جشن خانه مطبوعات خراسان رضوی با حمایت موسسه مالی و اعتباری ملل برگزار شد.
به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان، در آستانه روز خبرنگار، دومین جشن خانه مطبوعات خراسان رضوی در دوره کاری هیئت مدیره جدید این خانه، ۵ شنبه شب گذشته برگزار شد تا فعالان رسانه ای این استان، بار دیگر همراه با اعضای خانواده خود در جمعی گرد هم آیند و با خانواده ای بزرگ تر شامل همکاران رسانه ای خود، این مناسبت را گرامی بدارند. محفلی که امسال نیز خدا قوتی برای خبرنگاران و فعالان رسانه ای خراسان رضوی بود و موسسه مالی و اعتباری ملل (عسکریه)، برای دومین سال متوالی حامی مالی این مراسم بود.
کیفیت برگزاری مراسم امسال نیز همچون سال گذشته، در مقایسه با دوره های قبل از مطلوبیت بیشتری برخوردار بود و البته اندک مشکلات در برگزاری آن را هم می توان نادیده گرفت وقتی که بدانی، این مراسم فقط به همت خانه مطبوعات استان برگزار شده است و مسئولان استانداری در آن نقشی نداشته اند.
خانه مطبوعاتی که بعد از سال ها عملکرد غیرفعالانه، در دوره جدید تلاش کرده است این ضعف را جبران کند اما هنوز در پیمودن این مسیر حمایت همه جانبه مسئولان استانی را با خود نداشته و تنها با اتکا به همدلی خبرنگاران، همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان و حمایت بخش خصوصی راه را طی کرده است.
جشن خانه مطبوعات امسال علاوه بر آنکه با اعلام دستاوردهای قابل قبول دور جدید هیئت مدیره امید بخش آینده بود، همچنان با بی توجهی مسئولان نیز توام شد. با این وجود استاندار خراسان رضوی و مدیر کل ارشاد استان که برای حضور در آغاز جشن های دهه کرامت به قم سفر کرده بودند و به دلیل تاخیر در پرواز نتوانستند خود را به این جشن برسانند در تماس تلفنی پیام تبریک خود را اعلام کردند.
در هر حال واقعیت این است که سال های متعدد است که مسئولان استانی، مدیران دستگاه ها و نهادهای استانی بدون توجه به بضاعت اندک مالی خانه مطبوعات خراسان رضوی، در مقابل انتظار حمایت های مداوم مطبوعات و رسانه های استان از نهاد متبوع خود، از حمایت قابل قبول برای برگزاری مراسم جشن خانه مطبوعات یا همراهی در رفع برخی مشکلات خبرنگاران و اصحاب رسانه دریغ ورزیده اند. هرچند که وعده اندک حمایت مالی اداره کل ارشاد خراسان رضوی امیدوار کننده بود.
شاهد و مثال این مدعا، صندلی هایی بود که می توانست با حضور پرشور مقامات استانی و شهر مشهد پر شود اما تنها شمار اندکی از آن ها در جشن ما حضور یافتند.
با این وجود می توان به حضور «نصرا… پژمان فر» نماینده مردم مشهد و رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، «بهروز بنیادی» نماینده مردم کاشمر، خلیل آباد و بردسکن، « یوسف امینی» معاون فرهنگی و مطبوعاتی ارشاد استان، «رضا منصوری» و «سیدحسن حسینی» فرمانداران مشهد و طرقبه شاندیز، «سید کمال الدین حسینی» مدیر کل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری خراسان رضوی، محمدرضا مروجی و سید عبدالکریم جوادی اعضای هیئت مدیره موسسه مالی و اعتباری ملل و نیز جمعی از صاحبان صنایع و تولیدکنندگان اشاره کرد.
اما مدعای دیگر بی مهری مسئولان استانی به جشن خانه مطبوعات، اظهارات مدیر خانه مطبوعات استان و گلایه از ۲۰ سال بی خانمانی خانه مطبوعات استان بود. استانی که دومین قطب رسانه ای کشور است. به هر حال مراسم خانه مطبوعات امسال هم با توجه به بضاعت های اندک مالی خانه مطبوعات استان برگزار شد و اگر کمک موسسه مالی و اعتباری ملل به عنوان حامی مالی این مراسم نبود، شاید این مراسم هم برگزار نمی شد.
علاوه بر سخنرانی مسئولان در این مراسم، برگزاری جنگ شادی و مسابقه، اجرای موسیقی با صدای «عرفان مشرقی» و تقدیر از خبرنگاران با حمایت موسسه مالی و اعتباری ملل از جمله بخش های این جشن بود که شبی به یاد ماندنی را برای فعالان رسانه ای خراسان رضوی به یادگار گذاشت.
همچنین در جشن روز خبرنگار امسال از «سیدمحمدباقر حسین زاده»، «حبیبه عرفانی»، «مریم خدیوی هروی زاده» و «وجیهه محسنی نصرآبادی» به عنوان ۴ خبرنگار پیشکسوت که در فاصله ۱۷ مرداد سال گذشته تا امسال بازنشسته شدند، تقدیر شد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس در جشن خانه مطبوعات خراسان رضوی اعلام کرد:
پیگیری مجلس برای ارائه لایحه «نظام جامع رسانه» توسط دولت
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در آستانه روز خبرنگار از پیگیری نمایندگان مجلس برای ارائه لایحه «نظام جامع رسانه» توسط دولت به مجلس خبر داد و گفت: در این لایحه قرار است موضوع رسانه و حقوقی که اصحاب رسانه باید داشته باشند به طور کامل منظور و اجرا شود. به گزارش خراسان، حجت الاسلام «نصرا… پژمان فر» در جشن روز خبرنگار خانه مطبوعات خراسان رضوی با بیان اینکه در مجلس شورای اسلامی به موضوع خبرنگاری به عنوان یک مجموعه توجه شده است، اظهار کرد: این امر ابتدا در مجلس هشتم به عنوان یک طرح ارائه شد اما به دلیل بار مالی فراوان، نمایندگان مجلس در حال پیگیری ارائه لایحه نظام جامع رسانه توسط دولت به مجلس هستند.
در مقابل تلاش های اصحاب رسانه هیچ قدمی بر نداشته ایم
وی با بیان این که شغل خبرنگاری در دنیای معاصر به عنوان شغلی سخت و زیان آور شناخته شده است، ابراز کرد: بزرگداشت روز خبرنگار تلاشی حداقلی برای قدردانی از زحمات این قشر است. پژمان فر افزود: اگر بخواهیم بگوییم برای عرصه خبرنگاری و رسانه ها چه کرده ایم، بهترین پاسخ این است که در مقابل تلاش های اصحاب رسانه هیچ قدمی بر نداشته ایم. وی ادامه داد: مباحثی همانند بیمه خبرنگاران و برخی حمایت ها که در حوزه خبرنگاری صورت می گیرد چیزی نیست که بتوان از آنها به عنوان گزارش کار یاد کرد. رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: حوزه مباحث فرهنگی آنقدر گسترده و پیچیده است که اگر همه اصحاب فرهنگ در کشور که در حوزه های مختلف کار می کنند، با همه ظرفیت و نیروهای خود تلاش کنند، شاید بتوانیم برخی از این مسائل را حل کنیم. وی با بیان این که اگر در این عرصه همراهی ها به صورت گسترده نباشد کمتر به نتیجه می رسیم، افزود: برای دوره ۴ ساله مجلس فعلی قرار است اقدامات خوبی برای اصحاب رسانه برداشته شود و امیدوارم این اقدامات به نتیجه برسد.
احیای اعتبار و جایگاه خانه مطبوعات
دکتر «محمدسعید احدیان» رئیس هیئت مدیره خانه مطبوعات خراسان رضوی نیز در این مراسم با تبریک آغاز دهه کرامت، سالروز میلاد حضرت معصومه(س) و روز خبرنگار گفت: از ابتدای شروع به کار هیئت مدیره جدید خانه مطبوعات، تمام تلاش ها بر این پایه استوار شده بود که خانه ای برپا شود تا اهالی رسانه و خانواده آنها بتوانند در ذیل این خانه، در حد اعتبار و شأن استان خراسان رضوی فعالیت کرده و با شرایط کاری بهتر و حمایت شایسته تری به وظیفه سنگین رسانه ای خود عمل کنند. وی ادامه داد: در این خصوص زحمات زیادی کشیده شد که مهم ترین گام در این راستا بازگرداندن اعتبار و جایگاه خانه مطبوعات آن هم در فضای همدلی و بدون توجه به دیدگاه ها و سلیقه های فکری و صرفا بر اساس نگاه صنفی بود. احدیان اظهار کرد: آنچه در این مدت شکل گرفت این بود که اهالی رسانه خود را جزئی از این خانه تعریف کنند، اما این که این تلاش چقدر موفق بوده موضوعی است که معتقدیم خود اهالی رسانه باید بررسی و اعلام کنند. وی گفت: امیدواریم در ۶ ماه زمان باقی مانده از دوره کاری هیئت مدیره، قدم های کامل تری برای تاثیر گذاری جدی تر رسانه ها در استان و ارتباط قوی تر با مسئولان سازمان ها برداریم و خانه ای تحویل هیئت مدیره آینده بدهیم که در ادامه مسیر طی شده، گام های بعدی را نیز برداشته و تحقق اهداف را دنبال کنند.
عضویت ۲۵۰ نفر در خانه مطبوعات استان
دیگر سخنران این مراسم «مجتبی نوریان» مدیر خانه مطبوعات خراسان رضوی بود که با اشاره به اقدامات صورت گرفته در هیئت مدیره دوره جدید خانه مطبوعات گفت: بر اساس نتایج کار و کارنامه ای که موجود است، معتقدم اگر هیئت مدیره فعلی طی سال های گذشته نیز امکان فعالیت و همکاری در این خانه را داشتند و برخی مشکلات هم نبود، کارهای بهتری انجام می شد و خانه مطبوعات استان جایگاه و شرایطی بهتر از امروز داشت. وی با بیان این که حدود ۲۰ ماه از فعالیت هیئت مدیره در دوره جدید گذشته، اظهار کرد: هیئت مدیره فعلی پس از دو سال تعطیلی، خانه مطبوعات را واقعا خالی تحویل گرفت و تلاش کرد بر بضاعت و اعتبار این خانه بیفزاید که خوشبختانه حاصل این امر عضویت ۲۵۰ نفر در خانه مطبوعات استان است.
گزارش عملکرد فعالیت هیئت مدیره جدید
وی با اشاره به طی مراحل مقدماتی، ثبت نام و عضو گیری در دوره جدید گفت: ایجاد سایت خانه مطبوعات و تشکیل کمیته های رفاه، ورزش و آموزش، از جمله فعالیت های هیئت مدیره فعلی است، ضمن اینکه بر طبق اساسنامه در دوره های گذشته عضویت در خانه مطبوعات فقط برای خبرنگارانی میسر بود که از شرایط بیمه رسانه ها برخوردار بودند اما در دوره جدید و با اعمال برخی اصلاحات در اساسنامه، عضویت برای همکاران غیر بیمه ای و بازنشستگان میسر شد تا آن ها نیز خود را عضو این خانه صنفی بدانند. مدیر خانه مطبوعات به برخی اقدامات و طرح های اجرا شده در طول حدود ۲۰ ماه گذشته نیز اشاره کرد و گفت: برپایی مراسم بزرگداشت برای مرحوم استاد قندی پیشکسوت رسانه ای استان و ادای احترام به خانواده آن استاد، برگزاری نشست های تخصصی اقتصادی و اجتماعی، برگزاری مراسم روز خبرنگار سال گذشته، برگزاری اردوهای آموزشی و تفریحی در تهران و بازدید از مجلس شورای اسلامی و همچنین تور بازدید از شهرستان های نیشابور و فردوس، و تسهیل استفاده از امکانات رفاهی وزارت ارشاد در شمال کشور برای خبرنگاران خراسان رضوی از دیگر اقدامات خانه مطبوعات در دوره اخیر بوده است. نوریان همچنین با اشاره به اقدامات رسانه ای خانه مطبوعات طی دوره اخیر و جدیت در حمایت از فعالان رسانه ای استان گفت: سال گذشته یکی از همکاران صدا و سیما مورد خشونت و بی حرمتی قرار گرفت که در این مورد و برای اولین بار خانه مطبوعات استان خیلی سریع وارد عمل شد و این اقدام را محکوم و پیگیری کرد.وی در ادامه با اشاره به عدم تحقق آرزویی دیرینه در حوزه مطبوعات و رسانه های استان اظهار کرد: یکی از بزرگ ترین آرزوهای ما برگزاری اولین جشنواره مطبوعات شرق کشور است، زیرا خراسان رضوی یکی از مهم ترین قطب های رسانه ای کشور با تعداد زیادی رسانه و نشریه است اما مثلا استان های کوچکی همانند ایلام با داشتن رسانه هایی که تعدادشان به عدد انگشتان دست هم نمی رسد، دارای جشنواره مطبوعات هستند و ما هنوز از برگزاری چنین جشنواره ای محروم هستیم. وی با گلایه از برخی مسئولان به دلیل عدم حمایت در برگزاری این جشنواره گفت: ما برای برگزاری این جشنواره اعلام آمادگی کردیم و حتی پیشقدم شدیم اما مسئولان توجه و حمایتی نکردند. مدیر خانه مطبوعات با بیان این که تلاش هیئت مدیره، برگزاری این جشنواره در مدت زمان باقی مانده تا انتخابات دوره جدید است، اظهار کرد: امیدواریم برای این مهم مسئولان همراهی بیشتری داشته باشند و امسال این آرزوی دیرینه اهالی رسانه استان محقق شود.
خانه مطبوعات خراسان رضوی؛ ۲۰ سال بدون خانه و همچنان نیز هم
نوریان بیان کرد: برخی خبرنگاران گلایه دارند که چرا زمینه برای برگزاری هر از چند گاهی برخی مراسم ها مهیا نیست، اما واقعیت این است که از مسئولان استانی درخواست می کنیم زمینه ای فراهم کنند تا بعد از گذشت ۲۰ سال از عمر خانه مطبوعات استان، فضایی برای برگزاری نشست های علمی و تخصصی و گردهمایی و مراسم های نقد و بررسی مهیا شود اما با این وجود هنوز این امر محقق نشده و خانه مطبوعات از داشتن فضایی مناسب برای اجرای برنامه های خود محروم است که امیدواریم با حمایت مسئولان این مشکل رفع شود.
خبرنگاران چشم و گوش مردم هستند
«محمدرضا مروجی» عضو هیئت مدیره موسسه مالی و اعتباری ملل (عسکریه) نیز از خبرنگاران به عنوان خدمت گزاران عرصه اطلاع رسانی یاد کرد و گفت: اگر خبرنگاران نباشند و اطلاع رسانی در جامعه صورت نگیرد، ممکن است اخبار و رویدادها به صورت غیر واقعی و از کانال های غیر رسمی به مردم منتقل شود که این امر دارای اثرات منفی فراوانی خواهد بود. وی افزود: خبرنگاران به عنوان واسطه میان مردم و مسئولان باید به معنای واقعی با روشی نقادانه در کنار دولت و مردم باشند تا بتوانند در هدایت جامعه سهم مهمی ایفا کنند. وی با بیان اینکه خبرنگاران به طور معمول در بسیاری از مراسم ها و حوادث حضور می یابند تا از نزدیک در جریان اتفاقات قرار بگیرند، اظهار کرد: خبرنگاران چشم و گوش مردم هستند و استفاده از ذوق و سلیقه در تنظیم خبر و اطلاع رسانی شفاف و سریع، از جمله فاکتورهای اطلاع رسانی مطلوب است. مروجی افزود: موسسه ملل که از خراسان رضوی آغاز به کار کرده، دو برابر میزان سرمایه های خود در خراسان رضوی در این استان سرمایه گذاری کرده است تا دین خود را به استان ادا کرده باشد و با ۳۲۰ شعبه در سراسر کشور، امیدواریم روزی را شاهد باشیم که این موسسه در سراسر کشورهای اسلامی دارای شعبات متعددی باشد.