اجتماعیستون اصلی

برنامه ششم توسعه، اختیارات مدیریت شهری را تهدید می کند

کد خبر : 5738

شهردار مشهد با اشاره به ظرفیت عظیم شوراها، گفت: شوراهای اسلامی شهر سهم بزرگی در رفع خلأهای کاری کلان‌شهرها دارند.


به‌گزارش صبح مشهد به نقل از شهرآرا، سیدصولت مرتضوی با بیان این مطلب در نشست مجمع نمایندگان استان خراسان‌رضوی که در تالار شهدای شهرداری برگزار شد، اظهار کرد: اگر سازوکار قانونی شوراها درست تبیین شود و نظارت مستمر درستی بر این نهادها باشد، شوراهای اسلامی به‌ویژه در کلان‌شهرها می‌توانند بخش بزرگی از خلأ کاری را در شهرها رفع کنند.
شهردار مشهد با بیان اینکه ضرورت دارد تامل بیشتری بر روی موضوع مدیریت یکپارچه شهری صورت گیرد، ادامه داد: این موضوع در قوانین برنامه سال‌های گذشته پیش‌بینی شده بود، اما در لایحه برنامه ششم دستخوش تغییرات شده است.
وی لایحه برنامه ششم توسعه که اصلاحیه آن را دولت تقدیم مجلس شورای اسلامی کرده، مورد خطاب قرار داد و گفت: اگر این لایحه در مجلس تصویب و تبدیل به عرف شود، نمی‌توان در دوره‌های آینده توقعی در عدم محدودیت شهرداری‌ها داشت.
شهردار مشهد خاطرنشان کرد: البته محدودکردن شهرداری‌ها حداقل مشکل است؛ از چهار قسمت ماده اول لایحه برنامه ششم گرفته که بحث محدود‌کردن شهرداری‌ها به‌ویژه شهرداری‌های کلان‌شهرها را در خود دارد تا مواد دیگر.
مرتضوی خطاب به دولت اظهار کرد: نمی‌گوییم هر آنچه شما می‌گویید، اشتباه محض است و هرچه ما می‌گوییم، حق مطلق است؛ بلکه آنچه مسلم است، آن است که این لایحه علاوه‌بر دامن‌زدن به تمرکزگرایی، سبب سنگین‌شدن بدنه دولت می‌شود و شهرداری‌ها را به‌شدت مورد تهدید قرار می‌دهد.
شهردار مشهد با بیان اینکه قانون برنامه سنگی است که دولت در چاه انداخته است، اظهار کرد: اگر این قضیه ادامه یابد و موضوع وارد گود شود، نمی‌توان به‌راحتی این سنگ را بیرون آورد.
مرتضوی درخصوص واگذاری پروژه‌های نیمه‌تمام دولتی به شهرداری‌ها بابت مطالباتشان، این‌گونه گفت: خوب است این پروژه‌های ناتمام کارشناسی شده و به شهرداری‌ها واگذار شود؛ حتی دولت می‌تواند پروژه‌های نیمه‌تمام بیمارستانی را به شهرداری‌ها واگذار کند تا به نتیجه مناسبی برسد.
مرتضوی با اشاره به اینکه آرمان دولت این است که خصوصی‌سازی انجام گیرد، گفت: شخص رئیس دولت می‌خواهد این اتفاق بیفتد؛ اما وزرای دولت فکر می‌کنند با خصوصی‌سازی، حوزه تحت‌مدیریتشان تهدید می‌شود.

ضرورت تعامل بیشتر شهرداری‌ها با مجلس
امیرحسین قاضی‌زاده‌هاشمی، نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست بر ضرورت تعامل بیشتر شهرداری‌ها با مجلس تاکید کرد و گفت: ضرورت دارد سطح اختیاراتی بین کلان‌شهرها با شهرهای بیشتر از صد، دویست یا سیصدهزار نفر جمعیت، دهیاری‌ها و… به وجود آید.
هادی شوشتری، نماینده قوچان در مجلس نیز با بیان اینکه‌ شهرداری مشهد باید نگاه فرهنگی و هنری خود را گسترش دهد که این مهم نیزهزینه‌بر نیست، گفت: باید از ظرفیت‌های موجود قانون اساسی برای اصلاح قانون شهرداری‌ها استفاده شود.
سعید باستانی، نماینده مردم تربت‌حیدریه نیز با بیان اینکه باید مشکلات ناکارآمدی شوراهای اسلامی شهرها رفع شود، گفت: متاسفانه شوراهای اسلامی به‌دلیل قانون ناکارآمد در بدو تاسیس، خود را ناکارآمد جلوه داده‌اند که باید مشکلات آن برطرف شود.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد نیز در این نشست گفت: پیشنهاد می‌شود تصویب طرح‌های جامع شهرها به استان‌های کشور واگذار شود.

محمدرضا حسین‌نژاد بیان کرد: درحال‌حاضر بالغ‌بر هزار شهرداری در کشور وجود دارد، اما تنها یک شورای عالی شهرسازی در کشور است که باید به طرح‌های جامع شهرها رسیدگی کند و این سبب شده تا روند تصویب، طولانی شود.
جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این جلسه، نظرات خود را درزمینه مشکلات موجود و نقش مجلس در رفع آن بیان کردند.

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

سیزده − سیزده =

دکمه بازگشت به بالا
بستن