اجتماعیاسلاید شوستون اصلی

گلشهر؛ متنی که به حاشیه شهر رانده شده است

کد خبر : 5420
کارهای خوبی در حاشیه مشهد طی ۳سال گذشته انجام شده است
رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای شهر مشهد گفت:   منطقه گلشهر که ازآن به عنوان یکی از مناطق حاشیه شهرنام می برند  در اصل متن شهر است که به حاشیه رانده شده و  دلیل آن هم بی توجهی مدیریت شهری به این منطقه طی ۳۰سال گذشته بوده است.

به گزارش صبح مشهد  “غلامحسین صاحبی” چهارشنبه شب گذشته در نشست صمیمی با ساکنان محله شهید آوینی که با حضور شهردار منطقه ۵  درمسجدجامع الهادی (ع) برگزار شد، افزود : مناطق کم برخوردار و حاشیه شهر به مناطقی اطلاق می شود که سرانه های خدماتی از قبیل پارک ،سالن های ورزشی، آموزشی ، معابر مناسب به اندازه نیاز، امکانات  امنیتی و انتظامی و خدماتی که مورد نیاز یک شهر پویا و زنده است در آن وجود ندارد.
وی با بیان این که  متاسفانه در طول ۳۰سال گذشته مدیران شهری توسعه را به سمت غرب مشهد برده اند، اضافه کرد:  حتما بزرگ ترها یادشان می آید که درسال ۶۰از میدان فردوسی به آن طرف  تنها زمین  وجود داشت و درمنطقه قاسم آبادنیز شهری نبود اما درمقابل گلشهر از ۵۰-۴۰سال قبل  با همین بافت جمعیتی وجود داشت.
 وی تصریح کرد:  مدیریت شهری مشهد با توسعه شهر به سمت غرب،  معابرآن را ابتدا جدول کشی و آسفالت کرد و سپس  در این مناطق بولوار و پارک ساخت و بعد از ایجاد این زیرساخت ها،  مردم  در این مناطق ساخت و ساز انجام دادند و مستقر شدند اما  برعکس برای شمال شهر مشهد و زمین هایی که در این مناطق بود مدیریت شهری برنامه ای نداشت و مردم خودشان  زمین هایشان را قطعه بندی کردند ودر آن  ساخت و سازانجام دادند.
صاحبی  با اشاره به این که به دلیل نبود برنامه ریزی در این مناطق، کوچه ها و معابر باریک و حاشیه ای با یک میلیون و  ۲۰۰هزار نفر حاشیه نشین از بولوار توس تا طرق و سیدی ایجاد شد، گفت: اکنون خیابان ها ی این مناطق به اندازه کافی نیست ،پارک ندارد ،فضای سبز در آن ایجاد نشده ،مکان های ورزشی و آموزشی در آن پیش بینی نشده  و بسیاری از سرانه ها پایین است وشبکه فاضلابی که آن سوی شهر اجرا شده، اینجا اجرا نشده است.
 وی اظهارکرد: خوشبختانه  در شورای چهارم و مدیریت شهری  جدید، نگاه به مناطق کم برخوردار و حاشیه شهر تغییر پیدا کرد وبا همین نگاه بود که در اولین جلسه علنی شورای چهارم کمیسیون ویژه حاشیه شهر و مناطق کم برخوردار را تشکیل دادیم که وظیفه آن طرح ریزی ویژه برای مناطق حاشیه شهر در راستای کاهش محرومیت هاست .
 رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای شهر افزود: هرچند که کمبودها مربوط به ۳۰سال گذشته است و ظرف مدت محدود ۴-۳سال برطرف نمی شود اما با این حال اقدامات ویژه ای انجام شده است.
وی اضافه کرد: درسال اول تشکیل کمیسیون ویژه حاشیه شهر، تلاش های زیادی را برای برجسته کردن محرومیت های این مناطق انجام دادیم  به طوری که در سال ۹۴ برای مناطق حاشیه شهر مشهد، برای اولین بار درکشورازمجلس ردیف بودجه گرفتیم و امسال نیز دومین سالی است که برای حاشیه شهر ردیف بودجه در نظرگرفته شده است؛  هرچند دولت پول ندارد که زیاد هزینه کند ولی ردیف بودجه برای آن درنظر گرفته شد ه و حاشیه شهر مشهد به صورت یک گفتمان ملی در آمد.
صاحبی با اشاره به دغدغه چندین ساله  رهبر  معظم انقلاب برای رفع مشکلات حاشیه شهرمشهد، تصریح کرد:  با دستور ایشان ستاد فرهنگی ساماندهی حاشیه شهر مشهد  تشکیل شد که زیر نظر آیت ا…علم الهدی نماینده ولی فقیه فعالیت می کند.  این ستاد با همکاری شورای شهر تلاش می کند مشکلات حاشیه شهر را کاهش دهد .
وی به کارهای انجام شده درحوزه فرهنگی در حاشیه شهر اشاره کرد و گفت:  در این زمینه به مساجد توجه ویژه ای شده و موضوعات فرهنگی حاشیه شهر متولی پیدا کرده است .
صاحبی اضافه کرد: درهمین راستا حاشیه شهر به ۶پهنه تقسیم شد و توسط نمایندگانی که از سوی نماینده ولی فقیه تعیین شدند بحث های فرهنگی این مناطق مدیریت می شود .
وی افزود: اکنون برای برخی مساجد، روحانی مستقر  از سوی سازمان تبلیغات تعیین  می شود که شهرداری هزینه آن را تامین می کند ودر کنار آن مساجدی که نیاز به توسعه و تعمیر دارند، از سوی شهرداری مشهد کمک هایی دریافت می کنند.
وی اضافه کرد: یکی دیگر از فعالیت ها در این زمینه توسعه سالن ها و زمین های ورزشی است که در ابتدای شروع به کار این شورا  شاید به اندازه انگشتان دست سالن ومکان ورزشی در حاشیه شهر وجود داشت اما هم اکنون ساخت حدود ۷۰سالن ورزشی در دستور کار قرارگرفته  وازاین تعداد تاکنون حدود ۳۰سالن احداث شده است.
صاحبی گفت: سرانه فضای سبز مشهد درسال ۹۲حدود۱۱متر مربع بود اما  همین مورد هم در همه مناطق برابر نبود به طور مثال سرانه فضای سبز در گلشهر ۲٫۵متر بود ولی درمنطقه ۹،۱۰،۱۱ این سرانه حدود۴۰متر بودلذا رویکرد شورا این بود که این تبعیض را برطرف کند. خوشبختانه سرانه فضای سبزدرطول ۳سال گذشته در  منطقه پنج  حدود۲٫۵برابر شده  وبه ۶ متر رسیده است .
وی اضافه کرد: بودجه  پیشنهادی شهرداری برای  فضای سبز درسال ۹۵حدود۱۷۳میلیارد تومان بود که  ۶۰میلیارد تومان دیگر به این مبلغ اضافه کردیم یعنی ۱۷۳میلیارد تومان رابه ۲۳۳میلیارد تومان افزایش دادیم و ۶۰میلیارد تومان اضافه شده را برای پروژه های ویژه فضای سبز در حاشیه شهر تعریف کردیم؛  این درحالی است که درکل ۷۰درصد از بودجه امسال فضای سبز باید درحاشیه شهر هزینه شود.
رئیس کمیسیون خدمات ومحیط زیست شورای شهر گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که در این دوره به آن توجه ویژه شد، کال کشف بود که سالیان طولانی یکی از مشکلات مشهد بود و سبزی های آلوده که با فاضلاب آبیاری می شد، سلامت شهروندان را به خطر انداخته بود لذا ساماندهی کال به ویژه کال اقبال در دستور کار قرار گرفت  و درکنارآن درختکاری و ایجاد فضای سبزدر حاشیه کشف رود از سال ۹۳آغاز شد و تاکنون حدود ۱۰۰هکتار از این محدوده درختکاری شده است .
 وی تصریح کرد: در بحث آسفالت نیز در سال ۹۲و۹۳  نهضت آسفالت در حاشیه شهر را راه اندازی کردیم که درهمین زمینه برای ۵۷۰هزارمتر مربع کوچه های خاکی منطقه پنج نیزآسفالت ریزی انجام شد . در حاشیه شهر در مجموع بیش از ۲میلیون مترمربع از معابر خاکی آسفالت شده است.
صاحبی بابیان این که یکی دیگر از مسائل حاشیه شهر مشهد بحث جمع آوری فاضلاب و اجرا نشدن شبکه فاضلاب در این مناطق بود، اظهارکرد: در همین گلشهر از برخی از شهروندان هزینه اجرای  شبکه فاضلاب را دریافت کردند اما هنوز آن را اجرا نکرده اند به همین دلیل از ابتدای تشکیل شورای چهارم جلسات ویژه ای را با آب و فاضلاب برگزارو در پایان سال ۹۳ تبصره ۳ را تصویب کردیم  که با تصویب آن سالانه حدود ۱۰۰میلیارد تومان از این محل درآمد حاصل می شود و از آن برای ایجاد شبکه فاضلاب در حاشیه شهر استفاده کردیم. این امراز سال ۹۴ در حاشیه شهر مشهد  آغاز شده است که امیدواریم ظرف ۵سال همه جا اجرا شود.
وی افزود: در بحث امنیت و جمع آوری معتادان نیزاز روزهای اول جلساتی را با فرمانده نیروی انتظامی و سپاه برای برطرف کردن مشکلات امنیتی این مناطق  برگزار کردیم؛ درحالی که مناطق حاشیه مشهدبا وجود یک میلیون و ۲۰۰هزارنفر جمعیت تنها ۳-۲کلانتری داشت و متناسب با جمعیت  منطقه، زیر ساخت های امنیتی وجود نداشت . درجلساتی هم که با استاندار داشتیم به ما اعلام می شد که چارت نیروی انتظامی اجازه افزایش کلانتری ها را نمی دهد لذا در سفر هیئت دولت در این زمینه درخواستی ارائه کردیم که مقرر شد ۴کلانتری درحاشیه شهر  ایجاد شودکه کارهای آن انجام و زمین از سوی شهرداری واگذار شده است .
صاحبی اضافه کرد:از سوی دیگر نیروهای مقاومت بسیج پای کار آمدند و گشت های شبانه و پایگاه های بسیج را راه اندازی کردند و خوشبختانه با این اقدامات امنیت تا حدودی برگشته است.
وی تصریح کرد :در حوزه جمع آوری معتادان نیز حدود ۴میلیارد تومان پول به ستاد مبارزه با مواد مخدرو نیروی انتظامی  طی دوسال گذشته پرداخت کرده ایم که بیش از ۳هزار نفر معتاد را جمع آوری کرده اند .وی  گفت: یکی دیگر از معضلات مناطق حاشیه شهر، زمین های قولنامه ای بود که شهرداری به مالکان آن  اجازه ساخت و ساز نمی داد؛ این مشکل در این شورا حل شده است و برای زمین هایی که در بافت پر قراردارند اجازه ساخت داده می شود.وی با اشاره به معابر باریک مناطق حاشیه شهر که نیاز به باز گشایی داردافزود: برای این کار سال ۹۴و۹۵طرح بازگشایی معابر درحاشیه شهر را تصویب کردیم  و سال گذشته ۵۰میلیارد تومان بودجه  و۵۰میلیارد تومان وام قرض الحسنه جهت تملک درنظر گرفته  شد وامسال نیزاین مبالغ را تجدید کردیم. در ادامه این نشست ” هدایتی ” شهردار منطقه ۵نیز گفت:  طی سال گذشته سالن ورزشی را در منطقه احداث کردیم و قرار است در کنار آن استخری نیز احداث کنیم .

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

1 + پنج =

دکمه بازگشت به بالا
بستن