اسلاید شودانش و فناوریستون اصلی

زبان فارسی جایگاه بیست و هفتم دنیا را دارد/باید بتوانیم تعداد گویندگان زبان فارسی را افزایش دهیم

کد خبر : 5367

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران با بیان اینکه هم‌اکنون زبان فارسی جایگاه بیست و هفتم دنیا را دارد، گفت: تعداد کسانی که به زبان فارسی حرف می‌زنند یک درصد جمعیت دنیا بوده و باید بتوانیم تعداد گویندگان زبان فارسی را افزایش دهیم.

به گزارش صبح مشهد علی صحرایی ظهر امروز در مراسم اختتامیه هفدهمین اجلاس سراسری بسیج اساتید که در سالن همایش‌های صدا و سیمای خراسان رضوی برگزار شد، اظهار داشت: هم اکنون در ۱۸۰ کشور جهان ۸۰ تا ۱۰۰ زبان رسمی وجود دارد که کشورها از آنها به عنوان زبان معیار استفاده می‌کنند، زبان‌های فرا مرزی نیز عربی، چینی، انگلیسی، فرانسوی و ترکی هستند.

وی با بیان اینکه هم‌اکنون زبان فارسی جایگاه بیست و هفتم دنیا را دارد، تصریح کرد: تعداد کسانی که به زبان فارسی حرف می‌زنند یک درصد جمعیت دنیا بوده و باید بتوانیم تعداد گویندگان زبان فارسی را افزایش دهیم.

صحرایی با اظهار ناراحتی از اینکه مدیران ما به ۵۰ سال بعد نگاه ندارند، تصریح کرد: سابق بر این ۲۰۰ دانشگاه جهان زبان فارسی را آموزش می‌دادند و حالا این تعداد کاهش چشمگیری داشته؛ زبان فارسی در حال خاموش شدن است و ما یک کتاب آموزشی برای زیارت فارسی نداریم با اینکه تعداد زیادی از مسلمانان جهان سالانه به ایران برای زیارت امام رضا (ع) مشرف می‌شوند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران با بیان اینکه ما به لحاظ فرهنگی ۲ رقیب در حوزه زبان در منطقه غرب آسیا داریم، خاطرنشان کرد: هم اکنون برای گسترش زبان عربی اقدامات بسیار زیادی می‌شود و این در حالی است که بنیاد سعدی در تمام جهان تنها ۵ استاد اعزامی دارد.

صحرایی ادامه داد: برای گسترش زبان فارسی باید در ۳ منطقه جهان کار کنیم نخست حوزه تمدنی زبان فارسی دوم آمریکایی جنوبی که به ما علاقه زیادی  دارند و این علاقه در این دولت نادیده گرفته شده و بعد از این مناطق گسترش زبان فارسی در آسیای جنوبی و چین باید در دستور کار قرار گیرد.

وی بیان کرد: باید زبان‌هایی را آموزش دهیم که به زبان‌های ابرمرکزی نزدیک باشند پرتغالی، روسی، چینی هندی و فرانسوی از جمله آنها است اگر چینی را رسما در مدارس آموزش دهیم؛ می‌توانیم زبان فارسی را وارد جمعیت ۷۰۰ میلیون نفری این کشور کنیم.

عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی تهران با بیان اینکه هم اکنون سندروم انگلیسی نویسی برای ارتقا کشور را فرا گرفته، اظهار داشت: این همان معنی امپریالیسم ذهنی است و در حالیکه تعداد زیادی از مفاخر فارسی زبان در دنیا وجود دارد تعداد انگشت شماری از آثار آنها از فارسی ترجمه شده‌اند.

صحرایی با تأکید بر اینکه از حکومت‌های انگلیس و آمریکا چیزی باقی نمی‌ماند، بیان کرد: این زبان استعماری بوده و یکی از علل فروپاشی شوروی نیز نفوذ بیش از اندازه انگلیسی در این کشور بوده است.

انتهای پیام/

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

یک نظر

  1. با سلام و احترام
    جسارتا زبان فارسی زمانی میتواند گسترش جهانیتری داشته باشد که حداقل در درصدی از علوم پیشرو باشد در حالیکه ایران که مهد پارسی زبانان است از کپی برداران قوی علوم تخصصی است حتی گاها در حوزه هنر !
    در این شرایط چگونه میتوان فارسی را رواج داد ؟
    به نظر بنده اگر بستر علم اموزی و تولید علم در کشور بیش از بیش رشد یابد میتوان با توزیع علوم تخصصی به جهان،علاقمندان این زبان شیرین و اصیل را خود به خود افزایش داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

هشت + 13 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن