اسلاید شواقتصادیستون اصلی

نحوه توزیع بودجه زیارت مشکل دارد

کد خبر : 4095

رئیس شورای اسلامی خراسان‌رضوی گفت: نحوه توزیع بودجه زیارت مشکل دارد، و نحوه اختصاص این بودجه باید به‌صورت تخصصی به شهرهایی که در مسیر زائران قرار دارند، برای رفاه حال افراد اختصاص داده شود.

به گزارش صبح مشهد به نقل از تسنیم، غلامرضا بصیری‌پور ظهر امروز در جلسه کمیسیون عمران توسعه خدمات شهری و روستایی شورای اسلامی استان با توجه به اینکه امسال، سال اقتصاد مقاومتی است، اظهار کرد: امسال سال چهارم شوراها بوده و اگر در بحث روستایی کار درستی انجام نشود عملاً کاری انجام نداده‌ایم، همچنین با توجه به اینکه اقتصاد مقاومتی بر پایه تولید بنا نهاده شده و این مقوله در روستا صورت می‌گیرد اهمیت آنها دوچندان می‌شود.

رئیس شورای اسلامی خراسان‌رضوی با بیان این نکته که هر ۴ سال دهیار روستاها تغییر می‌کند و اطلاعات و ساختار نیز عوض می‌شود، عنوان کرد: دولت با افزایش نیرو در روستاها موافقت نمی‌کند زیرا بار مالی بر شوراها اضافه می‌شود.

وی تصریح  کرد: شورای استان، شهرستان و بخش باید از جایی تأمین اعتبار شوند و منبعی برای اعتبارت پیدا کنند تا بار مالی برای دولت ایجاد نشود، همچنین با توجه به اینکه دهیاری‌ها مرجع صدور پروانه هستند؛ سبب ایجاد مشکلاتی می‌شود که باید به آن رسیدگی کرد.

بصیری‌پور با اشاره به اینکه در شهرها همه برنامه‌ها توسط شهرداری‌ها پیش‌بینی شده است، گفت: در شهرداری‌های شهرستان‌ها رسیدگی کامل به تمام موضوعات دیده می‌شود و نیروهای زیادی وجود دارد، در حالیکه در روستاها به این صورت نیست و نیاز به وقت بیشتر برای رسیدگی دارد.

رئیس شورای اسلامی خراسان‌رضوی در ارتباط با بودجه زیارت، بیان کرد: نحوه اختصاص این بودجه باید به صورت تخصصی باشد و به شهرهایی که در مسیر زائران قرار دارند، برای رفاه حال افراد اختصاص داده شود، اما در نحوه توزیع مشکل داشته و به همین علت مصوبه شورای شهر مبنی بر این است که بودجه زیارت به تناسب و براساس شاخص‌های مشخص به شهرستان تربت حیدریه برای بررسی سپرده شود.

وی افزود: یکپارچه‌سازی انجمن‌های خیریه که کارهای موازی انجام می‌دهند با عنوان سامانه یکپارچه‌سازی مؤسسات با مدیریت واحد از سری برنامه‌هایی است که باید انجام شود.

‌بصیری‌پور در ارتباط با مصوبات این کمیسیون افزود: تعریف حریم روستایی از مسائل ضروری است که باید به آن رسیدگی شود، بنیاد مسکن استان باید اطلاعات نقشه‌های طرح هادی را تحویل دهیاری‌ها دهند زیرا دهیاری‌ها مرجع صدور پروانه‌ها هستند و همچنین لازم است برای هر بخش یک مسئول فنی و یک مسئول مالی مشخص شود تا دهیاری‌ها به شکل قانون‌مند اداره شوند.

رئیس شورای اسلامی خراسان‌رضوی تصریح کرد: براساس ماده ۹۹ باید در مرکز هر شهرستان کمیسیون برگزار شود تا ساخت و سازها کنترل شود، بودجه زیارت به تناسب و براساس شاخص‌های مشخص به شهرستان تربت حیدریه اختصاص پیدا می‌کند و همچنین برای اجرا، بیمه و مالیات قیر یارانه‌ای به پیمانکار بنیاد مسکن برای تهاتر ارائه شود.

سید‌رضا موسوی‌نیا مدیر‌کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌رضوی نیز در ادامه این نشست گفت: در اجرای طرح‌های هادی در حریم روستا قانون‌های زیادی داریم اما متأسفانه مجری‌های طرح هادی به درستی کار را انجام نمی‌دهند و اگر این طرح‌ها دچار مشکل هستند به مجریان قانون برمی‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: محدوده‌های روستایی مشخص و تعریف شده هستند و نیاز است برای حریم آن‌ها تصمیم‌گیری انجام دهیم، همچنین در بحث محدوده روستایی خدمات تعریف شده و اگر نیاز به گسترش حریم باشد ساکنان می‌توانند درخواست بدهند تا مورد بررسی قرار گیرد.

مدیر‌کل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان‌رضوی با بیان اینکه میزان اعتبارات در طرح هادی ناچیز است، عنوان کرد: موظفیم ۸۰۰ تا ۱۲۰۰ متر که مسیر اصلی افراد در روستاها است، طرح هادی را به‌عنوان الگو اجرا کنیم و معابر درجه ۲ و ۳ زمانی‌که اعتبارات تأمین شد، اجرایی شود.

موسوی‌نیا تأکید کرد: روستاها شهرها را ایجاد کرده‌اند و اگر می‌خواهیم در شهر مشکل نداشته باشیم باید به فکر روستاها باشیم، ۳۱ هزار تن از ۴۰۰ هزار تن کل سهمیه از قیرهایی که از سوی وزارت نفت بین استان‌ها برای آسفالت روستایی به صورت رایگان توزیع شد با تلاش بسیار مسئولان به خراسان‌رضوی اختصاص یافت اما به دلیل اینکه تنها ۲۰۰ هزار تن قیر در سطح کشور توزیع شد، در بعضی شهرستان‌ها مانند سرخس دچار مشکل شدیم.

 

 

برچسب ها
نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دو × 3 =

دکمه بازگشت به بالا
بستن