اجتماعیستون اصلی

سینمای موفق ایران و نیازهای زیرساختی برای تامین نیاز مخاطب

کد خبر : 5823
نویسنده : ناصر نبی زاده – معاون هنری و سینمایی اداره کل ارشاد استان

«سینمای ایران» یکی از عمیق‌ترین و زیباترین بسترهای تولید محتوای هنری در سطح جهان است که در عمده آثار آن روابط انسانی، دغدغه‌های اخلاقی و تلاش برای تعالی فکری جامعه، با بیانی فاخر و ارزشمند روایت می‌شود.
انبوه آثار ماندگار هنری، گواه این مدعاست. این هنر در ایران، از دل جامعه سرچشمه می گیرد و از میان مردم آغاز می‌شود و در ادامه اوج می‌گیرد و به بیان بهتر، ریشه عمیقی در روحیات و فرهنگ و آداب و رسوم مردم ما دارد.
با این اوصاف، روز ملی سینما روز نکوداشت مردمان و هنرمندانی است که روایتگر عشق‌اند و برای تعالی آدمی، دغدغه دارند.
در استان خراسان رضوی، طی چند سال گذشته سینما رشد قابل قبولی داشته است و در بحث زیرساخت های سینمایی (چه در حوزه بازسازی و چه در حوزه بازگشایی)، اقدامات خوبی داشته‌ایم نظیر آنچه برای ساماندهی کیفی سینماهای هویزه و آفریقای مشهد انجام گرفت، توامان در شهرهای نیشابور، تایباد، قوچان، تربت حیدریه و… نیز اقدام به توسعه، بازسازی و تامین سالن‌های سینمایی نمودیم. در شهرهای تربت‌جام و کاشمر نیز روند احداث این مراکز در دست پیگیری است و مراحل پایانی خود را سپری می‌کند.
اما از آنجا که مشهد، روزگاری سینماهای متعددی داشته که با گذشت زمان ظرفیت‌ آن‌ها به دلایل مختلف، از دست رفته است؛ تلاش خواهیم کرد تا در آینده نزدیک، بستری مشابه را در این شهر فراهم آوریم. براساس مذاکراتی که با تعدادی از علاقه‌مندان در بخش خصوصی داشتیم و مبتنی بر آن تفاهم‌نامه‌ای را به امضا رساندیم، مقرر است سالن‌های جدیدی به ظرفیت سینمایی مشهد افزوده شود. از سوی دیگر، براساس مصوبات اتاق گفت و گوی فرهنگ و هنر، عملیات راه اندازی موزه سینمای خراسان را آغاز کرده‌ایم و قصد داریم با هماهنگی اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان رضوی، این موزه را در رباط طرق – بنای تاریخی که  زمانی در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته بود – برپا نماییم.
به همین منظور، تفاهم‌نامه‌ای با میراث فرهنگی استان به امضا رسید و امیدواریم تا سال ۲۰۱۷، این موزه در اختیار مردم قرار گیرد و ریشه عمیق سینما در خراسان از طریق این  موزه جلوه‌گر شود.
جوانان سینمای خراسان در صحنه های مختلف  ملی و بین المللی همیشه درخشیده اند و این امر نشان دهنده سرمایه و ظرفیت هنری است که در استان خراسان رضوی وجود دارد.
همچنین امید داریم، به زودی شاهد راه‌اندازی انجمن‌ سینما‌گران مستند استان باشیم، چرا که باور داریم، تشکل‌های سینمایی استان، توان حضور پررنگ‌تر در عرصه‌های مدیریتی و سیاستگذاری را دارند.
این تلاش‌ها از آن رو صورت می‌گیرد که می‌بینیم مردم در سال‌های اخیر از سینما استقبال  مطلوبی داشته‌اند، بر اساس آمار موجود، در پنج ماه گذشته، سینماهای کشور، بالغ بر ۱۰۰میلیارد تومان فروش داشته‌اند که از این میزان، حدود ۱۶درصد مربوط به استان خراسان رضوی بوده است و پردیس هویزه مشهد، یکی از پُر‌فروش‌ترین پردیس‌های سینمایی در کشور به شمار می‌آید.
علاقه سینماگران و مردم به سینما  در استان زیاد است اما هنوز راه های نرفته بسیار زیادی داریم، سالن های سینما در استان خراسان رضوی در مجموع کمتر از ۷هزار صندلی دارند و با نگاهی به استانداردها می‌بینیم که با کمبود روبه‌رو هستیم و باید موانع را برای رسیدن به استانداردها از میان برداریم و چرخه تولید سینمای حرفه ای را در استان راه اندازی کنیم؛ چرا که هنوز این چرخه کامل نیست و از طرفی باید سرمایه داران علاقه مند را با چرخه فیلم در استان آشنا نماییم.

امیدواریم سال آینده در روز ملی سینما شاهد باشیم که برای رفع کمبودها قدم های بیشتری برداشته شده است.
بودجه های دولتی بسیار محدود است و بودجه ای مخصوص سینما وجود ندارد، آنچه در این فضا باید مدیریت شود، حضور و تشویق بخش خصوصی در بدنه سینمایی استان و کشور است و غیر از این امر، نمی توان به بودجه های دولتی امیدوار بود.
ما ۷هزار و ۲۴ صندلی در استان داریم، در حالی که طبق استانداردهای رسمی، باید ۶۰ هزار صندلی برای پاسخگویی به نیاز مخاطبان، داشته باشیم. همچنین در حدود ۸شهرستان سینما داریم و با افتتاح سالن‌های نمایش در کاشمر و تربت جام به ۱۰سینما خواهیم رسید اما نیمی از شهرستان‌های این خطه از داشتن سالن‌های مطلوب، محرومند.
به هر روی امیدواریم، در این زمینه ظرفیت‌های زیرساختی نیز فراهم شود تا این بستر فرهنگی- هنری، به شایستگی، برای مخاطب فهیم ایرانی، مهیا باشد.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

7 − سه =

دکمه بازگشت به بالا
بستن