رئیس کمیسیون فرهنگی، اجتماعی وزیارت شورای شهر مشهد گفت: ثبت خاطرات فعالان اجتماعی و ایثارگران در دو دهه پر فراز و نشیب ۵۰ و ۶۰ کاری عظیم است و در تاریخ اثرگذار خواهد بود.
به گزارش صبح مشهد به نقل از روابط عمومی جشنواره مسجدی ها، روز گذشته گردهمایی فعالان مسجدی در حوزه ثبت خاطرات مردمی در دهه ۵۰ و ۶۰ در سالن اجتماعات فرهنگ سرای انتظار برگزار شد. حجت الاسلام مجید فاطمی ارفع، رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر مشهد، مهمان این مراسم بود و در جمع مسجدی ها فعالیت در حوزه ثبت خاطرات این دو دهه پر فراز و نشیب را کاری عظیم دانست که در تاریخ اثرگذار خواهد بود.
رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد در ابتدا از اهمیت فعالیت در مسجد را مطرح کرد و با اشاره به آیه ۲۹ سوره فتح، اظهار کرد: در این آیه خداوند چهار ویژگی را برای جامعه اسلامی بیان می کند که دو ویژگی مربوط به روح و دو دیگر مربوط به جسم جامعه می شود.
وی با بیان اینکه دو عبارت این آیه یعنی «اشداء علی الکفار» و «رحماء بینهم» مربوط به روح جامعه است، گفت: جامعه بی روح در مقابل دشمنان خود سکوت کرده و منفعل عمل می کند. این جامعه مرده است.
حجت الاسلام فاطمی ارفع به بخش دیگر ای آیه یعنی عبارت «تراهم رکعا و سجدا» اشاره کرد و افزود: این دو ویژگی به جسم جامعه اسلامی مربوط می شود اما گمان نکنیم که صرفا سجود و رکوع نماز مورد نظر است؛ تمام اجتماعات انقلابی و توحیدی مانند حضور در راهپیمایی و مانند آن مشمول این آیه می شود.
فرهنگ سراها نباید در امر تربیت مستقیما وارد شوند
وی با اشاره به اینکه اگر می خواهیم افراد را در جامعه به نحوی تربیت کنیم که مطلوب خدا باشد باید به سراغ مساجد برویم، گفت: پایگاه دیگری جز مسجد که ظرفیت تربیت را در جامعه اسلامی به کاراندازد، وجود ندارد.
رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد نظام آموزشی کشور را موجب نابودی امر تربیت عنوان کرد و افزود: در آموزش و پرورشی که به مسجد گره نخورده باشد، تنها به آموزش فرزندان توجه می شود.
وی با تأکید بر اینکه مسجد محوریت تربیت انسان ها است، بیان کرد: فرهنگ سراها نمی توانند محور تربیت باشند، بلکه باید با ایفای نقش حمایت گری خود و توجه به مساجد، جایگاه مساجد را در جامعه تقویت کنند و غیرمستقیم در فرهنگ اثرگذار باشند.
حجت الاسلام فاطمی ارفع در ادامه به نقش مساجد در تولید محتوای مردمی اشاره کرد و گفت: از عظمت کار شما همین بس که در تاریخ اثرگذار می شوید تا جوان ۳۰ سال بعد بتواند از این ظرفیت بزرگ تایخی استفاده کند.
وی مسجد را پایگاه مردمی معرفی کرد که دشمن به دنبال تخریب آن است و ادامه داد: برخی معتقدند در مسجد نباید حرف سیاسی زد، اما در شرایطی که دشمن تخریب این پایگاه مردمی را مدنظر دارد، چرا نباید در آن حرف سیاسی زد؟
مطالبات مردم یمن و سوریه همان شعارهای ۳۰ سال پیش ما است
رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد مسجد را کانون تحولات فرهنگی، اجتماعی و سیاسی دانست و گفت: ما ایرانی می خواهیم که اسلامی باشد؛ کشوری را که تمام معادلات جاهلیت مدرن را بر هم زده و امروز می بینیم که شعارها و مطالبات ۳۰ سال پیش مردم این کشور، امروز از میان مردم کشورهای سوریه، یمن و مصر برمی خیزد.
وی با بیان اینکه مساجد کشور با مساجد مطلوب جامعه اسلامی فاصله زیادی دارد، افزود: در جامعه اسلامی وقتی مسجد وجود دارد، نباید مردم برای حل مشکلات خود به شورای حل اختلاف و دادگاه های خانواده مراجعه کنند، مسجد باید جایگزین این نهادها شود.
رئیس کمیسیون فرهنگی،اجتماعی و زیارت شورای شهر مشهد در پایان با بیان اینکه دغدغه ما در کمیسیون فرهنگی، اجتماعی وزیارت شورای اسلامی شهر مشهد، حمایت از مسجد است، ابراز کرد: تعداد مساجدی که پس از انقلاب ساخته شده، کم است و به همین دلیل می بینیم که در محلاتی که مسجد وجود ندارد، آمار جرائم بیشتر است.
حجت الاسلام فاطمی ارفع به برنامه ریزی های شورای شهر برای احداث بیش از ۲۰۰ مسجد در مناق مختلف مشهد اشاره کرد و افزود: احداث ۱۱۰ مسجد با نام امیرالمؤمنین(ع) را آغاز کرده ایم که تعدادی از این مساجد به بهره برداری رسیده اند.