رئیس اسبق سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: اقداماتی که در شهر مشهد برای سال ۲۰۱۷ انجام شده مطلوب «مشهد ۲۰۱۷» نیست و با استانداردها فاصله زیادی داریم.
به گزارش صبح مشهد به نقل از خراسان رضوی، دکتر «مهدی حجت» در سلسله جلسات «سه شنبه معماری» با محوریت «اصلیترین مسئله امروز معماری مشهد» که در خانه ملک برگزار شد به جایگاه رشته معماری اشاره کرد و گفت: حقوقی برای شهروندان در حوزه معماری تعریف نشده است و مردم از حقوق خود در معماری مطلع نیستند.
وی با بیان این که مهمترین مشکل معماری عدم اطلاع مردم از حقوق معماری خودشان است، افزود: به طور مثال تزئین شبستان نوسازی که در حرم مطهر وجود دارد، به گونهای است که احساس تجمل گرایی به انسان القا میشود و مقیاس انسانی این نوع معماری از بین رفته است، حال آن که نفیسترین رنگها و شکلها در خود حرم مطهر وجود دارد.
وی همچنین در حاشیه این نشست اظهار کرد: تصمیمات اتخاذ شده برای مشهد ۲۰۱۷ نباید به گونهای باشد که امروز شهردار یک تصمیم و فردا استاندار تصمیم دیگری بگیرد، این تصمیمات خلق الساعه و مدیریتی است که مبتنی بر مطالعات وسیع نیست و باید به شدت از آن پرهیز شود. وی با بیان اینکه شکل و ترکیب شهر مشهد شایسته مقامی که در ذهن مردم دارد، نیست، تصریح کرد: کسی که وارد شهر مشهد ۲۰۱۷ میشود، باید احساس کند وارد یکی از قطبهای حضور شیعیان شده است، به آن معنا که در این شهر خطایی در زمینه رانندگی، معامله، کسب و کار، نظافت و … رخ ندهد.