کرد :عملکرد و گرایش بانکها عمدتا متوجه پرداخت تسهیلات در گردش بوده است .

برای تامین مالی طرح هایی که بازدهی اقتصادی تضمین شده ای دارند،آماده ایم
در همین رابطه منصوری که به تازگی سکان دبیری شورای هماهنگی بانکهای استان را به دست گرفته است در گفت و گو با خراسان رضوی گفت :در طول دوره پرداخت تسهیلات رونق تولید بسیاری از واحدهای صنعتی متقاضی دریافت تسهیلات سرمایه در گردش بوده اند که با توجه به مصوبات و دستورالعمل های پیش بینی شده این تسهیلات پرداخت شده و البته پرداختها همچنان ادامه دارد .
وی ادامه داد :در خصوص پرداخت تسهیلات سرمایه ثابت نیز بانکها اقداماتی راانجام داده اند و این عملکرد چه در قالب تسهیلات رونق تولید و چه خارج از این طرح قابل ارائه است. اما آنچه مهم و ضروری است این است که اولا بانکها به عنوان امین اموال و سرمایه گذاری مردم، نسبت به پرداخت تسهیلات به طرح های صنعتی و تولیدی دقت و حساسیت ویژه ای دارند تا این سرمایه گذاری ها و مشارکتهایی که بر پایه آورده ها و سپرده های مردم صورت می پذیرد به بهره وری بالا و سود مناسب و زودهنگام دست پیدا کند .

 

منصوری تصریح کرد :نمی توانیم با سرمایه مردم در طرحی مشارکت کنیم که احتمال دارد به سود نرسد چه اینکه در دوره فعلی برخی واحدهای تولیدی با مشکل فروش محصولاتشان روبه رو بوده اند و از همین نظر نتوانستند به تعهدات بانکی خود عمل کنند .

 

وی همچنین با بیان اینکه قطعا بانکها نیز مایل نیستند زمینه را برای انحراف تسهیلات سرمایه در گردش در تامین خط تولید و …فراهم کنند گفت :انحراف تسهیلات در گردش برای هزینه در تامین سرمایه ثابت ابتدا واحد تولیدی را دچار مشکل می کند و در آینده بانک را با خطر عدم بازگشت سرمایه مواجه می سازد چراکه ایجاد یک خط تولید تازه یا راه اندازی یک طرح جدید صنعتی نیازمند تقسیط بالاتر تسهیلات و تعیین دوره تنفس پرداخت است موضوعی که از محل تسهیلات سرمایه در گردش محقق نمی شود .

 

وی بااین حال تاکید کرد :بانکهای استان برای طرح هایی که بازدهی اقتصادی تضمین شده ای داشته باشند آمادگی دارد تسهیلات سرمایه ثابت پرداخت کند.

 

در همین باره باقری رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق بازرگانی صنایع معادن و کشاورزی استان که خود نیز دارنده یکی از همین ۳۸۰طرح با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰در صد است گفت: نه از منظر یک تولید کننده بلکه از منظرتولید کنندگانی که در قالب اتاق بازرگانی برای تامین مالی و سرمایه گذاری مراجعه می کنند باید بگویم نگرانی اول ما این است که آیا اساسا تسهیلات ۱۶هزارمیلیاردی رونق تولید به اهداف خود می رسد یا نه ؟

 

وی با بیان این مطلب ادامه داد :مسئله تامین مالی سرمایه ثابت برای طرح های بالای ۶۰درصد در حالی مورد غفلت قرار گرفته است که بخشی از تسهیلات پرداخت شده به عنوان رونق تولید به واحدهای کوچک و متوسط در واقع صرف تسویه بدهی تسهیلات سابق شده و کمکی به رونق تولید نکرده است .

 

باقری با تاکید براینکه سرمایه گذاری ها در بخش تولید و صنعت طی سالهای اخیر دچار مشکل شده است در تبیین این ادعا توضیح داد :درحالیکه تولیدات ما طی سالهای گذشته نتوانسته از نظر کیفی و قیمت تمام شده پاسخگوی ذائقه مشتری در بازارهای داخلی و خارجی باشد به جای سرمایه گذاری در بخش های توسعه ای و به روزآوری تجهیزات تولید، سرمایه ها رابه سمت تولید همان محصولات در تیراژهای بیشتر برده ایم .از این رو بخشی از این تولیدات اکنون در انبار کارخانه ها دپو شده است.
صندوق توسعه جای بانکها رابگیرد
وی تصریح کرد: در این میان بانکها نیز رغبتی به مشارکت در طرح های توسعه ای و تامین سرمایه ثابت نداشته اند اگرچه در قانون نیز تکلیف روشنی برای این منظور بر ذمه بانکها گذاشته نشده است .برای همین پیشنهاد مشخص ما تامین تسهیلات از محل صندوق توسعه ملی برای نوسازی خطوط تولید است چراکه این نوسازی ُامروز شرط رقابت پذیرشدن تولید در بازارهای داخلی و صادراتی است .

 

وی تاکید کرد: البته این نیازمند مکلف شدن صندوق براساس برنامه ششم توسعه است تا سالانه براساس اولویتهای از پیش تعیین شده مثل مزیتهای صادراتی ،زودبازده بودن،ارزش افزوده بالاتر ،تامین عمده نیازهای صنایع پایین دستی و…در راستای نوسازی و گسترش از صنایع کوچک و متوسط  حمایت کند.بااین حال به نظر می رسد لازم است تا تفکیک قائل شدن میان درد فرسودگی صنایع و نیاز آن ها به نقدینگی برای تامین مواد اولیه و فعال کردن خطوط تولید نسخه مجزایی برای هرکدام بنویسیم و همزمان با هم عملیاتی کنیم .بی شک تنها تامین سرمایه در گردش جز انباشت بیشتر کالاهای بی کیفیت و بدون مشتری در انبارهای کارخانجات اثر دیگری ندارد و حمایت از طرح های صنعتی توجیه پذیر در راستای تامین سرمایه ثابت ضروری است .

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 1 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن