اجتماعیستون اصلی

فرسودگی درونی مشهد بحرانی است

کد خبر : 4979
 معاون وزیر راه و شهرسازی وضعیت کلان‌شهرهایی همچون تهران، مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز را از نظر فرسودگی درونی، بحرانی دانست.
به گزارش صبح مشهد به نقل از ایسنا، “محمدسعید ایزدی” از موافقت سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تخصیص ۵۰۰ میلیارد تومان منابع لازم برای کمک سود تسهیلات نوسازی مسکن و همچنین اختصاص ۴۵٠ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت دیون دولت به شهرداری‌های کشور خبر داد.
وی  اظهار کرد: با توافق صورت گرفته این منابع به شکل نقدی و غیر نقدی مجددا به برنامه بهسازی و نوسازی همان شهر اختصاص داده خواهد شد.
معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: این منابع با اولویت در اختیار شهرداری‌های غیر برخوردار و همچنین فعال در اجرای برنامه های بهسازی و نوسازی قرار خواهد گرفت.
وی با بیان این‌که بافت‌های فرسوده، ناکارآمد و حاشیه شهرها ظرفیت قابل توجهی برای ساخت و ساز و نقش مهمی برای خارج کردن مسکن از رکود دارند، افزود: خوشبختانه وزارت راه و شهرسازی در «طرح جامع مسکن» و برنامه های دیگر، نوسازی و بهسازی بافت‌های ناکارآمد را در اولویت خود قرار داده است.
ایزدی وضعیت کلان‌شهرهایی همچون تهران، مشهد، تبریز، اصفهان و شیراز را از نظر فرسودگی درونی، بحرانی دانست و گفت: از هیئت دولت درخواست ۱۵۰ هزارمورد  تسهیلات برای اختصاص به نوسازی و بهسازی شهری کرده ایم که آقای نوبخت قول مساعد داده است.
وی در ادامه گفت: دو هفته قبل نیز ۹۰ میلیارد تومان برای مشهد، ۳۶ میلیارد تومان برای قم و شیراز و در این هفته نیز ۲۰۰ میلیارد تومان برای رفع مسائل حاشیه‌نشینی در تمام شهرهای کشور اختصاص یافته است.
مدیرعامل شرکت عمران و بهسازی شهری تصریح کرد: یک سوم جمعیت کلان شهر مشهد در بدترین شرایط ممکن در حاشیه شهرها زندگی می کنند که این مسئله با توجه به نابسامانی‌های اجتماعی که اغلب در این محدوده‌ها ایجاد می‌شود محلات و مناطق وسیعی از این شهر مذهبی را گرفتار کرده است. لذا باید به سمت بهبود کیفیت زندگی در کلان‌شهرها برویم و رسانه‌ها در زمینه همراه سازی دستگاه های متولی و مدیریت شهری باید ما را همراهی کنند.
وی با بیان این‌که تعداد محلات واقع در بافت‌های ناکارآمد و اولویت‌های این مناطق را در تمام کشور شناسایی کرده‌ایم، گفت: در صورت اختصاص منابع می‌توان با استفاده از توان ۲۲ دستگاه که در ستاد بازآفرینی شهری عضو هستند، اقدامات مقتضی را برای نوسازی این مناطق انجام داد.
وی تصریح کرد: هم اکنون بیش از ٢٧٠٠ محله در بیش از ۵۴۴ شهر شناسایی شده اند و برنامه ریزی برای تعیین محلات هدف و مجموعه اقدامات در این محلات توسط ستادهای بازآفرینی استان ها در حال انجام است. وزارت راه و شهرسازی در یک نظام بودجه ریزی اهرمی در تلاش است منابع در اختیار را با همراهی سایر دستگاه های دخیل به اقدامات دارای اولویت در این محلات اختصاص دهد.
یک پنجم مساحت مشهد ، بافت فرسوده است
همچنین در این باره معاون شهرسازی و معماری شهرداری مشهد به خراسان رضوی  گفت: ریزدانگی ،  نفوذ ناپذیری و نداشتن استحکام سه شاخص بافت های فرسوده است که بر اساس این شاخص ها  تاکنون مشهد دارای ۲۲۰۰ هکتار بافت فرسوده بوده است اما با ابلاغ طرح جامع جدید مشهد، بسیاری از سکونتگاه های غیر رسمی که وارد محدوده شهر مشهد شده اند، بافت فرسوده محسوب می شوند و این بافت ها نیز به بافت فرسوده مشهد اضافه می شوند.
محمد رضا حسین نژاد تصریح کرد: سکونتگاه های غیر رسمی مشهد شامل ۸ پهنه و ۶۶ محله است که حدود ۴۵۰۰ هکتار مساحت دارد وبافت حدود ۴ هزار هکتار آن فرسوده است. با توجه به وسعت حدود ۳۰ هزار هکتاری مشهد، تقریبا یک پنجم مساحت مشهد ، بافت فرسوده است که این بافت ها خود بحرانی برای این کلان شهر است.
وی درباره برنامه های شهرداری برای بافت های فرسوده اظهار کرد: هم اکنون بافت های آبکوه، محله بازارسرشور، حرعاملی و وکیل آباد دارای طرح نوسازی و بازسازی است و با ابلاغ طرح جامع مشهد امیدواریم طرح های تفصیلی و سند توسعه سایر مناطق نیز تهیه شود.
وی درباره پایان زمان تهیه این اسناد گفت: امیدوارم در بازه زمانی یک ساله طرح تفصیلی را تهیه کنیم و به تصویب کمیسیون ماده ۵ شورای عالی شهر سازی و معماری برسانیم.
پیش از این براساس  آنچه  در سایت بافت های فرسوده مشهد  آمده است ؛ مسعود رضا مشرقی، مدیر ساماندهی بافت فرسوده و سکونتگاه‌های غیر رسمی شهرداری مشهد گفته بود: حدود ۱۹ تا ۲۰ درصد از جمعیت مشهد در بافت‌های فرسوده مشهد زندگی می‌کنند.
این کارشناس مسئول با بیان اینکه در ساخت این دسته از بافت های شهری نیازمند یک عزم ملی بزرگ هستیم،خاطر نشان کرد: بنده معتقد هستم که ساخت و بهسازی و بازسازی چنین مناطقی از شهر، نیازمند یک عزم ملی بزرگ است که در این زمینه رسانه های فعال در استان و شهر می توانند مارا در انعکاس نظرات و تفکرات روشنفکران یاری کنند و به طور قطع می توانند در روند اعتماد سازی میان مردم و مسئولان نقش بسزایی ایفا کنند.
برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

چهار × 5 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن