مسئول دبیرخانه ستاد ۲۰۱۷ شهرداری مشهد گفت: رویداد مشهد ۲۰۱۷ فارغ از تمام پروتکل ها و مواضع سیاسی به دنبال موضوعات و کلید واژه هایی همچون امام رضا (ع)، زیارت، ام القرای جهان اسلام و زبان و ادبیات فارسی است.
به گزارش صبح مشهد، سید رحمان میرزائیان در گفتگو با خبرنگار ما اظهار کرد: دبیر خانه مشهد ۲۰۱۷ همزمان با کمیته های عمران و خدمات شهری، کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی و کمیته فرهنگی با هدف برند سازی، هماهنگی بین کمیته ها و دقت در اجرای صحیح برنامه ها فعالیت می کند.
وی با بیان اینکه وظیفه اجرایی برای دبیرخانه تعریف نشده و بیشتر وظیفه نظارتی و هماهنگی دارد؛ افزود: اگر در شورای راهبردی مصوب شود دبیرخانه به سمت کار اجرایی می رود.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه مدیریت شهری یا همان شهرداری وظیفه انجام امور در حوزه پایتخت فرهنگی و یا این چنین رویدادهایی را دارد لذا شهرداری مشهد قبل از سایر ارگان های دولتی و مجموعه های دیگر افدام به تشکیل دبیرخانه و ستاد نمود و شورای شهر نیز در این موضوع مصوبه دارد.
وی تصریح کرد: به دلیل اهمیت این رویداد استانداری و دولت در این موضوع ورود پیدا کردند و برخی سیاست گذاری ها و اقدامات از طرف دولت در حال انجام است.
مسئول دبیرخانه ستاد ۲۰۱۷ شهرداری مشهد با بیان اینکه فعالیت های شهری در دو حوزه زیر ساختی و برنامه ای، نرم افزاری است ؛ افزود: در حوزه زیر ساختی برنامه ها و پروژه ها تعیین شده که در سال اینده به بهره برداری می رسد از جمله پروژه خط ۲ قطار شهری مشهد و در حوزه نرم افزاری که نیازمند همکاری دیگر دستگاهها است نیز پروژه هایی تعیین شده که امیدواریم آورده لازم برای مشهد ایجاد کند.
وی در خصوص شورای سیاست گذاری که توسط هیئت دولت در مرداد ماه سال جاری تشکیل شد؛ اظهار کرد: این ساختار بسیار دیر تشکیل شد و شاید اگر در بعضی قسمت ها مطالعه بیشتری صورت می گرفت سرعت فرایند انجام کار بیشتر می شد.
وی تصریح کرد: در فعالیت های مشترک شهرداری با دولت کارها بسیار عالی پیش می رود و امیدواریم دولت به قول های خود عمل کند.
وی عنوان کرد: با توجه به اینکه شهرداری بودجه مستقل دارد و این بودجه در شورای شهر مصوب می شود تمام منابع مالی ۲۰۱۷ از بودجه شهرداری پیش بینی شده است البته در بعضی از پروژه ها مانند قطار شهری بودجه آن بر عهده دولت است.
میرزاییان با بیان اینکه تمام برنامه های شهرداری قابل اجرا است و آماری نیست، افزود: تمام این برنامه ها پروسه اجرا و cpm اجرای آن نوشته شده و در حال اجرا و رصد است.
وی با اشاره به برنامه های شاخص رویداد مشهد ۲۰۱۷، گفت: اجلاس جاده ابریشم، اجلاس جوانان کشورهای اسلامی، اجلاس جامعه ایمن و مهمترین آن، اجلاس شهرداران شهرهای اسلامی که همزمان با آن اجلاس بین المللی مدیریت برنامه ریزی شهری نیز برگزار خواهد شد برای رویداد مشهد ۲۰۱۷ در نظر گرفته شده است.
وی در خصوص اجلاس جاده ابریشم که به دلیل تاریخی بودن آن اهمیت ویژه ای دارد؛ گفت: این اجلاس مربوط به ICAS (کشورهای آسیای مرکزی و میانه) است و با همکاری وزارت امور خارجه و دانشگاه فردوسی ۲۴ و ۲۵ مهر ماه سال جاری با هدف بحث های گفتمان نخبگانی و دیپلماتیک برگزار می شود.
وی در توضیح اجلاس ICAS اظهار کرد: اجلاس ICAS اجلاس تصمیم سازان وزارت های خارجه کشورها هستند که برای باز افرینی نقش جاده ابریشم در حوزه اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، ژئوپلیتیک و ژئو استراتژیک به تبادل نظر می پردازند.
مسئول دبیرخانه ستاد ۲۰۱۷ شهرداری مشهد بیان کرد: مشهد نقطه تلاقی چهار راه اصلی ابریشم و یک شهر ارتباطی به دلیل مضجع شریف امام رضا (ع) است که سالانه ۲۰ تا ۳۰ میلیون زائر در این شهر تردد می کنند؛ این ویژگی ها مشهد الرضا (ع) را برای رویداد ۲۰۱۷ متمایز نموده است.
وی در ادامه در خصوص اجلاس جوانان کشورهای اسلامی اظهار کرد: این اجلاس که در حقیقت یک مدل سازی از اجلاس سازمان همکاری های اسلامی برای جوانان است، با مسئولیت شهرداری مشهد و سازمان همکاری اسلامی از اول تا هفتم آبانماه سال جاری، همزمان با ۲۲ تا ۲۸ اکتبر سال ۲۰۱۶ میلادی با حضور دانشجویان نخبه رشته های علوم سیاسی و علوم اجتماعی در زیر مجموعه های مختلف برگزار می شود.
وی با پیش بینی حضور ۱۰۰ مهمان خارجی در این اجلاس، افزود: نخبه های شرکت کننده در این اجلاس بر اساس رزومه انتخاب می شوند.
وی با بیان اینکه محتوای این اجلاس شبیه سازی است؛ ادامه داد: مذاکرات در این اجلاس زیر مجموعه OIC یکی از تصمیم ساز ترین اجلاسیه برای سایر اجلاسیه های OIC است.
میرزاییان افزود: بیانیه یا قطعنامه های پایانی در تمامی اجلاس هایی که توسط وزرای فرهنگ و اطلاع رسانی و وزرای امور خارجه خوانده می شود با در نظر گرفتن بیانیه یا قطعنامه پایانی اجلاس جوانان کشورهای اسلامی است.
وی با بیان اینکه محورهای اصلی اجلاس جوانان کشورهای اسلامی سه محور تروریست، تمدن اسلامی و تعاملات میان فرهنگی کشورهای اسلامی است؛ افزود: این محور ها از اصلی ترین محورهای مورد تقاضا و مسئله اجلاسیه وزاری خارجه عضو OIC است.
وی بیان کرد: در این اجلاس جوانان کشورهای اسلامی بر اساس استاندارد مشخصی تمرین و شبیه سازی می کنند و نتایج حاصل تبدیل به بیانیه و به OIC ارسال می شود؛ OIC به دبیرخانه های وزرای مربوطه برای قطعنامه های پایانی اجلاسیه وزیران ارسال می کند.
مسئول دبیرخانه ستاد ۲۰۱۷ شهرداری مشهد در خصوص میزان ورود دستگاه دیپلماسی در این زمینه اظهار کرد: اگر چه شهرداری به حوزه بین المللی ورود پیدا کرده ولی عملا موضوع مهم ارتباط با کشور های اسلامی رویکرد اصلی شهرداری نیست و این وظیفه را باید به متولیان امر داد که نمونه بارز آن تشکیل شورای سیاست گذاری برای اجلاس شهرداران شهرهای اسلامی است که در آن نماینده وزارت امور خارجه و نماینده سازمان ارتباطات اسلامی در جلسه حضور دارند.
وی در توضیح اجلاس جامعه ایمن یکی از اجلاس های پیش بینی شده برای سال ۲۰۱۷ گفت: این اجلاس توسط مدیریت بحران در شهرداری با همکاری فرمانداری، نیروی انتظامی، اورژانس، دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بسیاری از مجموعه های شهری در اسفند ماه ۹۵ برگزار می شود.
وی با بیان اینکه پیش جلسه آن در چند هفته قبل برگزار شد؛ تصریح کرد: این اجلاس فضای مناسب برای شهرها را به صورت علمی پیش بینی می کند.
میرزاییان در خصوص اجلاس شهرداران شهرهای جهان اسلام که ششم و هفتم اردیبهشت ۹۶ برگزار می شود؛ اظهار کرد: برای برگزاری این اجلاس به عهده شهرداری است و هیچ گونه کمکی از طرف دولت نشده است.
وی تصریح کرد: اجلاس شهرداران شهرهای جهان با حضور تعدادی از مدیریت های شهرداری، وزارت امور خارجه، نمایندگی مشهد و سازمان فرهنگی ارتباطات برگزار می شود.
وی دلیل انتخاب این روز را برای برگزاری اجلاس شهرداران شهرهای جهان اسلام را دو دلیل آب و هوای مناسب در این ماه و زیبایی فضای شهری مشهد عنوان کرد و ادامه داد: در این ایام و همزمان با این اجلاس خط دو قطار شهری مشهد به بهره برداری کامل می رسد.
وی با بیان اینکه این اجلاسیه در حوزه مدیریت و برنامه ریزی شهری بسیار تصمیم ساز است؛ اظهار کرد: پیش از این هفت دوره برگزار شده ولی اولین دوره بین المللی آن با حضور شهرداران شهرهای جهان اسلام در مشهد در قالب موضوعات مشخص برگزار می شود.
مسئول دبیرخانه ستاد ۲۰۱۷ شهرداری مشهد جمع کردن کشورهای مختلف به بهانه اجلاس علمی و بین المللی در مشهد را موفقیت بزرگی دانست.
وی در خصوص ابراز نگرانی یکی از اعضای شورای شهر در خصوص رویداد مشهد۲۰۱۷ که شاید این فرصت به تهدید تبدیل شود؛ بیان کرد: ایشان نگران از دست رفتن این فرصت بسیار مغتنم هستند چرا که شاید تا ۱۰۰ سال اینده این فرصت به مشهد داده نشود.
وی در ادامه بیان کرد: رویداد مشهد ۲۰۱۷ فارغ از تمام پروتکل ها و مواضع سیاسی به دنبال موضوعات و چهار کلید واژه چون امام رضا (ع)، زیارت، ام القرای جهان اسلام از آن جهت که بیشتر قاریان بین المللی مشهدی هستند و آخرین کلید واژه یعنی زبان و ادبیات فارسی است.
وی منشا زبان و ادبیات فارسی را شهر توس دانست و گفت: فردوسی با شاهنامه خود این زبان را زنده کرد.
میرزاییان تصریح کرد: اگر ما با استفاده از فرصت ۲۰۱۷ در این چهار موضوع به صورت ویژه وارد شویم آورده خوبی برای مشهد خواهد داشت.